Big Picture Athens 2016
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Нови правила за обозначаване на слънцезащитните средства

Нови правила за обозначаване на слънцезащитните средства
Американската Федерална Агенция по Лекарствата пусна съобщение за медиите на 14 юни 2011, с което предлага нови, модерни стандарти за отбелязване на ефективност на слънцезащитните кремове. Целта на тази мярка е да се подпомогнат потребителите в избора на слънцезащитни средства и така да се намали риска от рак и преждевременно стареене на кожата, както и да се предотвратят изгаряния на кожата от слънчева радиация. 
 
(снимка: интернет)
 
Въвежда се нов етикет - “Broad Spectrum” или "широк спектър", с който да се обозначават продуктите, които осигуряват защита, както към UVA така и към UVB лъчи. От FDA отбелязват, че и UVA и UVB лъчите могат да допринесат за поява на изгаряне, кожен рак и преждевременно състаряване на кожата, въпреки че слънчевото изгаряне се причинява предимно от UVB лъчите. Единствено продуктите, означени с този етикет и SPF 15 или по-висок ще могат да претендират, че при редовна и правилна употреба намаляват риска от поява на кожен рак и преждевременно стареене на кожата. 
Максималното SPF число ще бъде ограничено на 50+, тъй като няма достатъчно данни, които да показват че SPF с по-високи стойности осигуряват по-висока защите от продуктите със SPF 50.
FDA предупреждава, че все още няма достатъчно данни, които да им позволят да преценят ефективността на слънцезащитните средства със спрей дозатор, което отлага за известно време появата на препоръки и предупрежденияа за използването им.

FDA PRESS RELEASE
For Immediate Release: June 14, 2011
Media Inquiries: Shelly Burgess, 301-796-4651, This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Consumer Inquiries: 888-INFO-FDA

FDA Announces Changes to Better Inform Consumers About Sunscreen
New Rules Give Consumers More Information to Help Reduce the Risk of Skin Cancer, Early Agin
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени