Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Филъри с лидокаин се утвърждават на пазара в САЩ

Начало » Естетична медицина » Филъри с лидокаин се утвърждават на пазара в САЩ
Филъри с лидокаин се утвърждават на пазара в САЩОдобрени от FDA през тази пролет, на пазара в САЩ навлязоха редица филъри, съдържащи лидокаин. Предимствата им водят до все по-сигурното им утвърждаване и все по-широката им употреба.

Филърите с лидокаин ефективно анестезират избраната област. Постигането на ефект от лидокаина изисква известно време, обикновено няколко минути (пет минути за 5 до 10 мм анестезирана област). Прецизният избор на следващо инжекционно място води до липса на болково усещане при пациентите след първото убождане. Внимателната преценка на начално място за инжектиране на филъра води до най-добри резултати.

Пример за добро планиране на първото инжекционно място е убождането в областта на устната комисура преди инжектиране на устните. Също така инжекция в предната носна апертура би позволила много по-безболезнено последващо инжектиране в назолабиалните гънки.

Добро планиране на процедурата при комбинирано прилагане на филър и ботокс може да премахне нуждата от бездействено изчакване след прилагането на първата инжекция (времето до началото на ефекта от лидокаина може да се използва за прилагане на ботулиновия токсин).

Друго предимство на комбинираните с анестетик филъри е постинжекционният конфорт на пациента (близо половин час след процедурата липсва болка).

Комбинираните филъри не могат да се използват при пациенти с алергия към лидокаин.

 

Източник и снимка: Интернет.

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени