Big Picture Athens 2016
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Важни събития

Начало » Важни събития

Присъствено провеждане на Ноемврийски дерматологични дни

Събития в България
Присъствено провеждане на Ноемврийски дерматологични дни
Уважаеми колеги,
 
Управителният съвет на БДД на заседанието си на 07.10.2020 г. и след дълго разискване и съобразяване с Вашите мнения в проведената анкета, заедно със Заповед № РД-01-549/30.09.2020 г. на МЗ, реши Софийските ноемврийски дерматологични дни ще се проведат от 13 до 15 ноември 2020 в хотел Маринела, София.
Напълно разбирайки сериозността на ситуацията Ви уверяваме, че всички разпоредби и противо-епидемиологични мерки ще бъдат спазени.
Запазваме правото си да отложим провеждането на конференцията при промяна в епидемиологичната обстановка в страната и разпоредбите на МЗ.
Очакваме Ви в София през Ноември на единственото присъствено провеждано дерматологично събитие за 2020 в България.
 

Стипендии на БДД за участие на EADVirtual

Събития в чужбина
Стипендии на БДД за участие на EADVirtual
 Уважаеми колеги,

На свое заседние от 07.10.2020 г. УС на БДД реши да отпусне 20 стипендии за участие във виртуалния конгрес на ЕАДВ – EADVirtual, който ще се проведе между 29 и 30 октомври 2020 г. Стипендиите ще бъдат разпределни в 2 гатегории:
- специализанти – 10 стипендии
- специалисти – 10 стипендии
Желанието на УС на БДД е даде възможност за достъп до постиженията на световната и европейската дерматология в последната година. Този достъп бе до голяма степен затруднен от продължаващата епидемия от корона вирус. В същото време, повишаването на квалификацията на българските дерматолози продължава да бъде една от приоритетните задачи на БДД.
Стипендиите ще бъдат отпуснати на принципа на “Първи по ред – първи по право”. Задължителни критерии за участие са членство в ЕАДВ и членство в БДД (платен членски внос за 2019 г.).
Необходимата информация, която трябва да бъде включена във Вашата молба са:
- e-mail на участника (трябва да бъде този свързан с Вашия ЕАДВ акаунт)
- пол на участника
- име и фамилия на участника
- дата на раждане
- гражданство на участника
- месторабота
- информация за статуса Ви (специалист/специализант)

- EADV номер
Молбите трябва да бъдат подадени до 20 октомври 2020 г. на e-mail на БДД – This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

УС на БДД
 

EADVirtual

Събития в чужбина
EADVirtual

Уважаеми колеги,

В тази трудна за всички ни година, провеждането на конгреси се оказа изключително трудна задача, изискваща изобретателност и много компромиси. Епидемичната ситуация наложи отмяната и отлагането на множество събития или провеждането им в редуциран вид, онлайн или в различни хибридни форми, съчетаващи присъствена и дистанционна форма. Тазгодишния конгрес на ЕАДВ ще се проведе онлайн, което с всички свои недостатъци, все пак ще ни позволи да получим своя достъп до най-новите постижения на дерматологията и да повишим своята квалификация. В програмата тази година с включени изключително интересни лекции, свързани с новостите в дерматологията и с предизвикателствата, пред които ни изправя епидемията от корона вирус. Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание списък с подбрани за Вас лекции и кратки разяснения, които да Ви помогнат да подредите своите приоритети при избора на сесии, които да проследявате по време на конференцията. Имам също така и удоволствието да представим на Вашето внимание, темите на лекциите на българските лектори, които ще представят страната ни на конгреса на ЕАДВ шпрез тази година:

Skin lesions induced by Covid 19: how to make the diagnosis? - Prof. Nikolai Tsankov

Occupational dermatitis. - Assoc. Prof. Jana Kazandjieva

PRP and mesotherapy: Do they work? - Assoc. Prof. Razvigor Darlenski

Laser-assisted drug delivery in refractory vitiligo - Prof. Miroslava Kadurina

Isotretinoin: The dose matters. - Prof. Snejina Vassileva

повече информация »
 

Евромеланома 2020

Събития в България

 xls СПИСЪК НА ДЕРМАТОЛОЗИТЕ УЧАСТВАЩИ В КАМПАНИЯТА 163.50 Kb

Евромеланома 2020


 
 
След 14 изключително успешни национални кампании за превенция и ранно откриване на рака на кожата, Българско дерматологично дружество в партньорство с Европейската асоциация по дерматоонкология и с подкрепата на EAU THERMALE AVENE, организира кампанията Евромеланома 2020.
Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата, възможностите за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно откриване на проблема.
повече информация »
 

Продерминари - дерматологията по света в условията на епидемия

Събития в България
Продерминари - дерматологията по света в условията на епидемия
Уважаеми колеги и приятели,

Светът се променя и ние се променяме с него. Последните месеци обаче ни предложиха толкова рязка промяна, че за много от нас адаптацията към новите условия на средата се оказа истинско предизвикателство. С други думи, като че ли сме в zeitnot в желанието си да уловим zeitgeist. 
Физическата комуникация помежду ни бе до голяма степен затруднена от обстоятелствата, но това даде значителен тласък на виртуалната комуникация. Нещо подобно се случи и с обучението, което премина от конгресните зали във виртуални такива.

Като откровени поддръжници на еволюционната теория, от екипа на Продермаклуб решихме, че времето принадлежи на най-приспособимите. В тази връзка искаме да Ви поканим да присъствате на серия от виртуални лекции и дискусии (уебинари), засягащи актуалните в последно време теми, свързани с епидемията от корона вирус и начина, по който се адаптираме към нея. За целта решихме да разнообразим лекторския състав и да поканим наши колеги дерматолози и други специалисти, които по една или друга причина са потърсили щастието си и професионалното си развитие в чужбина. Смятаме, че тяхната гледна точка и тяхната реакция на случващото се в последните месеци ще бъде от интерес за всички нас. 
     
В първото издание на "Продерминарите" ще имате възможност да чуете разказите на:
 
antonov.jpeg
Д-р Димитър Антонов, Oberarzt der Klinik für Hautkrankheiten und Allergologie на Heinrich Braun Klinikum, гр. Zwickau, Германия, който ще ни разкаже за "Дерматологията по време на пандемията с Covid 19" от позицията на ръководител на отделение на болница в Германия, една от държавите с най-успешна противоепидемиологична стратегия.
 
 
 
 
 
    
   
 
cdqznp1g.jpeg
Д-р Асен Желязков, който ще ни разкаже за предизивкателствата пред частно-практикуващите дерматолози във Франция в епидемична и в неепидемична обстановка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Продерминарът ще се проведе с помощта на платформата Zoom, в четвъртък (21.05.2020) от 19:00 ч. (българско време), очаквайте скоро линк към срещата.
 
Prodermaclub OOD is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Дерматология в условията на пандемия от COVID-19
Time: May 21, 2020 07:00 PM Helsinki

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88080508420?pwd=RHArcThEemgwaXZzcFcwVTN1ZWFvdz09

Meeting ID: 880 8050 8420
Password: 723634
One tap mobile
+16468769923,,88080508420#,,1#,723634# US (New York)
+16699006833,,88080508420#,,1#,723634# US (San Jose)

Dial by your location
        +1 646 876 9923 US (New York)
        +1 669 900 6833 US (San Jose)
        +1 253 215 8782 US (Tacoma)
        +1 301 715 8592 US (Germantown)
        +1 312 626 6799 US (Chicago)
        +1 346 248 7799 US (Houston)
        +1 408 638 0968 US (San Jose)
Meeting ID: 880 8050 8420
Password: 723634
Find your local number: https://us02web.zoom.us/u/kLe3055CS

 

Webinar on Emotional Intelligence and Healthcare

Събития в чужбина
Webinar on Emotional Intelligence and Healthcare
Extraordinary webinar series on
Emotional Intelligence (EI) and Healthcare
starting at 30 April 2020, 20:00 CEST 
 

повече информация »
 

Отменен е Пролетният симпозиума на ЕАДВ в Порто

Събития в чужбина
Отменен е Пролетния симпозиума на ЕАДВ в Порто
Съобщение от президента и генералния секретар на ЕАДВ

16-ят Пролетен симпозиум на ЕАДВ 20 април - 2 май в Порто е отменен заради пандемията от COVID-19

По време на кризата, причинена от разпространението на COVID-19 по целия свят, ръководството на ЕАДВ внимателно следеше нейното влияние върху световната дерматологична общност. Това се изразяваше в ежедневно проследяване на препоръките на Centers for Disease Control and Prevention (CDC & ECDC) и World Health Organization (WHO), както и на ограниченията и забраните за пътуване в Европа и по света.
Поради тези ограничения, имащи за цел да водят борба с корона-вируса и в светлината на нашата социална отговорност като лидери в дерматологичната общност, ние Ви пишем, за да потвърдим, че сме взели необходимите мерки за отмяна на провеждането на Пролетния симпозиум на ЕАДВ в Порто, Португалия. Вярваме, че това дава достатъчно време на всички пожелали да посетят събитието, да отменят своите планове за пътуване и настаняване. Повече информация, имаща за цел да отговори на Вашите въпроси, можете да намерите на нашата страница www.eadv.org, както и на страницата на събитието, eadvporto2020.org.
Подготовката за конференцията има нужда от време, талант и креативност на множество доброволци, лектори и хора свързани с организацията на събития, както и екипът на ЕАДВ. Ние сме изключително благодарни за огромната работа и за отдадеността на колегите за подготовката на симпозиума в Порто и сме изключително разочаровани от невъзможността да проведем събитието, както беше планирано. 
В следващите седмици, ще пренасочим цялата енергия и иновативност в организацията на конгреса във Виена през есента, както и в това да предоставим нови образователни програми на дерматологичната общност. С помощта на постоянното осъвременяване на нашата официална страница и през различните други канали за комуникация, ние ще Ви държим информирани за нашите планове да Ви предоставим проучванията, знанието и експертното мнение, което Вие цените у нас като организация. 
В заключение, бихме искали да Ви благодарим за Вашето търпение и разбиране, имайки предвид бързо променящите се обстоятелства, както и безопасността и благополучието на всички нас по време на тези трудни времена.

Искрено Ваши,

Карл Пол
Президент на ЕАДВ

Бранка Маринович
Генерален секретар на ЕАДВ 
 

Стипендии на ФДД за специализанти франкофони

Събития в чужбина
Стипендии на ФДД за специализанти франкофони
Cher(e) Collègue, Cher(e) Ami(e),

La Société Française de Dermatologie souhaite financer des stages en France dans un service Hospitalo-Universitaire de Dermatologie pour les internes en Dermatologie issus de pays francophones.
Six bourses sont ainsi spécifiquement attribuées à des internes en Dermatologie issus d’un pays francophone hors Maghreb et UE, six autres sont spécifiquement proposées aux internes du Maghreb (deux pour l’Algérie, deux pour le Maroc, et deux pour la Tunisie). Ces bourses concernent des stages de 3 mois.
Une dernière est attribuée à un interne issu d’un pays européen, pour un stage d’une durée de 6 mois.

Il est indispensable que les candidats soient internes en Dermatologie dans leur pays, et aient un niveau minimal de français de type B2 pour postuler.
Un certificat de stage établi par le Chef du service d’accueil attestant que le boursier a bien effectué son stage sera exigé à la fin du (ou des) stage (s).
Un rapport de stage établi par le boursier sera demandé dans un délai de deux mois après la fin du stage par la Société Française de Dermatologie.

Vous trouverez en attaché le détail de l’appel d’offre qui est également disponible sur le site de la Société Française de Dermatologie https://www.sfdermato.org/bourses-et-appels-d-offres/appels-a-projets-et-bourses-sfd.html

Merci de diffuser l’information auprès de vos collègues Chefs de service de Dermatologie.
La date limite de dépôt du dossier de candidature est le 31 mai 2020.​​
Les dossiers seront examinés en juin 2020 par le Bureau de la SFD et le Président de la Commission des Relations Internationales de la SFD.
Les résultats de l’appel d’offre seront publiés et communiqués aux candidats début juillet 2020.
 
N’hésitez pas à joindre l’un d’entre nous si vous avez des questions
D’ordre administratif :
Anne-Laure Geoffroy, secrétaire – This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Brigitte Roy-Geffroy, Directeur Exécutif de la SFD - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
D’ordre médical :
Frédéric Caux, Président de la Commission des Relations Internationales - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Marie Beylot-Barry, Présidente de la SFD - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Avec toute notre amitié,

Pr Marie Beylot-Barry
Présidente de la SFD

 

Програма на Шести обучителен семинар за специализанти и докторанти

Събития в България
Програма на Шести обучителен семинар за специализанти и докторанти
Програма на обучителен семинар за специализанти и
докторанти на тема „Itch never sleeps”
21-23 Февруари, Спа Хотел „Арте“ – Велинград 
 


повече информация »
 

Официално откриване на цикъла на обучение по дерматология за студенти медици

Събития в България
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви поканим официалното откриване на цикъла на обучение по дерматология за студенти медици на 17 февруари от 14 часа в Аулата на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, ет. 9. В рамките на събитието ще имате възможност да чуете лекции на преподавателския състав от МФ на СУ: доц. Здравка Демерджиева, чл. кор. проф. Николай Цанков, доц. Развигор Дърленски и д-р Иван Богданов от Болница Токуда, както и на доц. Кирил Праматаров и историкът проф. Андей Пантев, които ще споделят опита си с вас и ще представят полезна и практична информация.
poster-derma-students-final_1.png
 

XIII International Congress of Dermatology 2021

Събития в чужбина
XIII International Congress of Dermatology 2021
It is with great pleasure that we announce the 13th International Congress of Dermatology. The conference will take place from 10 to 13 November 2021, at the Melbourne Convention and Exhibition Centre in Victoria, Australia. The International Society of Dermatology (ISD) is 60 years old and this will be the first ISD meeting in the Oceania region. The International Congress of Dermatology will attract an expected 3,000 of the brightest minds and experts in dermatology from all over the world to the region.

For ICD 2021, our key themes are Common skin diseases and their treatment, Translational dermatology, Global health and Technology which showcases the opportunities and challenges in the world of dermatology. This prestigious international meeting in the field of dermatology will be an open forum for the discussion and sharing of latest research findings in prevention, diagnosis and treatment of diseases of the skin, hair and nails, along with recent innovations and technological advances in cosmetic dermatology, laser therapy, injectables, skin health and sustainability. Bringing the International Congress of Dermatology to Melbourne has never been more relevant as our Victorian dermatologists perform their research in world class facilities and have an excellent rural outreach strategy.

Melbourne is a thriving and cosmopolitan city with a unique balance of graceful old buildings and stunning new architecture surrounded by parks and gardens. Whilst at ICD 2021, explore the city’s multicultural lifestyle and picturesque surroundings.

Together with Secretary General of the 2021 International Congress of Dermatology, Rodney Sinclair, we warmly welcome you to Melbourne and hope you join us at the International Congress of Dermatology in 2021. 

Professor Dedee Murrell
President,
2021 International Congress of Dermatology

Professor Rod Sinclair
Secretary General,
2021 International Congress of Dermatology
 

34TH IUSTI-EUROPE CONGRESS ON SEXUALLY TRANSMITTED INFECTIONS

Събития в чужбина
34TH IUSTI-EUROPE CONGRESS ON SEXUALLY TRANSMITTED INFECTIONS
DEAR FRIENDS AND COLLEAGUES,

It is our great pleasure and honour to invite you to the 34TH IUSTI-EUROPE CONGRESS ON SEXUALLY TRANSMITTED INFECTIONS, which will be held in Bucharest, Romania in SEPTEMBER 3RD – 5TH, 2020.

The concept behind the local organisation of the Congress is to bring together the competences and experience of different fields of medicine that deals in the day to day practice with venereal diseases. The Romanian Medical Association (founded in 1866) will represent the back-bone of the local team together with the affiliated national associations of different specialties. Dermato-venereologists, infectionists, microbiologists, epidemiologists, oral pathologists, and other specialties will find a special place of interest in the IUSTI Congress as the multidisciplinary sessions will deal with the hot problems of venereology.

The scientific programme will deal with current challenging issues with updates topics in sections that will benefit from the interventions of international key opinion leaders. Sessions will facilitate knowledge-exchange and multidisciplinary interactions to try to find solutions together for TAMING THE TIDE OF THE STI’S AND HIV (our modern… vampires).

The Congress will take place in The Palace of Parliament, one of the world’s largest buildings, where large and sumptuous decorates rooms will welcome colleagues from different specialties in a unique multidisciplinary event.

Bucharest will become our reference educational home for a few days and will provide countless opportunities to explore special places. With an elegant and cosmopolitan centre, with large boulevards, Bucharest has got what it takes to surprise and entertain the curious traveller.

We are looking forward to meeting you!

PROF. DR. GEORGE-SORIN ȚIPLICĂ
Congress President

DR. MARTÍ VALL-MAYANS
Scientific Chair
 

Dermatology days in Sarajevo

Събития в чужбина
bgtop.jpg
Dear Colleagues and Friends, Dear Dermatologists from Bulgaria,


It is my great pleasure to cordially invite you to participate to Symposium ''Dermatology days in Sarajevo'' that will be held in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, September 25-27, 2020.

The Symposium is organized by the International Society of Dematology (ISD).

Scientific program will include lectures by prominent international lecturers, with the aim of presenting contemporary achievements and latest development in many fields of dermatovenerology, as well as exchanging experiences of colleagues from the region and beyond.

Here is our website: https://www.sarajevodermadays2020.org/eng-index.php

Abstract submission is already open and you can submitt your abstracts for oral or poster presentation by the end of June 2020.

Rich cultural and social program is planned in addition to the scientific and working part of the Symposium and unique multicultural spirit and historical heritage of Sarajevo city will contribute to your visit and experience.

We are looking forward for your participation!



Simposium President

Asja Prohić

 

Шестото зимно училище по практическа дерматология за специализанти и докторанти

Събития в България
Шестото зимно училище по практическа дерматология за специализанти и докторанти
Уважаеми колеги,

Българското дерматологично дружество (БДД) съвместно с фирма Байерсдорф България има удоволствието да покани всички специализанти и докторанти по дерматология на Шестото зимно училище по практическа дерматология. Събитието ще се състои на 21-23 февруари 2020 в хотел Арте, Велинград.
Поради големия интерес към събитието и ограничените възможности за настаняване, участниците ще бъдат настанявани по двама в стая. При желание за единично настаняване, молим желаещите участници да се обърнат директно към хотела за самостоятелно организиране на престоя си.
 
Предварителната програма включва:
21/02/2020- Пристигане и настаняване в хотела
22/02/2020- Научна програма
23/02/2020- Отпътуване

Очаквайте скоро окончателната програма.
Моля потвърдете участието до 15 декември 2020 на д-р Варта Киркорян на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it или 0889490104
 

XI Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания

Събития в България
XI Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания
От 25 до 28 ноември 2019 ще се проведе станалата традиционната, единадесета Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания.
Основните цели на кампанията включват:
- безплатни консултации, скриниране и алергологични тестувания за пациенти с контактен дерматит, атопичен дерматит и уртикария
- популяризиране на проблема за кожните алергии сред обществото и в медийното пространство
- дискутиране на възможностите за диагностика и лечение на алергодерматозите, както и обсъждането на проблема за качеството на живот при пациентите с тези заболявания
- безплатна консултация и тестуване на пациенти с алергични реакции от определени продукти в рамките на договореностите по Програмата за Козметична безопасност
По традиция, кампанията е част от паневропейска инциатива на Европейската Академия по Дерматология и Венерология и ще обхване 8 големи дермато-венерологични клиники, съответно в София – УМБАЛ “Александровска”, Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница, Дерматолична клиника Евродерма,  Университетска болница „Пълмед“, Пловдив, както и университетските клиники в Стара Загора и Плевен, Варна и Кожно-венерологичното отделение в Русе (там кампанията ще се проведе седмица по-късно). По време на кампанията пациентите ще бъдат консултирани и преглеждани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и необходимите кожно-алергологични тестувания, отново без заплащане от страна на пациентите. Желаещите да бъдат консултирани трябва да имат предварително записан час в някоя от участващите клиники на следните телефони:
02/9230454 и 02/9230495 – Кожна клиника, Александровска болница – София
0884/342246 – Дерматологична клиника Евродерма(за професионални алергии при фризьори и козметици) – София
02/4034933 – Аджибадем СитиКлиникТокуда Болница София
032/607349 – Университетска болница „Пълмед“, Пловдив, Център по дерматология и алергология
042/698109 – Университетска кожна клиника, Стара Загора
064/886696 – Университетска кожна клиника, Плевен
0889/726116 -Университетска кожна клиника, Варна
0888/594144 – АСИМП Русе
Освен безплатните консултации, цел на кампанията е създаване на база данни за честотата на заболеваемост от контактен дерматит, уртикария и атопичен дерматит. Прави се статистика и на най-честите положителните реакции към различните алергени при деца и възрастни, като тези данни са с огромно значение за профилактиката на кожните алергични заболявания.
Националната кампания се организира от Секцията по дерматоалергология към Българското дерматологично дружество (БДД) и е в рамката на “Healthy skin @t work” кампанията на ЕPOS (European Initiative for the Prevention of Occupational Skin Diseases) в която участват 30 европейски страни.
 

Научна среща по повод Световния ден на псориазиса

Събития в България

Научна среща по повод Световния ден на псориазиса
 
Уважаеми пациенти и приятели,

Фондация "Псориазис" и Аджибадем Ситиклиник Токуда Болница София, със съдействието на Pierre Fabre България,

Ви канят на:

Научна среща
по повод Световния ден на псориазиса

Събитието ще се проведе на 29.10.2019 г. от 19:00 ч. в Аулата на Аджибадем Ситиклиник Токуда Болница София, ет. 9.

Програма:

19:00 - 19:10 Откриване
19:10 - 19:30 Регистър на пациентите с псориазис в България. Възможен ли е и какви са перспективите? - Д-р Иван Богданов
19:30 - 19:50 Псориазис и медикаменти. - Чл. кор. проф. Николай Цанков
19:50 - 20:10 Балнеотерапия на псориазис във Вонеща Вода, България 2018. - Доц. Д-р Развигор Дърленски
20:10 - 20:30 Съвременни насоки в локалната терапия на псориазиса. - Доц. Д-р Здравка Демерджиева
20:30   Дискусия на чаша вино

 

Световен ден на псориазиса - безплатни профилактични прегледи

Събития в България
Световен ден на псориазиса - безплатни профилактични прегледи
Уважаеми пациенти и приятели,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че тази година Световният ден на псориазиса (World Psoriasis Day) ще бъде отбелязан едновременно в 3 клиники в страната. Екипите на Клиниките по кожни и венерически болести към Аджъбадем Ситиклиник Токуда болница, УМБАЛ - Плевен и УМБАЛ "Проф. Д-р Ст. Киркович", Стара Загора ще преглеждат безплатно пациенти с псориазис на 29.10.2019 г.
Прегледите ще бъдат осъществени от специалисти с дългогодишен опит в диагностиката и лечението на псориазис. 
Можете да се прегледате в: 
- София - ДКЦ по дерматология и венерология към Аджъбадем Ситиклиник Токуда болница, ет. 3. От 9:00 - 17:00. Час за преглед можете да запишете на телефон 024034933
- Плевен - ККВБ, УМБАЛ "Д-р Георги Странски" (ул."ген. Владимир Вазов"91, Втора клинична база) от 9 до 13ч с предварително записване на тел. 064886696
- Стара Загора - ККВБ, УМБАЛ "Проф. Д-р Ст. Киркович", Етаж 1, Кабинет 12 с предварително записване на тел. 042698109, 0884833597
 

Голямата българска снимка - Мадрид 2019

Събития в чужбина
Голямата българска снимка - Мадрид 2019
Уважаеми колеги,
Наближава 28ия конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология в Мадрид. Имаме желанието отново да поканим всички, които ще присъстват на събитието, да се съберем пред входа на конгреса за традиционната "Голяма българска снимка".
Предлагаме, както обикновено това да се случи след пленарната лекция в 13:00 ч. на 12.10.2019 (събота).
Очакваме Ви!
 

Научна програма - Трявна 2019

Събития в България
Научна програма - Трявна 2019

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание Научната програма на XXII-та Научно практическа конференция по дерматология и венерология - клон Плевен, която традиционно ще се проведе в гр. Трявна, х-л Калина Палас, тази година с около месец по-рано - 0т 7 до 10 ноември 2019. 

Програмата можете да изтеглитеdoc ТУК 373.00 Kbили в допълнителната информация към статията.

повече информация »
 

Kогато локалната терапия не е достатъчна...

Събития в България
Kогато локалната терапия не е достатъчна...
Обикновено при лечение на пациенти с атопичен дерматит предписваме локални кортикостероиди и емолиенти. Проблемите възникват когато локалната терапия не е достатъчна...
Съществува ли успешно системно лечение при атопичния дерматит? Има ли нови терапевтични достижения в тази посока?
Атопичният дерматит ще бъде една от "горещите" разисквани теми в Първото лятно училище по дерматоалергология, което ще се проведе в Пловдив между 12 и 14 юли.
Големите открития при системното лечение на атопичния дерматит са свързани с интерлевкините и възможностите за тяхното регулиране. В целия свят при тежките форми на атопичен дерматит на пациентите се назначават биологични средства. Не по-малко внимание се отделя и на ниско дозираните цитокини, които са допълнително терапевтично оръжие при леките и средно-тежки форми на заболяването. В последната една година се разработват различни нови таргетни терапии за овладяване на атопичния дерматит. Някои от тях дори са вече в България или предстои да се появят в близките месеци - нова надежда за повишаване на качеството на живот на пациентите с атопичен дерматит.
 
Резултати 21 - 40 от 432
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени