Banner Madrid
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Ново лечение на алопеция ареата

Начало » Дерматология » Ново лечение на алопеция ареата

Ново лечение на алопеция ареата

Обогатената с тромбоцити плазма (ОТП) е показала по-добри резултати за лечение на алопеция ареата в сравнение с интралезионалното приложение на триамцинолон ацетонид. Екип от дерматолози начело с Д-р Фабио Риналди, доказва че ОТП поддържа и удължава анагена и стимулира стволовите клетки, което води до порастване на нови косми. ОТП има мощен индуциращ пролиферацията ефект и съдържа множество растежни фактори и имуномодулиращи субстанции, които биха могли да имат благоприятно действие при различни болести на космите като алопеция ареата, андрогенна алопеция и др. 

(снимка: интернет)

ОТП показва значително по-добри резултати, както по отношение на клиничното подобрение, така и по отношение на появата на рецидиви. Освен това лечението с автоложна плазма е безопасно и от него досега не са описани странични реакции. Екипът на Д-р Риналди планира да приложи същото лечение и при пациенти с алопеция вследствие на lichen plano pilaris.   

A randomized, double-blind, placebo and active-controlled, half-head study to evaluate the effects of platelet rich plasma on alopecia areata. A. Trink et al. Accepted for printing in Br J Dermatol
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени