Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2020-11-27
XII Национална кампания ”ДИАГНОСТИКА И ПРОФИЛАКТИКА НА КОЖНИТЕ АЛЕРГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ”.
През месец декември, тази година ще се проведе станалата традиционна ХІІ Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. В годината на пандемията Ковид-19, естествено кампанията е насочена към професионалните кожни странични реакции при медицински специалисти, работещи с Ковид-19 инфекцията.
 
Медицинските специалисти са най-често засегнатата професонална група, които получават нежелани реакции на кожата в резултат от употребата на лични предпазни средства (ЛПС) по време на Ковид-19 пандемията през 2020. Установено е, че двама от трима медицински специалисти получават реакция на кожата от ЛПС. Професионалните кожни заболявания по време на пандемията Covid-19 могат да бъдат класифицирани в четири подгрупи: механично увреждане на кожата, увреждане на кожата, свързано с влага, контактни реакции и обостряне на вече съществуващи дерматози. Клиничният модел е многостранен и най-засегнатите кожни участъци са тези, които са в контакт със защитното оборудване и дезинфектантите.

коментари: (0)
 Дата: 2020-10-29
Ноемврийските дни се отлагат
Уважаеми колеги,
С оглед на промяната в епидемичната обстановка в страната, увеличеният риск и актуалните разпоредби, съобщаваме, че провеждането на Софийските Ноемврийски Дерматологични Дни се отлага. 
Присъединяваме се към всички, които имахме желание да представят редки клинични наблюдения и да се срещнат със своите колеги и приятели. Надяваме се, скоро да имаме възможност отново да бъдем заедно.
УС на БДД
коментари: (0)
 Дата: 2020-10-14
Намалени такси за НД2020
Уважаеми колеги,

На свое заседание от  13.10.2020 г. УС на БДД реши, във връзка с влошената епидемиологична обстановка и трудностите, пред които са изправени лекарите през 2020 година, да намали таксите за участие на Ноемврийски дни 2020 съответно:

Специалисти – 30 лв

Специализанти и студенти – 10 лв

Пенсионери – безплатно

Повече информация можете да намерите тук.

На същото заседание бе решено 2020 да бъде обявена за “нулева година” по отношение на плащането на членски внос към БДД. Всички заплатили вече своя членски внос към БДД за 2020 ще се считат за редовно заплатили членския си внос за 2021 г.

С уважение,

УС на БДД
коментари: (0)
 Дата: 2020-10-12
Кръстиха остров в Антарктика на Проф. Николай Цанков
Уважаеми колеги,

Изключително радостни сме да Ви съобщим, че Чл. кор. проф. Николай Цанков е станал кръстник на остров, част от Данеброговите острови в рамките на Вилхемският архипелаг. Островът е дълъг 625 м и широк 216 м., площта му е 9.28 хектара и е почти изцяло покрит със сняг. Статията и подробните координати на острова могат да бъдат намерени в Уикипедия, където е упоменато и че той е кръстен на българския дерматолог Николай Цанков, участник в 5 Антарктически експедиции.
Това е първият географски обект, кръстен на български дерматолог.
Пожелаваме на Проф. Цанков да повлече крак!
Честито Професоре!
коментари: (0)
 Дата: 2020-10-09
Присъствено провеждане на Ноемврийски дерматологични дни
Уважаеми колеги,
 
Управителният съвет на БДД на заседанието си на 07.10.2020 г. и след дълго разискване и съобразяване с Вашите мнения в проведената анкета, заедно със Заповед № РД-01-549/30.09.2020 г. на МЗ, реши Софийските ноемврийски дерматологични дни ще се проведат от 13 до 15 ноември 2020 в хотел Маринела, София.
Напълно разбирайки сериозността на ситуацията Ви уверяваме, че всички разпоредби и противо-епидемиологични мерки ще бъдат спазени.
Запазваме правото си да отложим провеждането на конференцията при промяна в епидемиологичната обстановка в страната и разпоредбите на МЗ.
Очакваме Ви в София през Ноември на единственото присъствено провеждано дерматологично събитие за 2020 в България.
коментари: (0)
първа предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща последна
 
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени