Banner Milan
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Невротоксин за приложение върху кожата премахва нуждата от инжектиране?

Начало » Дерматология » Научни статии » Невротоксин за приложение върху кожата премахва нуждата от инжектиране?

Невротоксин за приложение върху кожата премахва нуждата от инжектиране?Невротоксините са големи по размер молекули и досега е било невъзможно да бъдат транспортирани през кожата без инжектиране. Нова технология създава отвор в клетъчните мембрани, който позволява на молекулите на ботулиновия токсин А да проникнат в дълбочина до нервите и мускулите, преминавайки кожната бариера без използване на игли.

Иновативен продукт на Revance е във втора фаза на проучване като на този етап се оценява действието му единствено върху т.нар. бръчки тип "пачи крак". Резултатите, обхващащи повече от 550 души, засега са обещаващи със статистически значима ефикасност, голяма продължителност на действието, както и много ниска честота на страничните ефекти.

Ботулиновият токсин се нанася под формата на гел, който става по-вискозен след контакт с кожата. Телесната температура води до бързо втвърдяване на гела в рамките на няколко секунди. Продуктът се поставя в областта на "пачия крак" от медицински специалист.

Очаква се тази форма за прилагане на ботулинов токсин да има голям успех при хора, които имат "страх от игли" или не желаят инжектиране в непосредствена близост до окото.

_________________________________

http://www.modernmedicine.com/modernmedicine/Modern+Medicine+Now/Topically-applied-neurotoxin-addresses-wrinkles-wi/ArticleStandard/Article/detail/728797?contextCategoryId=40160

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени