Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

DermIS - един полезен онлайн атлас

DermIS - един полезен онлайн атлас В следващите седмици в Prodermaclub ще ви представим няколко полезни интернет страници, които всеки дерматолог може да използва в ежедневната си практика.


Започваме от DermIS.net, един интерактивен атлас по дерматология с богата база данни от хиляди снимки на различни дерматологични заболявания. Сайтът може да бъде разгледан на следния адрес:
http://dermis.net/

Снимките могат да бъдат разглеждани по два основни начина:

  1. По заболявания, които са подредени по азбучен ред с достъп до указателя още от началната страница (плюс форма за търсене).
  2. По локализация на лезиите - полезна опция, която дава възможност да се разглеждат снимки само на определена област от тялото.DermIS - един полезен онлайн атлас

Ръководители на проекта DermIS са Проф. д-р Т. Л. Диепген, завеждащ департамент по Клинична и социална медицина в Университета в Хайделберг и Проф. д-р Г. Шулер, завеждащ Отделението по дерматология в Университета в Ерланген.

За всяко заболяване, показано чрез богатия снимков материал, може също да бъде прочетена кратка информация. DermIS може да бъде разглеждан на няколко езика - английски, немски, френски, испански, португалски, японски и турски.

Страницата предоставя снимките си безплатно за не-комерсиални образователни институции (като университети), което е от голяма полза за преподаватели при изготвяне на лекции. Безплатно се предоставят снимките и за автори на образователни или научни статии, които се публикуват в научни журнали.

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени