Big Picture Athens 2016
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2023-03-29
Научна среща на ККВБ Токуда
Екипът на Клиниката по Дерматология и венерология 
към 
Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда 
съвместно с  
Johnson & Johnson и Janssen Pharmaceutical
Ви кани на 
научна среща на тема

КОЖАТА КАТО ВСЕЛЕНА
(модератор: Проф. Здравка Демерджиева)

Научна програма:

1.  Кожата и псориазисът (Б. Танчев, Б. Котевска, М. Къчева)
2.  Кожата в Антарктика (И. Богданов, Р. Дърленски)
3.  Кожата в българската поезия (Н. Цанков)
4.  Дискусия в неформална обстановка

Срещата ще се проведе на 06.04.2023 г. от 18.00 ч. в аулата на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - 9 ет. 

коментари: (0)
 Дата: 2023-02-25
petic-1-1024x587-1-780x470.jpg
Уважаеми колеги дерматолози,

В последните седмици сме свидетели на безпрецедентен и необясним опит за закриване на изпитната комисия за придобиване на специалност по кожни и венерически болести, базирана в Кожна клиника – Плевен към МУ – Плевен.
Тази комисия съществува вече повече от 5 години и се ползва с огромен авторитет, благодарение на високия професионализъм и компетентност на членовете на изпитната комисия под ръководството на проф. Димитър Господинов, д.м.н.
Управителният съвет на Българското Дерматологично дружество изпрати протестно писмо във връзка със закриването на комисията за специалност в Плевен, адресирано до Министъра на здравеопазването и Ректора на МУ-Плевен.
Предизвиква недоумение отговорът на ректора на МУ-Плевен (приложен по-долу), който с лека ръка се отказва от престижната за неговия университет комисия. Аргументите са, че по време на КОВИД пандемията не е имало достатъчно болни за провеждане на практически изпит. Припомняме факта, че с решение на управата на болницата по това време, в рамките на година и половина, клиниката е закрита и превърната в КОВИД отделение.
Призоваваме всички колеги да подкрепят петицията за запазване на комисията за придобиване на специалност в Кожна клиника Плевен. Целта ни е да предотвратим закриването на една работеща и компетентна комисия, ползваща се с уважение и доверие сред колегите дерматолози.
 
Петицията можете да подкрепите на този адрес:  https://www.peticiq.com/391858#form
коментари: (0)
 Дата: 2022-09-25
Първи конгрес по естетична дерматологияУважаеми колеги,
Българската асоциация на естетичните дерматолози в България (АЕДБ) организира своя Първи конгрес по естетична дерматология с международно участие през есента на 2022 г.
Събитието ще се състои на 08 и 09 октомври в София Хотел Балкан, зала Средец и зала Сердика.
Каним Ви, да станете част от събитие с богата и актуална научна програма, представена от утвърдени в съсловието ни специалисти. Ще бъдат обсъждани дискусионни теми и терапевтични подходи, ще бъдат представени световни и наши достижения и казуси в сферата на клиничната и естетична дерматология.
Ще се радваме да се видим на това първо събитие на АЕДБ!
УС на АЕДБ
 
Повече информация за програмата на събитието и начините за участие можете да намерите тук: 
коментари: (0)
 Дата: 2022-09-14

Голямата българска снимка на Продермаклуб - Милано 2022

Уважаеми колеги и приятели,

За наша голяма радост, в рамките на 31 конгрес на ЕАДВ в Милано успяхме да възстановим една от най-хубавите традиции на българските дерматолози - да се съберем и да се снимаме заедно с българското знаме на най-големия европейски дерматологичен форум. Това, че бяхте толкова многобройни, усмихнати и ентусиазирани ни направи много щастливи, но и ни даде възможност за лека равносметка. 

  

коментари: (0)
 Дата: 2022-06-21
Doctor Honoris Causa
На 23 май т.г.,  на тържествена церемония в Ректората на Тракийски Университет, Стара Загора, Ректорът на Университета Доцент  Д-р  Добри Ярков връчи на Чл. кор. Професор Николай Цанков, консултант  в клиниката по дерматология и венерология при Ачибадем Сити Kлиник Токуда болница - София, почетното научно звание "Doctor Honoris Causa".  
коментари: (0)
първа предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща последна
 
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени