Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Онлайн игра помага на дерматолозите да научат повече за melanoma malignum

Начало » Дерматология » Научни статии » Онлайн игра помага на дерматолозите да научат повече за melanoma malignum
terraderma.png
Cyberounds е уебсайт, поддържан от Albert Einstein College of Medicine, New York, който в момента има над 550,000 потребители. От близо 8 години създателите на сайта представят множество образователни игри пред лекари от различни специалности. Terra Derma е първата игра на сайта, насочена към дерматолозите. Тя носи на американските лекари кредитни точки в програмата за продължаващо обучение.
  
Според създателите, след приключване на играта клиницистите трябва да са в състояние да:
- Обсъждат механизмите на действие на инхибиторите на имуномодулиращите Т-клетки и напредъка в разбирането на молекулярната биология и генетика на малигнения меланом;
- Познават имунно-свързаните нежелани реакции и разбират необходимостта от персонализиране на лечението за всеки отделен пациент;
- Разпознават средствата за лечение на малигнен меланом, включително ползите от начално откриване от общопрактикуващи лекари и дерматолози;
- Разбират последните клинични проучвания, включващи нови биологични агенти за лечение на малигнен меланом, с акцент върху ефикасността и безопасността.
 
От Prodermaclub направихме тест на играта, вижте как се справихме.
Играта може да бъде намерена на адрес www.cyberounds.com, в долната част на екрана. За да играете Terra Derma е необходима регистрация в Cyberounds, която отнема около 2 минути без нужда от потвърдителен имейл. След регистрация не се налага повторно да въвеждате потребителското си име. Преди да започне същинската игра трябва да попълните кратък предварителен тест. Отговорите нямат значение, затова може да преминете по-бързо нататък.
 
Същинската игра представлява един доста добре изготвен и представен тест, който има за цел да покаже на дерматолозите редица особености в стадирането, патогенезата, клиниката и лечението на меланома.
Онлайн игра на Cyberounds помага на дермаголозите да научат повече за melanoma malignum
Въпросите са внимателно подбрани и представляват достатъчно предизвикателство за всеки дерматолог (кликнете върху картинката). При грешен отговор системата ви дава нов шанс докато не посочите верния. След това на екрана се показва полезно обяснение на въпроса, съобразено с най-новите литературни материали по темата, като често е посочено конкретно проучване или друг източник.
Онлайн игра на Cyberounds помага на дермаголозите да научат повече за melanoma malignum
В допълнение, от менюто на играта по всяко време можете да се върнете към предишните въпроси и отговори. Намираме играта за полезна и приятна и я препоръчваме на всеки дерматолог с интерес към малигнения меланом. Все пак имайте предвид, че тестът е изготвен от американски лекари според стандартите на дерматологията в САЩ, които за съжаление на моменти ясно контрастират с по-ограничените възможности за диагностика и лечение на меланом в България.
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени