Big Picture Paris
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Евромеланома 2012

Начало » Важни събития » Събития в България » Евромеланома 2012
tsankov2.jpgУважаеми колеги,

За седми пореден път Българското Дерматологично дружество под егидата на Европейската Академия по Дерматология и Венерология и Европейския парламент ще проведе кампанията Евромеланома 2012.
В кампанията, както винаги,  ще вземат участие на доброволен принцип всички желаещи дерматолози – от университетски клиники, болнични заведения, центрове за кожни и венерически заболявания и частни дерматологични практики. Прегледът е безплатен, което включва клинична оценка и поставяне на диагноза. Последващите диагностични и терапевтични процедури – биопсии, консервативно лечение, криотерапия, оперативно лечение или рентген-терапия се извършват срещу направления от НЗОК, заплащане по ценоразписа на болничните заведения или регламентираните такси на частно практикуващите лекари.

Бих искал да обърна внимание на факта, че около 50% от прегледаните клинично пациенти се връщат  при лекаря за по-нататъшни диагностични и терапевтични процедури.
Кампанията Евромеланома придоби огромна популярност в европейските страни.  Тази инициатива има съществено значение  за профилактиката и ранното откриване на меланома малигнум и кожните карциноми.
Всички Вие сте свидетели на факта, че всеки ден в дерматологичните кабинети идват пациенти, които искат да проверят състоянието на петната и бенките по кожата си. Това до голяма степен се дължи на проведените вече 6 Национални кампании от 2006 година насам.  Поредната кампания несъмнено ще повиши още повече както авторитета на българските дерматолози, така и техния принос за повишаване на здравната култура на българите.

Кампанията ще се проведе с активното участие и сътрудничество на фирмите Avene, Bioderma, La Roche-Posay и Uriage.

Очакваме Вашето участие в кампанията, която тази година ще се организира на 9 май. Нека на този ден положим заедно началото на победата над рака на кожата.

Ваш
чл. кор. проф. д-р Николай Цанков
Председател на БДД

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени