Banner Madrid
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Мастър клас ли? Какво толкова?

Начало » Важни събития » Мастър клас ли? Какво толкова?
Мастър клас ли? Какво толкова?
Преди малко повече от седмица в Атина приключи пролетният симпозиум на Европейската академия по дерматология и венерология. Това не е най-комерсиалното събитие на EADV, но определено тази година успя да събере доста качествени лектори и да състави програма от изключително интересни лекции, на които малцината български делегати, дошли заради конгреса, а не заради конгресния туризъм, успяха да се насладят. Ако не сте имали възможност да стигнете до Атина, а Виена ви се струва все още далеч, то тогава не бива да изпускате Вторият пореден Мастър клас, организиран от Българското дерматологично дружество, който тази година ще бъде на тема "Педиатрична дерматология". 
 
Съгласен съм, че мащабът на събитието не може да се сравнява с щедро финансираните конгреси на Европейската академия и все пак в една наситена програма, българските дерматолози ще имат възможността да видят и чуят лектори, които определят тенденциите в развитието на специалността в световен мащаб и те не са само чужденци...
Тази година ще имаме възможността да чуем Проф. Лабрез, автор на едно от най-големите открития в областта на дерматологията от последните години, а именно използването на бета-блокери за лечението на хемангиоми. Проф. Лабрез е един от най-желаните лектори за всяко голяма дерматологично събитие в последните 5 години. Ще имаме също така възможността да видим Проф. Воленберг - един от най-увлекателните лектори и един от световните специалисти в областта на атопичния дерматит. Сред чуждестранните лектори са и добре познатите на българската публика Проф. Лоти и Д-р Лалас, които са подготвили отново интересни лекции, които се надяваме, че ще бъдат поднесени както винаги атрактивно и с характерните за средиземноморската кръв патос, енергия и драматизъм. 
Не знам точно къде трябва да поставя Д-р Камарашев, Д-р Антонов и Д-р Гроздев, които за мен са си български лектори, макар да са избрали чуждестранни университетски клиники (или те са избрали тях) за своето академично развитие, но техните лекции обещават да са едни от най-интересните, заради голямото им значение за дерматологичната практика и тенденциите в развитието на дерматологичната терапия, които очертават.
Не мога да не похваля невероятната организация и чудесните условия в конгресния център на пролетния симпозиум в Атина, но все пак мисля, че поне що се отнася до качеството на лекторите и актуалността и балансът в тематиката на лекциите не отстъпваме на големите играчи. 
А ако говорим за организацията на събитието и социалната програма, то без да нарушавам клаузата за поверителност мога леко да намекна, че се очакват много приятни изненади в много изискана обстановка - при всички положения всички предпоставки за добро настроение и приятни спомени ще са налице. 
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени