Big Picture Geneva
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Важни събития

Начало » Важни събития

Евромеланома 2016

Събития в България
Евромеланома 2016
На 13 май 2016 г., за единадесета поредна година Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология, организира национална кампания за превенция на рака на кожата.

В списъците са посочени имена, адреси, телефони и приемно време в рамките на кампанията. Съветваме ви да се свържете с избрания от вас център предварително, за да сте сигурни, че желания от вас преглед ще бъде осъществен.

Кампанията е насочена само към образувания на кожата подозрителни за кожен рак. Безплатно няма да бъдат консултирани пациенти с други кожни заболявания.

Тук можете да намерите актуален списък на участниците в кампанията. 
 

Kурс на тема „Дерматоскопия – приложение в дерматологичната практика“

Събития в България
Kурс на тема „Дерматоскопия – приложение в дерматологичната практика“
BIODERMA организира безплатен курс на тема „Дерматоскопия – приложение в дерматологичната практика“ с лектор д-р Иван Ботев, гл. асистент в КДВ към Медицински университет- гр. София.
Курсът ще се проведе в гр. София на 10 май от 15 ч. до 18.30 ч. на 10 май в гр. София, от 15 ч. до 18.30 ч., в хотел "ВЕГА София", конферентна зала "Триадица", етаж L и ще включва две части с кратка кафе пауза. Първата част е свързана с общи положения, оборудване и основни дерматоскопски структури, а втората част ще покрие темите: дерматоскопска картина на често срещани тумори, алгоритми и скали за дерматоскопска диагноза, както и други приложения на дерматоскопията.
Можете да се запишете, като попълните кратката форма за регистрация тук .

 

Предварителна програма на Мастър клас 2016

Събития в България
Предварителна програма на Мастър клас 2016
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание предварителната програма на Мастър класа по педиатрична дерматология, който ще се проведе на 3 и 4 юни 2016 г. в Rainbow Plaza, София. В програмата ще вземат участие специалисти от страната и чужбина като освен познатите вече на българската аудитория Проф. Лоти и Д-р Лалас ще имаме възможността да чуем лекциите на някои от най-известните учени в областта на дерматологията като Проф. К. Лабрез - откривателката на бета-блокерите за лечение на хемангиоми в детска възраст, която идва по покана на ф-ма Пиер Фабр и Проф. А. Воленберг - един от най-изтъкнатите специалисти в областта на атопичния дерматит, който идва по покана на ф-ма Биодерма. 
 
 
повече информация »
 

Настаняване за Мастър клас 2016

Събития в България
Настаняване за Мастер клас 2016
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че хотел Park Inn (Radisson), който се намира в непосредствена близост до мястото на провеждане на Матсър класа по педиатрична дерматология в Рейнбоу Плаза на 3 и 4 юни 2016 г. предлага преференциални цени за участници в конференцията. Цената на вечер на стая за единично настаняване е 56 евро (108 лв), а за двойно настаняване е 66 евро (127 лв). За да се възползвате от преференциалните цени трябва да посетите специалната страница на събитието тук за единична стая и тук за двойна стая. 
 

Второто зимно училище по практическа дерматология - Кога пак?

Събития в България
borovetz2016.jpg
Уважаеми колеги,

При засилен интерес премина Второто зимно училище по практическа дерматология. Събитието се проведе под патронажа на Българското дерматологично дружество и с неоценимата помощ на фирма Байерсдорф България. В него участваха над 50 специализанти и докторанти от цялата страна, които имаха възможността да чуят лекции на 11 лектори от страната и чужбина на различни теми свързани с практическата дерматология. Високата удоволетвореност от формата на събитието и качеството на лекционния материал, изразено от страна на участниците, дава надежда това събитие да се превърне в традиция. 
повече информация »
 

Регистрация за Мастър клас по педиатрична дерматология 2016

Събития в България
rainbow2.jpg
Уважаеми колеги,

Участието в Мастър класа по педиатрична дерматология 2016, който ще се състои на 3 и 4 юни 2016 г. в Rainbow Plaza, София, е възможно след заплащане на такса участие, както следва:

Членове на БДД - 50 лв.
Не-членове на БДД - 120 лв.
Специализанти/докторанти - 30 лв.
Пенсионери - безплатно

Заплащането на таксата участие може да стане по банков път на сметката на дружеството (виж по-долу) или на място по време на конференцията.
 
 
повече информация »
 

Конгрес на EADV във Виена - краен срок за ранна регистрация

Събития в чужбина

Конгрес на EADV във Виена - краен срок за ранна регистрацияУважаеми колеги,

На 6-ти април изтича крайният срок за ранна регистрация за 25-тия Конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV), който ще се проведе във Виена между 28-ми септември и 2-ри октомври 2016 г. Таксата за ранна регистрация е със 100 евро по-ниска от тази след 6-ти април.

Повече можете да видите на официалния сайт на конференцията.

 

Покана за 10-ти Пролетни Варненски Дерматологични дни

Събития в България

Покана за 10-ти Пролетни Варненски Дерматологични дниУважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че от 7 до 10 април т.г., ще се състои 10-та юбилейна национална научно практическа конференция ПРОЛЕТНИ ВАРНЕНСКИ ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ДНИ. Конференцията ще се проведе в хотел "Марина", комплекс "Слънчев ден", гр. Варна. В рамките на конференцията е организирано специализирано фирмено изложение.

Програмата на конференцията може да проследите на адрес:
http://varnaderma.com/page.php?id=39

Добре дошли на всички колеги, студенти и всички, които се интересуват от света на дерматологията и естетичната медицина.

От Организационния комитет на конференцията

 

Мастър клас по педиатрична дерматология 2016

Събития в България
rainbow2.jpg
Уважаеми колеги и партньори,
 
Българското Дерматологично Дружество Ви кани да участвате в Мастър клас по педиатрична дерматология, който ще се състои на 3 и 4 юни 2016 г. в Rainbow Plaza, София. В събитието се очаква да вземат участие над 250 дерматолози от цялата страна. Програмата ще бъде тематична и ще обхваща различни области на педиатричната дерматология: атопичен дерматит, детски псориазис, васкуларни тумори, редки синдроми и вродени заболявания, автоимуннн булозни дерматози на детската възраст. 

Предварителната програма на Мастър класа можете да намерите в допълнителната информация. Очаквайте повече информация за начините за записване.
 
повече информация »
 

Второто зимно училище по практическа дерматология

Събития в България
Второто зимно училище по практическа дерматология
Уважаеми колеги,
 
Българското дерматологично дружество (БДД) съвместно с фирма Байерсдорф България има удоволствието да покани всички специализанти и докторанти по дерматология на Второто зимно училище по практическа дерматология. Събитието ще се състои на 25-27 март 2016 в хотел Боровец Хилс, Боровец. 
 
Предварителната програма включва:
 
25/03/2016 (петък) - Пристигане и настаняване в хотела
26/03/2016 (събота) - Научна програма
27/03/2016 (неделя) - Отпътуване
 
Окончателна програма ще бъде публикувана в Prodermaclub. 
Моля потвърдете участието до 30.02.2016 на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it или на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

С поздрав,
Доц. д-р Развигор Дърленски,
Секретар на БДД

 

Окончателна програма на ХVIII-та Научно-практическа конференция - Трявна 2015

Събития в България
triavna.png
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание окончателната програма на ХVIII-та Научно-практическа конференция по дерматология и венерология "Дерматология 2015 - Новости в терапията на кожните болести" в Трявна, 27 – 29 ноември, 2015 г.
Организационният комитет запазва правото си да прави промени в програмата. Напомняме на уважаемите лектори, че с оглед на безпроблемното протичане на конференцията е нужно да се спазва стриктно предвиденото времетраене на лекциите, а именно: пленарни лекции - 15 минути, фирмени презентации - 10 мин.

 

V Конгрес на международната псориатична мрежа

Събития в чужбина
V Конгрес на международната псориатична мрежа
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви представим информация относно 5-ия Конгрес на международната псориатична мрежа, който ще се проведе от 7 до 9 юли 2016 в Palais des Congrès, Париж, Франция. Конгресът се организира веднъж на 3 години от фондация "René Touraine" и традиционно събира над 2000 делегати. Повече информация можете да получите  на интернет адрес: www.pso2016.com или да пишете на електронен адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
 

Важно за Софийски дерматологични дни 2015

Събития в България
Важно за Софийски дерматологични дни 2015
Уважаеми колеги,

В навечреието сме на ежегодните Софийски Дерматологични Дни – „Проф. Асен Дурмишев”.
За безпроблемното протичане на конференцията искаме да ви припомним правилата за представяне на клиничните случаи:

- Участниците ще имат 6 минути за представяне на случаи.
- Представящите ще бъдат прекъсвани от председателите на сесията, ако надвишат времевия лимит (мултимедията и микрофона на презентиращия ще бъдат изключвани след изтичане на определеното време).
– Презентиращите трябва да осигурят презентацията на USB-stick или CD/DVD поне 1 час преди началото на съответната научна сесия.
- Приемат се файлове MS Powerpoint 1997-2003 (.PPT).

Регистрационното бюро ще работи със следното работно време:

Четвъртък (29.10.2015)
от 18:00 до 19:30 в Гранд Хотел София - преди симпозиума на ф-ма Юриаж

Петък (30.10.2015)
от 08:30 до 16:00 във фоайето на х-л Маринела 

Събота (31.10.2015)
от 09:00 до 12:00 във фоайето на х-л Маринела

Участието в конгреса е възможно след заплащане на такса участие, както следва:

Членове на БДД – 80 лв.
Не-членове на БДД – 150 лв.
Специализанти/докторанти – 40 лв.
Пенсионери – безплатно

Заплащането на таксата участие може да стане по банков път на сметката на дружеството (виж по-долу) или на място по време на конференцията.

Банкова сметка на БДД:
Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160

Организационния комитет предупреждава участниците в конференцията, чиито такси-участие ще бъдат поети от фирми да се уверят, че спонсорите са предали техните данни на регистрационното бюро.
 

Голямата българска снимка в страната на елфите

Събития в чужбина
Голямата българска снимка в страната на елфите
Бързам да добавя няколко впечатления към второто издание на „Голямата българска снимка“ преди съвсем да се е заличил споменът. И на второто голямо събитие на EADV за годината, за снимката се събраха около 40 души българи или хора свързани с българската дерматология. Инициативата на „Продермаклуб“, която още с първото си издание привлече интереса не само на присъстващите на мястото хора, но също и на колегите от “EADV News” има всички шансове да се превърне в традиция. 
повече информация »
 

Програма на Софийските дерматологични дни 2015

Събития в България
Програма на Софийските дерматологиюни дни 2015

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание подробната програма на Софийските Дерматологични Дни – „Проф. Асен Дурмишев” 2015.

 

 

 

повече информация »
 

Покана за Редовната годишна сбирка на Плевенския клон на БДД

Събития в България
tryavna_bridge_tower.jpg
Уважаеми колеги,
 
Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 27, 28 и 29 Ноември 2015 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната ни 18-та Научно – практическа конференция.
Молим, в срок до 10. 11. 2015 г. да потвърдите Вашето участие в ОРБИТА БГ ПЛЕВЕН на тел/факс 064 833 288; моб. тел. 0888 882 905 – Иван Зюмбилски; e - mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Такси за участие в конференцията: 
участници – 50 лв. (на место – 60 лв.)
придружители – 40 лв. (на место – 60 лв.)
докторанти, специализанти – 20 лв. (на место – 30 лв.)
студенти-медици и колеги в пенсионна възраст – без такса
гала-вечеря – 40 лв.
Таксата включва посещение на научната програма и продуктовата изложба и участие в коктейл.
Dress Code 
– Bussines Casual (за конференцията)
– Карнавал (за гала вечерта)
повече информация »
 

VI-та Регионална конференция на БДД – клон Стара Загора

Събития в България
VI-та Регионална конференция на БДД – клон Стара Загора
Уважаеми колеги,

От 1 до 4 октомври 2015 в хотел “Калиста”, Старозагорски минерални бани ще се проведе VI-та Регионална конференция на БДД с международно участие. Тази година мотото на конференцията е ”Европейски хоризонти в дерматологията”.

В програмата ще бъдат включени лекции на водещи български и чуждестранни специалисти, дискусии по актуални за българската дерматология теми и разнообразна социална програма. В рамките на конференцията ще се проведат интензивен курс по дерматохирургия, воден от екипа на проф. Петер Кол от Клиника Вивантес, Берлин и курс по дерматоалергология с участието на водещи български специалисти с практически обучения. Ще се проведе сесия на Българо-Немското дерматологично дружество.

Със своята конферентна зала с 220 места, атрактивен атриум и просторни фоайета, хотел “Калиста” предоставя отлични условия за презентации, фирмени изложбени щандове, сателитни симпозиуми и ползотворни професионални контакти.

Конференцията ще предложи интересна и разнообразна социална програма, музикални вечери, запознаване с богатото културно-историческо наследство на региона. Старозагорски минерални бани са обявени през 1967 година за национален балнеолечебен курорт. Добрият климат и красива природа в съчетание с минералната вода го правят привлекателно място за отдих и спа туризъм в България.

Подробна информация за организацията, лекторите, научната програма и регистрацията ще намерите на сайта на асоциацията.

Очакваме Ви!

С уважение,

Проф. Д-р Евгения ХРИСТАКИЕВА д.м.
Председател на Организационния комитет

Генерал-майор проф. Стоян ТОНЕВ д.м.н.
Председател на БДД
 

Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев” 2015

Събития в България
Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев” 2015
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да поканим Вас и екипа на Вашата клиника (диспансер, отделение, кабинет) на ежегодните Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев”. Събитието ще се състои от 30 октомври до 1 ноември 2015 г. в Хотел Маринела София (бивш хотел Кемпински).

В научната програма на форума ще бъдат включени рядко наблюдавани клинични случаи, диагностицирани от дерматовенеролозите в България, както и лекции от световно известни дерматолози. Обръщаме се към Вас с покана да заявите участие във форума.

Моля да изпратите заглавията и авторските колективи на редките клинични случаи, които желаете да представите по време на конференцията по електронна поща на адрес

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Крайният срок за подаване на резюмета е 6 септември, 2015.
 
Актуална информация за програмата може да откриете на официалния уеб-сайт на БДД:
 
www.bg-derm.org
  

Управителен съвет на БДД
 

Стипендии на Американската академия по дерматология

Събития в чужбина
Стипендии на Американската академия по дерматология
Скъпи колеги,
 
От името на World Congress Fund Review Task Force на Американската академия по дерматология (AAD), за нас е удоволствие да ви поканим да участвате в 2016 Strauss & Katz World Congress Fund Scholarship или бившата постер стипендия на AAD (AAD Poster Exhibit Scholarship).
 
Тази стипендия се предлага на дерматолози от развиващите се страни (Да! България е в този списък!!!), които получават $2,000 USD, които да помогнат в разноските по пътуване и настаняване, регистрационна такса за Американската академия, един безплатен курс по избор, и покана за официална вечеря с водещи фигури в AAD. Избраните абстракти за постери също ще бъдат показани на постер сесията и ще бъдат публикувани в World Congress Fund Poster Abstract Book. Близо 400 такива стипендии са раздадени от 2006 досега на дерматолози от 48 страни.
 
Кандидатите ще бъдат селектирани на основата на качеството на абстрактите и трябва да имат поне 3 години до свършване на специализацията си по време на провеждане на академията (март 2016). Предимство ще бъде дадено на кандидати, които никога не са посещавали Американската академия през 4-8 март, 2016, Washington, D.C.
 
Своите кандидатури можете да подадете на: 

Крайният срок за подаване на кандидатури е 31 юли 2015.
 
Най-много 2 кандидатури от всяка държава ще бъдат разгледани. Всеки кандидат мове да подаде само един абстракт. За кандидатстване е необходимо кандидатите да представят официални и лично подписани препоръчителни писма, за предпочитане в PDF формат единствено на предоставения линк на страницата на AAD. Имейли няма да бъдат приемани. Писмата трябва да бъдат от името и подписани от председателя на Българското дерматологично дружество. Дружеството има право на най-много 2 препоръки, които не гарантират получаването на стипендията. 
Кандидатите ще бъдат потърсени през август, за да им бъде съобщен резултата. За контакт и информация можете да се свържете с Jaime Campbell-Kraus на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  

 

Важно за IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders!

Събития в България
Важно за IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders!
Уважаеми колеги,

Откриването на IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders ще се проведе в Музея за съвременно изкуство на адрес бул. „Черни връх” №2, гр. София от 19:00 ч. Вечерта ще продължи с welcome cocktail от 20:00 ч. Музеят за съвременно изкуство се намриа непосредствена до музея "Земята и хората" в близост до метро станция "Европейски съюз". Подробна карта можете да намерите тук .

Регистрационното бюро ще работи за вас на място в музея в деня на откриването от 18:00 до 19:00 ч.
Регистрацията продължава и на 23-ти от 08:00 до 12:00 ч. в хотела на събитието – Кемпински Хотел Маринела. Можете да се регистрирате и online на адрес: www.summerdermatology.com
Напомняме, че местата за събититето са ограничени!
 
Резултати 101 - 120 от 432
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени