Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Нова наредба забранява на дерматолози да поставят ботокс и филъри?

Начало » Дерматология » Нова наредба забранява на дерматолози да поставят ботокс и филъри?
Нова наредба забранява на дерматолози да поставят ботокс и филъри?Нова наредба, която регламентира извършването на инвазивни естетични процедури, включващи поставяне на ботокс и филъри, ще бъде представена за гласуване в парламента, съобщава новинарска агенция Лирпа 1.
Както знаете, поради функционирането на редица нерегламентирани студиа, центрове и клиники за естетически манипулации, въпросът беше поставен на широко обсъждане. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова сподели на пресконференция в министерството, че с оглед на сериозността на проблема, от ведомството ще приложат най-строги рестриктивни законови мерки, за да се сложи край на проблема веднъж завинаги.
 
"За съжаление не можем да си позволим лекари без хирургична специалност да извършват тези манипулации, затова наредбата ще дава право единствено на тежката артилерия на естетичната медицина - пластичните хирурзи, да поставят ботокс и филъри. Дерматолозите, които са изградили подобна практика, ще трябва да преминават 12 месечен курс в специализирани клиники по пластична хирургия, като след полагане на практически изпит ще придобиват сертификат, който да им позволява определени дейности в тази насока."
Очаква се наредбата да влезе в сила точно след една година - на 1-ви април 2013 г.
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени