Big Picture Valencia 2015
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Briakinumab е безопасен и ефективен в проведени проучвания (фаза II и III) при псориазис

Начало » Дерматология » Научни статии » Briakinumab е безопасен и ефективен в проведени проучвания (фаза II и III) при псориазис
Briakinumab е безопасен и ефективен в проведени проучвания (фаза II и III) при псориазисДанните от две клинични проучвания на briakinumab (ABT-874; Abbott), напълно човешко моноклонално антитяло, предназначени за насочване и неутрализиране на интерлевкин-12 (IL-12) и IL-23, за лечение на пациенти с умерена до тежка форма на псориазис, наскоро бяха представени на Лятната среща на Американската академия по дерматология и венерология, проведена в Чикаго.

12-седмично, рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано, проучване във фаза II, оценява безопасността и ефикасността на подкожните инжекции briakinumab спрямо плацебо при 180 пациенти с псориазис, засягащи> 10% от повърхността на тялото и проявяващи псориазис пространство и Тежест Индекс (PASI) резултат> = 12 (ClinicalTrials.gov идентификатор NCT00292396). Briakinumab е прилаган в пет лечебни плана: 200-мг доза на седмица 0, 100 мг през седмица в продължение на 12 седмици, 200 мг / седмично в продължение на 4 седмици, 200 мг през седмица в продължение на 12 седмици или 200 мг / седмично в продължение на 12 седмици. Първоначалната крайна точка на проучването е зададена като постигане на >/= 75% намаление в резултат PASI (PASI-75) не 12та седмица . Отделно PASI резултати за специфични региони, а именно главата и шията, горните и долните крайници и капилициума, също са били оценени. По-голям процент от пациентите, лекувани с briakinumab (във всички дози комбинирана графици) са постигнали PASI -75 (86%) или PASI -90 (43,9%), отколкото тези, получаващи плацебо (3,3 и 0%, съответно). Оценка на PASI -75 и PASI -90 за специфични региони е установила, че> = 75% и> = 90% подобрение в PASI са постигнати при по-голям процент от пациентите, лекувани с briakinumab (с всяка администрирана доза), отколкото от тези, получаващи плацебо.

(Menter, A. et al. Summer Acad Meet (AAD) (Aug 4-8, Chicago) 2010, Abst P2307)
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени