Big Picture Singapore
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Разкриха скандална конспирация, организирана от EADV

Начало » Дерматология » Разкриха скандална конспирация, организирана от EADV
Разкриха скандална конспирация, организирана от EADV
Журналистическо разследване от телевизия Alfa разкри конспиративна мрежа, организирана от Европейската академия по дерматология и венерология (EADV). В последните няколко месеца, платени от EADV агенти, по различни онлайн канали масово са разпространявали дезинформация, насочена към промотиране на лекарството ивермектин за профилактика на COVID-19. Конспиративната мрежа обхваща 28 страни членки на Европейския съюз, а в изтеклите документи могат да бъдат окрити и сътрудници в България, които включват известни кардиохирурзи, шефове на футболни клубове и фелдшери в община Малко Търново. Масовото мероприятие е имало за основна цел да се премахне носителството на срамни въшки и краста в европейската популация. 

Разкритията бяха посрещнати с възмущение от различни съсловни организации и производители на лекарства. Ветеринарни лекари съобщиха, че количествата ивермектин във ветеринарните аптеки са напълно изчерпани, което затруднява значително лечението на чревни паразити при говедата и прасетата. За всеки случай водещите столични футболни отбори препоръчаха на футболистите да ограничат допълнително социалните си контакти. От съюза на ветеринарните фармацевти обявиха, че временно спират достъпа на обикновени граждани до ветеринарните аптеки. Говорителят на съюза заяви следното:
- Знаем колко българи се лекуват успешно с ветеринарни продукти и се надяваме мярката да е временна. Осъзнаваме, че не е хуманно да лишаваме хората от животински медикаменти, но липсата може временно да бъде компенсирана с веганска диета.
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени