Big Picture Milan 2
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Важни събития

Начало » Важни събития

Промяна в датите на IX Национален конгрес на БДД

Събития в България
bdd2.jpg
Уважаеми колеги,

Уведомяваме ви, че Управителният съвет на Българското дерматологично дружество на свое заседание обсъди провеждането на предстоящия 9-ти Национален конгрес на Българското дерматологично дружество с международно участие и реши провеждането на конгреса да се отложи за датите 31.10 – 02.11.2014. Това решение бе взето въз основа на следните причини:
- Около 50 български дерматолози ще вземат участие на международен конгрес в Монако, провеждан на същите дати
- Конгресът съвпада с пролетната ученическа ваканция
- До момента не са постъпили необходимият брой лекции и клинични случаи
- Посочените дати се оказаха неудобни за голяма част от представителите на фирми
Благодарим ви за разбирането.

Чл. Кор. Проф. Д-р Николай Цанков, дмн
Председател на Българското дерматологично дружество

 

IX-та РЕГИОНАЛНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПЛОВДИВ

Събития в България
IX-та РЕГИОНАЛНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПЛОВДИВ
Уважаеми колеги и приятели, 
 
Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в поредната IX-та Регионална дерматологична конференция, организирана от Българското дерматологично дружество – клон Пловдив и Сдружение "Дерматология и венерология", която ще се състои от 27 до 29 юни 2014 год. в Пловдив.  
Конференцията има за цел да представи на Вашето внимание последните новости в дерматологичната диагностика и терапия. Ще бъдат организирани тематични заседания, включващи лекции от водещи дерматолози и фирмени презентации. На изложбените щандове известни фармацевтични и козметични фирми ще имат възможност да Ви представят своите най-нови продукти. 
Убедена съм, че създадената по време на конференцията ползотворна научна и приятна колегиална атмосфера ще обогати участниците с разнообразни впечатления от този традиционен дерматологичен форум и от неповторимия Пловдив.
Очакваме Ви!
 
Доц. д-р Румяна Янкова, дм
Председател на Организационния Комитет
 

Четвърти лондонски козметологични дни

Събития в чужбина
Четвърти лондонски козметологични дни

Уважаеми колеги,

Заявете си навреме отпуска за един дълъг уикенд между 28 февруари и 3 март 2014. Можем да стреснем британските емиграционни власти с едно масивно посещение на Четвъртите Лондонски козметични дни. Всъщност събитията са две:

- Royal Society of Medicine‘s Interventional Cosmetics Group‘s 6th International Multidisciplinary Annual Meeting в петък (28 февруари) и събота (1 март). Участие можете да заявите на адрес:  This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
...и...
- 3rd EADV/ESCAD hands-on Interventional Cosmetics Weekend Workshop – Advanced Practical workshop for Experienced Cosmetic Dermatologists on botulinum & fillers на 2 и 3 март, което всъщност е фостеринг курс към EADV и съответно кандидатстването си е оттам. За този курс е необходимо да имате по сериозни познания за поставяне на филъри и Ботокс.

Програмата можете да намерите тук.

 

Курсове по естетична медицина и хирургия

Събития в чужбина
Курсове по естетична медицина и хирургия
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви представим още една възможност за продължаващо обучение този път от Европейския колеж за естетична медицина и хирургия. Тази година колегите от ECAMS предлагат богат набор от курсове в различни красиви европейски градове, които ще Ви позволят, по думите на организаторите: "Да се отличите от тълпата". Ние проверихме и "тълпата" не е сред регистрираните членове на Prodermaclub, така че ето и предложенията:
 
 

повече информация »
 

Първи конгрес на Кипърското дерматологично дружество

Събития в чужбина
Първи конгрес на Кипърското дерматологично дружество
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието от името на Кипърското дерматологично дружество да ви съобщим, че на 15 и 16 март 2014 в Лимасол ще се проведе Първият конгрес на Кипърското дерматологично дружество с международно участие. В събитието ще участват изтъкнати специалисти и професори от Гърция, Германия, Обединеното кралство, Полша, Русия, Израел и Кипър.
Повече информация можете да намерите тук:
http://cubix.com.cy/csdv2014/
 

Намалени такси за членове на БДД във Ванкувър

Събития в чужбина
vancouver.jpg
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че като членове на Българското дерматологично дружество имате право на намалени такси за участие в 23-ия Международен конгрес по дерматология (23rd World Congress of Dermatology), който ще се проведе във Ванкувър, Канада от 8 до 13 юни 2015 година. Намалението в цената се дължи на членството на БДД в Международната лига на дерматологичните дружества (ILDS), която организира конгреса.
Таксите за участие са както следва:

Ранна регистрация - до 31 януари 2014 - US$490 (за нечленове на ILDS US$590)

Напреднала регистрация - до 15 януари 2015 - US$540 (за нечленове на ILDS US$670)

Удължена регистрация - до май 2015 - US$640 (за нечленове на ILDS US$770)

Късна регистрация - от първи юни 2015 - US$720 (за нечленове на ILDS US$850)
 
Повече информация можете да намерите тук:  http://derm2015.org/
 

Нов краен срок за резюметата за Белград

Събития в чужбина
Нов краен срок за резюметата за Белград

Уважаеми колеги,

Наближава пролетният симпозиум на EADV в една от най-красивите балкански столици - Белград (22-25 май 2014). Само на 500 км от София ще се събере елитът на европейската дерматология, а организационният комитет обещава една изключително богата и интересна програма. 

За тези, които все още не са изпратили резюмета за участие с постер или съобщение имаме удоволствието да съобщим, че срокът за подаване е удължен до 17 януари. Участието в пролетните симпозиуми на EADV е една изключителна възможност, която не бива да се пропуска, също както не бива да се пропуска възможността да бъде посетен прекрасният Белград през пролетта. Желаем Ви успех!

Резюметата можете да подадете тук:

http://www.eadvbelgrade2014.org/scientific-information/call-for-abstracts/

 

Участие в 9-ти Национален конгрес по дерматология и венерология

Събития в България
bdd2.jpg
Уважаеми колеги,

Във връзка с провеждането на 9-ия Национален конгрес по дерматология и венерология, 4-6 април 2014 г., Управителният съвет на БДД има удоволствието да Ви покани за участие в научната програма на конгреса.
Заявките за участие стават по следния ред:
- Хабилитирани лица, членове на БДД, могат да участват с 20 минутна лекция в пленарните сесии на една от следните теми:
  - Автоимунни и булозни дерматози
  - Инфекциозни дерматози и инфекции предавани по полов път
  - Кожни тумори
  - Дерматоалергология
  - Възпалителни дерматози
Заявка за участие, включваща заглавието на доклада трябва да бъде изпратена най-късно до 27.01.2014 г. на електронен адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Резюметата на докладите , които ще бъдат отпечатани, трябва да бъдат изпратени най-късно до 24.02.2014 г. на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
- Всички членове на БДД, желаещи да представят постери, следва да заявят своето желание на електронен адрес This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it до 27.01.2014 г. Заявката трябва да включва заглавие, авторски колектив и институцията, от която е авторският колектив (катедра, клиника, кожно-венерологичен център, отделение, частна практика). Резюметата,които ще бъдат отпечатани,трябва да бъдат изпратени най-късно до 24.02.2014 г. на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Желая Ви една здрава и успешна Нова година!

Чл. кор. проф. Николай Цанков, дмн
 

Първи регионален конгрес по реконструктивна дерматология в Будва

Събития в чужбина
Първи регионален конгрес по реконструктивна дерматология в Будва
Скъпи приятели,

За мен е удоволствие да ви поканим на първия регионален конгрес по корективна дерматология на 21 век , който ще се проведе в хотел Сплендид в Будва , 19-22 юни 2014 . година.

Будва , град с хилядолетна история , столицата на черногорския туризъм , градът на прогрес и развитие, ще бъде нашият град -домакин. Splendid , Черна гора най-престижния хотел и хотел с международно признание ще бъде нашият конгресен хотел. Надяваме се, че ще прекарате чудесно време на бройните лекции , в  този чудесен хотел.

Както очаквахме , нашия Научнен комитет е работил неуморно, за да предостави цялата научна и образователна програма на най-високо качество . Чрез научната програма ще се опита да се доближи до най-новите разработки в областта на реконструктивната дерматология . Разнообразие от семинари , симпозиуми , лекции и кръгли маси са гаранция , че ще успеем . За нас конгреса не са само лекциите, но и безброй възможности за обсъждане и задаване въпроси за това което ще чуете , създаване на нови контакти и нови знания .

Целта на конгреса е да ви вдъхнови и да ви помогне да вдъхновите колегите си, заедно за подобряване на познанията ни в полза на нашите пациенти . Надявам се, че ще се възползвате от тази уникална възможност да получите знания от най-добрите експерти и да поглънете по-малко от средиземноморското слънце и свежест.

Др Предраг Штилет

Президент на конгреса
 
 
Първи регионален конгрес по реконструктивна дерматология в Будва
 
 

9-ти Национален конгрес на БДД

Събития в България
bdd.1923_slide.jpg
Уважаеми колеги,

На свое заседание от 01.12.2013 г., Управителният съвет на Българското дерматологично дружество реши единодушно: 
- Следващият 9-ти Национален конгрес на БДД да се състои от 4 до 6 април 2014 г. в гр. София.
- Участието в конгреса ще става с членски карти, които БДД ще осигури на своите членове след предоставяне на документ за платен членски внос за 2014 г., както следва: 
- специалистти по дерматология - 50 лв.
- специализанти и докторанти - 30 лв.
Членският внос следва да бъде платен индивидуално и поименно по банков път на сметката на дружеството: 
Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160 
Като причина за плащането трябва да бъде упомената "членски внос 2014 г."
- Приканват се всички колеги, желаещи да участват в научната програма, да заявят своето участие в постер сесията на електронен адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Заявката трябва да включва заглавие и авторски колектив на постера. 
- По време на конгреса ще се проведе отчетно изборно събрание на БДД с избор на нова Управителен съвет. Право на глас ще имат колегите, заплатили членски внос и притежаващи членски карти.

С пожелание за Весели коледни и новогодишни празници,

Чл. кор. проф. Николай Цанков, дмн
Председател на БДД
 

XXI Европейски конгрес по проблемите на затлъстяването

Събития в България
eco2014.jpg
Уважаеми колеги,
 
Искам да Ви информирам, че от 28-ми до 31-ви май 2014 г. в София (НДК) ще се състои XXI Европейски конгрес по проблемите на затлъстяването (ECO 2014). Подробности може да намерите в сайта на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването (EASO) http://eco2014.easo.org/. 

Крайните срокове са, както следва:
За изпращане на резюмета – 10 януари 2014 г.;
Ранна регистрация – до 28 февруари 2014 г.;
Стандартна регистрация – след 28 февруари 2014 до 15 май 2014 г.
 
повече информация »
 

Курс по педиатрична дерматология

Събития в чужбина
arcachon.gif
Уважаеми колеги,
 
Европейската академия по дерматология и венерология (EADV) ви кани на ежегодния курс по детска дерматология в крайбрежния курорт Аркашон, Франция. Традицията датира от преди повече от 35 години, започната от Profs Marc Larrègue и Jean Malevilleю. В основата на целевата аудитория са специализанти и специалисти по дерматология и педиатрия, които имат интерес към следдипломно обучение в областта на педиатричната дерматология.
повече информация »
 

Програма на конференцията в Трявна

Събития в България
Програма на конференцията в Трявна
Уважаеми колеги,
 
Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание програмата на 16-та Научно-практическа конференция на БДД – клон Плевен на тема „ДЕРМАТОЛОГИЯ 2013 – АКЦЕНТИ И АНАЛИЗИ”, която ще се проведе в Трявна между 29 ноември – 1 декември, 2013 година.
Програмата можете да намерите тук: pdf Програма 455.84 Kb
 

Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания

Събития в България
Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания
Уважаеми колеги, 
 
От 18 до 22 ноември тази година ще се проведе станалата традиционна, пета национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тази година кампанията е на тема "Козметична безопасност" и е насочена основно към кожни алергични реакции към козметика. На 11.07.2013 в Европейската комисия влезе в сила електронен портал, който определи новите регулаторни актове, касаещи безопасността на козметичните средства. Регламентирани са всички елементи - производство, етикетиране, разпространение, проследяване на евентуални нежелани събития и реакции при употребата на козметика. Въвежда се терминът “козметовижиланс'', който определя всички механизми, позволяващи наблюдение на пост-маркетингови нежелани събития.
повече информация »
 

Покана за симпозиума на BIODERMA по време на Ноемврийски дни

Събития в България
Покана за симпозиума на BIODERMA по време на Ноемврийски дни
 

Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина

Събития в България
Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина
Скъпи колеги и приятели,
 
Очаквайте новото шесто издание на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина, което за пореден път ще обедини водещи български, европейски и световноизвестни учени от света на дерматологията и естетичната медицина, които ще представят последните постижения в областта на дерматологичната наука и най-новите тенденции в широкото поле на естетичната медицина.

За шеста поредна година Лятната Академия ще се проведе в хотел Шератон и Клиниката по дерматология към Военномедицинска академия, където гостите ще имат възможността да посетят множество интересни практични курсове, демонстрации и интерактивни сесии.
Събитието ще се състои от 4 до 7 Юни 2014 година. 
Програмата ще бъде качена допълнителното на сайта ни:
С нетърпение очакваме да Ви видим отново! 
 
ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ 

Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина.


 

Дерматология и джаз

Събития в България
g.jpg
Уважаеми колеги,
 
Представяме ви Old Gold Band - музикантите, на които се пада честта да доставят музикално удоволствие на участниците в гала вечерта на Ноемврийските дни. Джазмените са в състав: 
Генчо Въртовски - бенд лидер, тромпет и флигелхорн, Атанас (Наско) Хаджиев - кларинет, саксофони, вокал, Цветан Троянски - тромбон, Митко Гидишки - бас и вокал, Димитър Горчаков - пиано, Васил Василев - удaрни, вокал и гост солист, Анна-Мария Въртовска – вокал.
повече информация »
 

Програмата на Ноемврийските дни

Събития в България
Програмата на Ноемврийските дни
Уважаеми колеги,

Представяме ви програмата на XXII научна конференция Годишни софийски дерматологични дни "Проф. д-р Асен Дурмишев", която ще се проведе на 31-октомври - 03 ноември 2013 г. в София:


По време на конференцията Българското дерматологично дружество ще чества 90 години от създаването си.
 

Календар на дерматологичните събития за 2013

Събития в България

Календар на дерматологичните събития за 2013Уважаеми колеги,

Представяме ви списък с по интересните събития в областта на дерматологията и козметологията за 2013 година. Можете да намерите официалните страници на събитията в предоставените линкове. Списъкът ще бъде актуализиран при анонсиране на нови събития.

повече информация »
 

Информацията за Ноемврийските дни на едно място

Събития в България

Информацията за Ноемврийските дни на едно мястоУважаеми колеги,

Припомняме ви, че на адрес dermadays.bg функционира официалният сайт на ежегодните Софийски ноемврийски дерматологични дни. В него можете да намерите информация относно регистрация, настаняване, изисквания към презентиращи, фирмена изложба и други.

Очаквайте скоро на Prodermaclub и Dermadays.bg предварителна подробна програма на конференцията. Към този момент може да разгледате предварителна обща програма на симпозиумите и научните сесии по дни. Организаторите запазват право за промени в програмата.

 
Резултати 161 - 180 от 432
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени