Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Най-важните два квадратни метра

Най-важните два квадратни метра
НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ
”ДИАГНОСТИКА И ПРОФИЛАКТИКА НА КОЖНИТЕ АЛЕРГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ”
Алергичните заболявания имат сериозно обществено и икономическо значение. Очаква се към 2015 г. всеки втори човек на планетата да страда от алергична болест. 
Кожата, осъществявайки непосредствения контакт на организма със заобикалящата ни среда е един от органите, които най-често са засегнати от алергични заболявания. Кожната алергия се среща при над 30% от активното население в развитите и развиващите се страни и е сред най-честите причини за временна неработоспособност. 
            Кожните алергични болести са тема, която привлича обществения интерес, но същевременно съществуват и различни митове и “популярни заблуди” за кожната алергия.
            Поради актуалността на проблема, за първи път в Европа и у нас ще се проведе мащабна, общонационална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тя ще се състои от 23 до 25 ноември, 2009 година и ще обхване 5-те най-големи университетски дермато-венерологични клиники, съответно в София, Пловдив, Стара Загора и Плевен. По време на кампанията пациенти ще бъдат консултирани и прегледани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и нужните алергологични тестувания, отново без болния да заплаща за това.    
           Освен безплатните консултации, цел на кампанията е популяризиране на проблема за алергичните кожни реакции сред обществото и в медийното пространство, както и дискутиране на възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания. 
            Националната кампания е под егидата на Българското Дерматологично Дружество (БДД) и е подкрепена от ЕPOS (European Initiative for the Prevention of Occupational Skin Diseases) и ЕSSCA (European Surveillance System on Contact Allergies).
 
Презентация по въпроса: swf тук 268.95 Kb
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени