Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

И козметичните центрове на протест

Начало » Естетична медицина » Новости » И козметичните центрове на протест
И козметичните центрове на протест
Козметични центрове от цялата страна готвят протести свързани с намерението на Минитсерство на здравеопазването да замени пръстовите отпечатъци като метод за идентификация с отпечатъци от устни. Според МЗ отпечатъците от устни са също толкова уникални, колкото и пръстовите. "А и какво ще правим, ако пациентът е останал без ръце след някакъв инцидент например - да му откажем лечение ли? Всички обаче имат устни, нали така?" Така коментира експерт от здравното министерство пред Prodermaclub на пресконференция по повод Световния ден на здравната реформа - 1ви април. "Вече сме изготвили условията за обществената поръчка и една фирма, която не е на зълва ми отговаря на условията." допълни още той. 
 
Идентификаторът, който отговаря на всички изисквания на МЗ. Според запознати банският поразително прилича на този, с който бе видян и премиера миналата година на плажа на правителствената резиденция в Евксиноград.
И козметичните центрове на протест
 
 
От Асоциацията на козметично-аграрните манифактури (АКАМ) поясниха, че всички специалисти по козметична дерматология посещават едни и същи курсове за повишаване на квалификацията, вследствие на което повечето устни вече изобщо не се уникални. "Ще излезе накрая, че в Люлин живее само една жена, която е непрекъснато болна" коментираха още от асоциацията. 
Протестът е насрочен за 1ви април пред сградата на министерството, като за форма на протест е избрано правенето на селфита с нацупени устни. "Обещаваме да сме много нацупени!" твърдо заявиха от АКАМ.
От асоциацията заявиха, че няма да позволят нарастване на напражението сред пациентите и потвърдиха, че ще бъдат определени Центрове за епилационна помощ (ЦЕП), в които крайно нуждаещи се ще могат да потърсят специализирана помощ. 
Сред исканията на АКАМ са още признаването на аксиларното и перианално окосмяване за социално значимо заболяване.

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени