Big Picture Athens 2016
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Петицията за запазване на комисията за специалност по дерматология в Плевен

petic-1-1024x587-1-780x470.jpg
Уважаеми колеги дерматолози,

В последните седмици сме свидетели на безпрецедентен и необясним опит за закриване на изпитната комисия за придобиване на специалност по кожни и венерически болести, базирана в Кожна клиника – Плевен към МУ – Плевен.
Тази комисия съществува вече повече от 5 години и се ползва с огромен авторитет, благодарение на високия професионализъм и компетентност на членовете на изпитната комисия под ръководството на проф. Димитър Господинов, д.м.н.
Управителният съвет на Българското Дерматологично дружество изпрати протестно писмо във връзка със закриването на комисията за специалност в Плевен, адресирано до Министъра на здравеопазването и Ректора на МУ-Плевен.
Предизвиква недоумение отговорът на ректора на МУ-Плевен (приложен по-долу), който с лека ръка се отказва от престижната за неговия университет комисия. Аргументите са, че по време на КОВИД пандемията не е имало достатъчно болни за провеждане на практически изпит. Припомняме факта, че с решение на управата на болницата по това време, в рамките на година и половина, клиниката е закрита и превърната в КОВИД отделение.
Призоваваме всички колеги да подкрепят петицията за запазване на комисията за придобиване на специалност в Кожна клиника Плевен. Целта ни е да предотвратим закриването на една работеща и компетентна комисия, ползваща се с уважение и доверие сред колегите дерматолози.
 
Петицията можете да подкрепите на този адрес:  https://www.peticiq.com/391858#form

img-2433851bbd074b83fbee17d7d22b3dcd-v.jpg

img-687317fa026b184ac3f715254812aafd-v.jpg

 

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени