Banner Madrid
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Нов биологичен медикамент Панблокиромаб с широк спектър от показания

Начало » Дерматология » Нов биологичен медикамент Панблокиромаб с широк спектър от показания
seaborn_an_almighty_medication_in_a_syringe_3d4b69d5-ba45-4e7b-a227-4e5f1dcfb446 (2).png
Известна фармацевтична компания обяви сензационен нов биологичен продукт Панблокиромаб с широк спектър, чието действие е насочено срещу всички интерлевкини от IL-1 до IL-26 включително, както и срещу TNF-alpha, INF-alpha, -beta и -gamma, GM-CSF и TGF-beta. Според данни от клиничните проучвания, продуктът има близо 100% ефективност не само при всички неинфекциозни кожни заболявания, но и при инфекциозни дерматози, тъй като блокира всички пътища на възпалението и дори при тежки инфекции пациентите не развиват никакви симптоми. 

Панблокиромаб ще се използва не само при доказано кожно заболяване, а и при фамилна анамнеза за остри, подостри и хронични дерматози, включително псориазис, гноен хидраденит, бромхидроза и tinea pedis. Продуктът е уникален с това, че приложението му може да започне превантивно още при раждането, а в момента се провеждат трета фаза проучвания и за вътреутробно приложение, с което кожните болести могат да бъдат напълно изкоренени в следващите няколко години. 

Единствената пречка пред масовото прилагане на медикамента към момента е цената му от близо $2400 на доза. При стандартно приложение по листовка веднъж в месеца и средна продължителност на живота от 75 години, Панблокиромаб ще струва на държавното здравеопазване малко над 1 млн долара на човек. Експерти от американската "Агенция за икономическа стабилност и консвервативни технологии и рационалност" (АИСИКТИР) изчисляват, че тези средства ще бъдат компенсирани от спестяването на медицински разходи за лечение на кожни болести.

Първоначалното притеснение в редица международни и национални дерматологични дружества, че новият продукт може да има пагубен ефект върху дерматологията и да доведе до масова безработица сред кожните лекари, беше бързо отхвърлен като нерационален, поради факта, че и към момента почти всички дерматолози се занимават предимно с естетични процедури, а останалите и без това скоро ще бъдат заменени от изкуствен интелект.
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени