Big Picture Valencia 2015
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

EUCERIN: Какво представлява акнето и как да се справим с него?

EUCERIN: Какво представлява акнето и как да се справим с него?Какво представлява акнето?

Акнето е едно най-разпространените кожни заболявания в света. То засяга всеки 4 от 5 души в определен период от живота им, като най-често се проявява по време на пубертета и в повечето случаи отшумява с времето.
Акнето се изразява в запушване отворите на мастните жлези на кожата и образуване на черни точки, известни още като комедони. В последствие черните точки може да се превърнат в пъпки с гнойни върхове. Възможно е възпалителният процес да се усложни и да доведе до трайни последствия, като белези по кожата от една страна и сериозни емоционални травми от друга.

Какви са основните причини за появата на акне?

Причините за проява на акне са много, като генетичната предразположеност играе голяма роля за развитието на акне. Хормоните, и най-вече тестостеронът, са друга от основните причините за повишена мастна секреция и запушване на порите.

Ежедневна грижа, за проблемната кожа.

На първо място стои почистването на кожата. Добре е да го правите 2 пъти дневно, за да спомогнете порите на кожата да се отпушат, като обаче не използвайте твърде агресивни почистващи препарати, защото те могат допълнително да раздразнят кожата ви. Създайте си режим и се старайте да го спазвате.
Хранителният режим е другото основно нещо, на което трябва да обърнете внимание. Приемането на твърде много въглехидрати (много захар и бяло брашно), както и повишената консумация на краве мляко е в пряка зависимост с появата на акне. Изключително важен е и приемът на храни, богати на витамини A, B и E, цинк, магнезий, селен и наситени мастни киселини, които подпомагат превенцията и лечението на акне.
Допълнителна помощ в грижата за проблемната кожа може да окаже серията Eucerin® DermoPURIFYER. Нейната оптимално подбрана комбинация от съставки: Млечна киселина, Л-карнитин, Декандиол и Ликохалкон А има насочено действие срещу 4-те основни фактора, причиняващи акне. Комбинираната употреба на продуктите от серията Eucerin® DermoPURIFYER осигурява перфектната ежедневна грижа за проблемната кожа в 3 лесни стъпки:

1. Измиване

Измиващите продукти спомагат за премахване на излишния себум и по този начин възпрепятстват размножаването на бактериите. Почиствайте кожата си сутрин и вечер, за да я подготвите за по-нататъшна грижа.

2. Тонизиране

Употребата на тоник помага при много мазна кожа, тъй като почиства порите в дълбочина и има комедолитичен ефект.

3. Грижа

В комбинация с почистването и тонизирането, нанасянето на крем за дневна и нощна грижа регулира функциите на проблемната кожа и  подпомага действието на медикаментозната терапия.
Повече информация за серията Eucerin® DermoPURIFYER и още полезни съвети как да се справите със засегната от акне кожа може да намерите на www.eucerin.bg/DermoPURIFYER.

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени