Big Picture Athens 2016
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Супергероите срещу HIV

Начало » Дерматология » Научни статии » Супергероите срещу HIV

v_krak_s_vremeto_jpg_1280x800.jpgВ отговор на лавинообразно нарастващата заболеваемост от HIV сред Южноафриканската младеж, група от професионалисти от различни специалности подготвя няколко серии от фотокомикси, в които разглеждат различни проблеми свързани с епидемията от HIV и други сексуално преносими заболявания. 

(снимка: интернет)

 

Авторите разглеждат причините, поради които фотокомиксите имат особен успех и кои са точно механизмите които повлияват поведението на младите хора. Резултатите от проучването подкрепят категорично тяхното използване като дидактично средство за повишаване на информираността на младежите и за моделиране на тяхното поведение в желаната посока. Авторите описват и процеса на създаване на комиксите, в които активно са участвали младежи от рискови групи. В края на статията авторите препоръчват комиксите като средство за промоция на здравни стратегии особено в случаи, в които е необходимо да се обърне внимание на социални фактори, които имат особено значение за взимането на решения сред младежите. Рисуваните комикси се използват с голям успех, с образователни цели в тази област от повече от 20 години в Европа и САЩ.

 Toroyan T, Reddy PS: Participation of south african youth in the design and development of aids photocomics. 1997-98. Int Q Community Health Educ 2005;25:149-163.

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени