Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2022-05-18
Научна среща на болница Токуда
Уважаеми колеги,  

Екипът на Клиниката по дерматология и венерология ви кани на традиционната Научна среща,  която тази година ще бъде посветена на годишнината от кончината на нашия учител, колега и скъп приятел  Доц. д-р Кирил Праматаров. 

Срещата ще се проведе на 25.05. 2022 г. от 19 ч. в Аулата на 9-ия ет. при следния дневен ред :

1.  Откриване – Проф. Д-р З. Демерджиева
2.  Невролуес  клинични прояви - Д-р  А. Чепилев
3.  Невролуес клинични особености - Д-р И. Стефанов
4.  Некроза на пениса след употреба на кокаин - Д-р Стефана Дамевска
4.  Случай с HPV – диагностичен и терапевтичен подход -  Д-р Д. Черкезов
5.  Сифилис и COVID - Д-р Е. Петрова  
6.  Сифилис при великите личности - Доц. Д-р Жана Казанджиева,
     Чл. кор. Проф. Д-р  Н. Цанков
7.  Закриване -  индикации и приложение на Вулвоваги спрей и Банивал кр.
     (Erbagil)

20. 00 ч.  Коктейл 

коментари: (0)
 Дата: 2022-04-01
rock3.jpg
Изказването на Крис Рок на церемониите за връчване на Оскар предизвика гневна реакция от организацията на пациентите с алопеция ареата. Комикът побърза да се извини в Туитър като написа "това беше наистина необмислена постъпка, не мога да си обясня как изглупях така". Веднага последва оплакване от групата на пациентите с деменция, които също поискаха извинение. Крис Рок реагира с нов пост в Туитър, в който отново се извини за поредното "куцо изказване, което е направил". Това доведе до възмущение от обединението на болните с интермитентна клаудикация и комикът отново трябваше да се разкае с думите "бях сляп за емоциите на толкова много хора", което за съжаление предизвика негодувание от дружеството на незрящите. В резултат на поредното оплакване Крис Рок направи емоционално изявление, в което обясни, че "си е оскубал косите от яд" и "му е окапала косата от нерви", което предизвика протест от асоциациите на пациентите с тракционна алопеция и телоген ефлувиум. Последва нова декларация от комика, която започва с прочуственото "боли ме..." и която по технически причини не можем да напишем  дословно тук. По последни данни от дружеството на пациентите с урологични проблеми са се самосезирали и също са подали оплакване...
коментари: (0)
 Дата: 2022-04-01
Руските санкции удариха венерологията в България

Българската венерология понесе нов удар, който може да се окаже фатален за практиката на голяма част от българските дерматовенеролози, особено тези практикуващи по Черноморието. Пасланичката на РФ в България - гаспажа Матрьонофанова (на снимката) съобщи вчера в специално интервю, че през този туристически сезон България няма да може да разчита на туристки от Русия.
Добре известно е, че разказите за подвизите на българските мъже по Черноморието със сънароднички на гаспажа Матрьонофанова са водеща тема за всички мъжки разговори, като изместват дори казармените истории. Известно е, също така, че те топлят повече и от руския газ в студените зимни вечери, особено в областта на уретрата, където направо парят. Придобиването на специалния "руский венерический букет", известен още като "полный пакет", се смята от поколения български мъже за нещо като бойно кръщене. В последните години, благодарение на нарастващата популярност на курсовете на гаспажа Кобилкина на тема "Как да накараме наш муж заведе нас на Мальдиви?" този пакет бе надграден с няколко екзотични придобивки.
Западни военни експерти недоумяват защо РФ се отказва от най-силното си биологично оръжие, което се е доказало през годините не само с унищожителните си последици върху мъжката полова система във вражеските страни, но и с тежки психологически щети, които нанася, оставяйки жертвата соматично и ментално импотентна. 
Очаква се санкциите да засегнат не само венерологичните и естетичните кабинети в страната, но и лабораториите за диагностика на венерическите заболявания, както и фармацевтичната индустрия, която не смогваше в предишни години с производството на антибиотици, след летния сезон.
Санкциите предизвикаха брожения и сред нежната част от населението на РФ. "Мы были так счастливы, когда весь мир желал нам "Идите на х@й", а теперь получается, что мы никуда не можем пойти" почти разплакана съобщи една от засегнатите пред информационния сайт www.hui.net. След затварянето на въздушното пространство за руски самолети, вследствие на наложените санкции, единствената възможност за почивка остават страни като Китай и Северна Корея. "Да, там много муж, но членчик очен маленкий" негодуват представителки на сдружение "Полный пакет", настоявайки че те също заслужават голям пакет.
Лъч надежда се явява възможността за гастрол на неутрална територия в курортите в Анталия, които са все още отворени за руски туристки. Все пак са възможни и известни ограничения свързани със заповедта на президента на РФ Йонин, всички услуги предоставени от руски гражданки да бъдат заплащани единствено в рубли. 
коментари: (0)
 Дата: 2022-03-15
Програма на VII зимно училище по практическа дерматология за специализанти и докторанти на тема „Age

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-20 Март, Спа Хотел „MAXI“ – Велинград

18/03/ 2022

След 14:00 Настаняване Спа Хотел „MAXI“
18:30 – 21:30 Вечеря Ресторант „Hunters”

19/03/ 2022

7:30 – 09:00 Закуска Ресторант „Галерия”
09:00 – 09:15 Откриване от председателя на БДД Конферентна зала
09:15 – 11:00 Първа сесия:

1. 7С концепция за профилактика на стареенето на кожата -
доц. Гриша Матеев и проф. Димитър Господинов
2. Физиологична адаптация на кожната бариера след раждането и в детството - доц. Развигор Дърленски
3. Детски съдови аномалии – непознатата дерматология -
доц. Жана Казанджиева
4. Редки синдроми и състояния в педиатричната дерматология -
проф. Здравка Демерджиева
5. Вродени ихтиози в детска възраст - доц. Ивелина Йорданова Конферентна зала

11:00 - 11:20 Кафе пауза
11:00 – 13:00 Втора сесия:

1. Сифилис - проф. Николай Цанков
2. Проституцията – социално зло - проф. Димитър Господинов
3. HPV инфекции – д-р Петьо Брезоев
4. Акне – заболяване на всички възрасти – проф. Мира Кадурина Конферентна зала

13:00 - 14:00 Обяд Ресторант „Hunters”
14:00 – 16:30 Трета сесия:

1. Акне в зряла възраст - доц. Мери Ганчева
2. Себорея и себореен дерматит - възрастови особености - доц. Румяна Янкова
3. Дерматопороза – проф. Евгения Христакиева
4. Пигментни нарушения на стареещата кожа – проф. Снежина Василева
5. Lapsus cutis. Оперативно лечение - Д-р Иван Богданов
6. Naevus или Melanoma malignum? Роля на възрастта при меланоцитните пролиферации – д-р Валерия Матеева
7. Eucerin SUN отвъд UV защита – доц. Мери Ганчева Конферентна зала

16:30 – 19:30 Свободно време
18:30 – 21:30 Вечеря Ресторант „Hunters”

20/03/2022

7:00 – 10:30
Закуска и отпътуване
Ресторант „Галерия”
коментари: (0)
 Дата: 2022-02-08
Проф. Цанков на 80 г.Екипът на Prodermaclub поздравява Чл. Кор. Проф. Николай Цанков с рождения му ден!

Желаем му много здраве, щастие и още повече успехи в личен и професионален план! 

Проф. Цанков е дерматолог с безпрецедентна за България научна и професионална кариера. Той е член кореспондент на Българската академия на науките, носител на наградата на International League of Dermatological Societies Certificate of Appreciation, лекар на годината за 2005 г., член на редколегията на 20 международни научни списание в областта на дерматологията, почетен член на 17 дерматологични дружества в Европа и САЩ, автор на повече от 400 научни статии, 35 монографии, както и на повече от 530 лекции в страната и чужбина. Участник в 5 антарктически експедиции той е и единствения дерматолог, на който има кръстен остров във Вилхелмския архипелаг, в района на Антарктически полуостров.

Най-голямото постижение в кариерата му обаче остава любовта и признанието на десетките негови ученици, плуващи с увереност в "океана на дерматологията" във всички краища на света.

Честит юбилей Професоре!

коментари: (0)
първа предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща последна
 
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени