Big Picture Athens 2016
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Комуникацията работи за тези, които работят за нея

Начало » Дерматология » Комуникацията работи за тези, които работят за нея
Комуникацията работи за тези, които работят за нея
В последния брой на EADV News (#73, p. 14, https://user-cc0betr.cld.bz/EADV-News-73-Winter-20201/14/ ) бе публикуван материал на Д-р Иван Богданов, свързан с перспективите пред работата му като член на Комисията по комуникации към EADV. Д-р Богданов бе избран за член на комисията на последния конгрес на EADV през октомври в Мадрид и му бе възложен ресор свързан с развитието на интернет страницата на EADV като пряко следствие от работата му по страниците на БДД и Продермаклуб. Предлагаме на Вашето внимание превод на въпросния материал. 
 
Колко е важно да слушаш?

"Комуникацията работи за тези, които работят за нея"
Джон Пауел

И аз наистина се надявам да работи за мен, защото смятам да работя усилено за нея.

Всъщност всичко започна преди 11 години с малък интернет сайт за дерматолози в една малка източноевропейска държава. Четирима млади специализанти по дерматология решават да намерят начин да споделят със своите клеги това, което смятат за интересно в дерматологията. Искахме да общуваме с колегите си, а не само да съобщаваме новини, затова включихме опция за обратна връзка и коментари на страницата. Знаехме, че по-често да слушаш е по-важно от това да говориш. Това са неща, които само специализантите знаят и лесно се забравят по-късно когато егото порастне.
Като член на комисията по комуникация на EADV бих желал да бъда такъв слушател. Важно е да предоставяш информация, но още по-важно е да предоставяш правилната информация, в правилното време, на правилните хора. А това е невъзможно без механизъм за обратна връзка. Мисля, че е важно да знаем повече за това, от което с интересуват дерматолозите в Европа.
Вярвам, че комуникацията създава обществото. EADV има членове от различни раси и култури, говорещи различни езици, работещи в различни часови зони. Мисля, че имаме нужда от повече връзки между EADV и националните дерматологични дружества, за да можем да говорим и да слушаме на различни езици. Нашият малък източноевропейски, специализантски интернет сайт започна една инициатива, която към този момент продължава вече 5 години. Събираме се по едно и също време, на входа на конгресния център на всеки конгрес или пролетен симпозиум на EADV, за да направим нашата "Голяма българска снимка (на Продермаклуб)" и да покажем нашето желание да бъдем заедно и да общуваме като част от Българското дерматологично общество и като част от голямото Европейско дерматологично семейство. Бих желал да видя това и в по-голям мащаб.
Д-р Иван Богданов, дм
Член на комисията по комуникации на EADV   
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени