Big Picture Geneva
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Важни събития

Начало » Важни събития

Трето зимно училище по практическа дерматология - програма и промяна в плана

Събития в България
Трето зимно училище по практическа дерматология - програма и промяна в плана

Уважаеми колеги,

Поради големия интерес към Третото зимно училище за специализанти и докторанти мястото на провеждане ще бъде променено. Тъй като базата в Старосел не може да поеме огромния брой желаещи да присъстват, събитието ще се проведе в х-л Калиста, Старозагорски минерални бани.  

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание окончателната програма на събитието, която можете да свалите от тук: pdf Програма 350.98 Kb

 

Актуализация на календара на дерматологичните събития за 2017

Събития в България
calendar2.jpg
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Google календарът на Prodermaclub е актуализиран за 2017 година с дерматологични събития от страната и чужбина. Искаме да ви напомним, че можете да добавите каленадрите към вашите собствени Google календари като следвате инструкциите в секция Календар.
 
Пишете ни на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it ако сме пропуснали важно събитие и ние ще го добавм в календара.
 

Записване на Трето зимно училище по практическа дерматология

Събития в България
Записване на Трето зимно училище по практическа дерматология
Уважаеми колеги,

Наближава едно от най-интересните дерматологични събития за 2017. Тази година Третото зимно училище по практическа дерматология малко подрани и смени своето място на провеждане. Приканваме всички желаещи да участват да го заявят като се свържат с Д-р Варта Киркорян на тел.: 0889490104 или на e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Местата са ограничени и се разпределят по реда на записване.
 

Трето зимно училище по практическа дерматология

Събития в България
Трето зимно училище по практическа дерматология
Уважаеми колеги,
 
Българското дерматологично дружество (БДД) съвместно с фирма Байерсдорф България има удоволствието да покани всички специализанти и докторанти по дерматология на Третото зимно училище по практическа дерматология. Събитието ще се състои на 27-29 януари 2017 в Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел”. 
Програмата ще бъде съобщена допълнително.
 

Мастърклас “Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика”

Събития в България
Мастърклас “Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика”
Уважаеми колеги, 
 
Имаме удоволствието да ви съобщим, че Българското дерматологично дружество съвместно с European Society for Lasers and Energy Based Devices (ELSD, www.esld.eu) организира Мастърклас на тема “Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика”. Събитието ще се проведе на 9 и 10 юни 2017 в хотел Балкан (бившият Шератън), София.

 

Окончателна програма - Трявна 2016

Събития в България
Окончателна програма - Трявна 2016

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание окончателната програма на XIX-та Научно-практическа конференция по дерматология и венерология, 2-4 декември 2016, хотел "Калина Палас". Напомняме, че тази година темата на гала вечерята ще бъде свързана с ромската душевност. 

pdf Окончателна Програма Трявна 2016 343.37 Kb 

 

Ноемврийски дни 2016 - регистрация

Събития в България
Ноемврийски дни 2016 - регистрация
Уважаеми колеги

Имаме удоволствието да ви съобщим, че регистрацията за ежегодните Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев” 2016 е отворена. Таксата за участие е както следва:

- членове на БДД (заплатили членски внос за 2016) – 60 лв
- участници, които не са членове на БДД (или не заплатили членски внос за 2016) – 120 лв
- докторанти и специализанти: 30 лв
- студенти (да представят на регистрационно бюро студентска книжка) – 15 лв
- пенсионери – безплатно
 
Гала вечерята и откриващият коктейл са със свободен вход за всички регистрирани делегати на конгреса. 
 
Заплащането нa такса участие и членски внос към БДД за 2016 г. може да стане по банков път на сметката на дружеството (виж по-долу) или на място по време на конференцията.

Банкова сметка на БДД:
Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160

По време на конференцията ще бъде предоставена възможността за заплащане на членски внос към БДД за предстоящата 2017 година.

Организационния комитет предупреждава участниците в конференцията, чиито такси-участие ще бъдат поети от фирми да се уверят, че спонсорите са предали техните данни на регистрационното бюро.
За информация свързана с регистрацията и участието на фирми в конференцията можете да се обръщате към г-жа Полина Илиева: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
 

Ноемврийски дни 2016 - изисквания към презентиращите

Събития в България
kempinski.jpg
Уважаеми колеги, 

За безпроблемното протичане на конференцията и за да бъдат спазени началните и крайните часове на сесиите и симпозиумите, организационния комитет би желал да ви запознае със следните изисквания за представяне на клинични случаи:

- Участниците ще имат 6 минути за представяне на случаи.
- Представящите ще бъдат прекъсвани от софтуер след изтичане на 6 минути (мултимедията и микрофона на презентиращия ще бъдат изключвани автоматично).
- Презентиращите трябва да осигурят презентацията на USB-stick или CD/DVD поне 1 час преди началото на съответната научна сесия.
- Приемат се файлове MS Powerpoint 1997-2003 (.PPT).
 

Окончателна програма на XXV Ноемврийски дерматологични дни

Събития в България
Окончателна програма на XXV Ноемврийски дерматологични дни

Уважаеми колеги,

Представяме на вашето внимание окончателната програма на XXV Софийски дерматологични дни "Проф. Асен Дурмишев".  

 

 

 

повече информация »
 

Конференция по случай международния ден на псориазиса

Събития в България
Конференция по случай международния ден на псориазиса
Уважаеми колеги,

Във връзка с отбелязването на Световния ден на псориазиса на 29 октомври имаме удоволствието да ви поканим на конференция на тема „Живот с псориазис –  лекари и пациенти заедно за по-високо качество на живот на хората с псориазис”, организирана от Фондация Псориазис, Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения и Токуда Болница София. Конференцията ще се проведе на 27 октомври 2016 г.  в Рапортната зала на Токуда Болница София от 16:00 часа. Програмата на конференцията включва:

Лекции
Проф. Николай Цанков (Токуда Болница София)  – „Прориазисът като системно заболяване”
Д-р Здравка Демерджиева (Токуда Болница София) – „Псориазисът в детска възраст“ 
Д-р Иван Богданов (Фондация "Псориазис" Токуда Болница София)– „Качество на живот на пацинтите с псориазис и как да ограничим усложненията на заболяването”
Ива Димова (Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения) – „Проблеми, предизвикателства и бъдеще в лечението на псориазис и псориатични усложнения”
Д-р Борислав Борисов (управител на МЦ "Синексус" София) - Клиничните изпитвания при псориазис

Представяне на книгата на проф. Цанков и кол. "Psoriasis as a systemic disease" 

Дискусия

След официалната програма ще се радваме да се присъедините и за неформални разговори на чаша вино.
Очакваме ви!
 

Проф. Цанков - почетен член на Френското дерматологично дружество

Събития в чужбина
Проф. Цанков - почетен член на Френското дерматологично дружество
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Чл. кор. проф. Николай Цанков бе удостоен с диплома за почетен член на Френското дерматологично дружество. Отличието се дава за постижения в областта на дерматологията и венерологията. Френското дерматологично дружество е основано през 1889 г. и в много отношения е първообраз на Българското дерматологично дружество. Като почетен член на ФДД е бил удостоен и Проф. Л. Попов. 
Почетно членство Проф. Цанков има още в Немското, Швейцарското, Испанското, Унгарското, Чешкото, Румънското, Сръбското и Северо-американското дерматологични дружества, както и в много други от Европа и света. 
 

Най-голямата българска снимка - Виена 2016... и малко за конгреса

Събития в чужбина
Най-голямата българска снимка - Виена 2016... и малко за конгреса.

Уважаеми колеги,

С огромно задоволство искам да ви съобщя, че на 25-ия Конгрес на EADV събрахме „Най-голямата българска снимка“. Най-голямата засега, разбира се, ние винаги се надяваме, че може да стане и по-голяма. За нас беше изключително приятно да видим толкова много усмихнати български дерматолози на едно място – имаме го запечатано на снимка. Малко липсваше Проф. Зубулис, който да подреди редиците, но и така нещата се получиха чудесно. Крайната равносметка е 60 ентусиазирани дерматолози. Всъщност ентусиазмът беше толкова голям, че за втората снимка бях почти прегазен от една препускаща, закъсняла дерматоложка, която явно особено държеше на по-централна позиция. Всичко това все пак е чудесно и ние искаме специално да благодарим на всички, които се отзоваха на нашата покана. И като сме почнали с благодарностите, най-голямата е за Живко Генчев, който за втори път се пожертва за общото благо и направи тези чудесни снимки, без самият той да успее да попадне в кадър. На него дължим и прекрасните снимки от Валенсия, така че още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ!

 


повече информация »
 

Предварителна програма - Трявна 2016

Събития в България
triavna.png

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание предварителната програма на XIX-та Научно-практическа конференция по дерматология и венерология, 2-4 декември 2016, хотел "Калина Палас". Напомняме, че тази година темата на гала вечерята ще бъде свързана с ромската душевност. 

pdf Предварителна програма Трявна 2016 257.70 Kb

 

Регистрация за Ноемврийски дни 2016

Събития в България
Регистрация за Ноемврийски дни 2016 Уважаеми колеги

Имаме удоволствието да ви съобщим, че регистрацията за ежегодните Софийски дерматологични дни "Проф. Асен Дурмишев" 2016 е отворена. Таксата за участие е както следва:

- членове на БДД (заплатили членски внос за 2016) – 60 лв
- участници, които не са членове на БДД (или не заплатили членски внос за 2016) – 120 лв
- докторанти и специализанти: 30 лв
- студенти (да представят на регистрационно бюро студентска книжка) – 15 лв
- пенсионери – безплатно

- Гала вечеря- 30 лв

Заплащането нa такса участие и членски внос към БДД за 2016 г. може да стане по банков път на сметката на дружеството (виж по-долу) или на място по време на конференцията.

Банкова сметка на БДД:
Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160

По време на конференцията ще бъде предоставена възможността за заплащане на членски внос към БДД за предстоящата 2017 година.

Организационния комитет предупреждава участниците в конференцията, чиито такси-участие ще бъдат поети от фирми да се уверят, че спонсорите са предали техните данни на регистрационното бюро.
За информация свързана с регистрацията и участието на фирми в конференцията можете да се обръщате към г-жа Полина Илиева: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
 

Не-най-голямата българска снимка - Атина 2016

Събития в чужбина
Не-най-голямата българска снимка - Атина 2016
Калимера, Калиспера,
И така и не разбрахме кога минаха 4-те дни на пролетния симпозиум на EADV. Искам да благодаря на всички, които се отзоваха на нашата настойчива до нахалност покана да участват в „Голямата българска снимка“ на Продермаклуб. Очаквахме да сме малко повече, предвид това, че Гърция е съседна държава и макар че българската делегация не беше никак малка, силно оредя докато стигне до конгресната сграда. Мълвата, че изложбата е постна бързо се разнася… Може би следващия път трябва да я насрочим по време на лекциите, а не в торбинг паузите.
 
повече информация »
 

Регистрация за Мастър клас по педиатрична дерматология

Събития в България
Регистрация за Мастър клас по педиатрична дерматология
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че за ваше удобство регистрационното бюро за Мастър класа по педиатрична дерматология ще работи от 15:00 до 17:00 на 3 юни (петък) и от 8:00 до 12:00 на 4 юни (събота) във фоайето на Рейнбоу плаза. 
Напомняме, че участието в Мастър класа е възможно след заплащане на такса участие, както следва:

Членове на БДД – 50 лв.
Не-членове на БДД – 120 лв.
Специализанти/докторанти – 30 лв.
Пенсионери – безплатно

Заплащането на таксата участие и членски внос към БДД за 2016 г. може да стане по банков път на сметката на дружеството (виж по-долу) или на място по време на конференцията.

повече информация »
 

Мастър клас ли? Какво толкова?

Събития в България
Мастър клас ли? Какво толкова?
Преди малко повече от седмица в Атина приключи пролетният симпозиум на Европейската академия по дерматология и венерология. Това не е най-комерсиалното събитие на EADV, но определено тази година успя да събере доста качествени лектори и да състави програма от изключително интересни лекции, на които малцината български делегати, дошли заради конгреса, а не заради конгресния туризъм, успяха да се насладят. Ако не сте имали възможност да стигнете до Атина, а Виена ви се струва все още далеч, то тогава не бива да изпускате Вторият пореден Мастър клас, организиран от Българското дерматологично дружество, който тази година ще бъде на тема "Педиатрична дерматология". 
 
повече информация »
 

Окончателна програма - Мастър клас по педиатрична дерматология 2016

Събития в България
Окончателна програма - Мастерклас по педиатрична дерматология 2016

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание финалната програма на Мастър класа по педиатрична дерматология, който ще се проведе в края на тази седмица в София, Рейнбоу Плаза.  

 

 

повече информация »
 

Най-голямата българска снимка - Атина 2016

Събития в чужбина
Най-голямата българска снимка - Атина 2016
Уважаеми колеги,

В навечерието сме на пролетния симпозиум на EADV в Атина. Тази година се очертава събитието да бъде посетено от рекорден брой български дерматолози. Това е добра възможност да се съберем за "Най-голямата българска снимка". Тази инициатива на Продермаклуб, която вече се превърна в традиция, няма аналог сред другите националности и предизвика сериозен интерес от страна на ръководството на EADV и колегите от редакцията на EADV News. Тази година събирането за снимката ще бъде отново на входа на конгресния център, на 20 май (петък) в 13:00 точно след първата пленарна лекция и преди започването на сесията в 13:15. Имаме 15 мин., за да се организираме и да се снимаме. 
Колеги, които разполагат с хубава фотографска техника (най-малко DSLR) ще бъдат посрещнати с "Ура!".
Събитието е добавено в Google календара на Продермаклуб, който можете да намерите тук и да добавите към вашият собствен Google календар. 

 

Пролетен курс на ESCAD

Събития в чужбина
Пролетен курс на ESCAD
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че на 18 май 2016 г. в рамките на пролетния симпозиум на EADV в Атина ще се проведе пролетният курс на Европейското дружество за козметична и естетична дерматология (ESCAD). Курсът ще се проведе в хотел Амалия, Атина, а програмата можете да намерите тук: pdf Програма ESCAD 1.25 Mb. Регистрация за събитието можете да направите онлайн тук, а крайният срок за този тип регистрация е 13 май 2016 (петък). Регистрация може да бъде направена и на място, като се приемат единствено кешови плащания. Регистрационната такса включва и членски внос за ESCAD за една година.
 
Резултати 81 - 100 от 432
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени