Big Picture Athens 2016
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в чужбина

Начало » Важни събития » Събития в чужбина

Последен влак за пътниците за Белград

Събития в чужбина
Последен влак за пътниците за Белград

Уважаеми колеги,

Припомняме ви, че 7-ми май е последният ден, в който можете да се възползвате от онлайн регистрацията за 11-тия Пролетен симпозиум на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV), като така ще избегнете дългите опашки пред регистрационните бюра и ще можете да използвате времето за по-пълноценни занимания, свързани с местните гозби и напитки.

Регистрацията става тук:

 

 

Четвърти лондонски козметологични дни

Събития в чужбина
Четвърти лондонски козметологични дни

Уважаеми колеги,

Заявете си навреме отпуска за един дълъг уикенд между 28 февруари и 3 март 2014. Можем да стреснем британските емиграционни власти с едно масивно посещение на Четвъртите Лондонски козметични дни. Всъщност събитията са две:

- Royal Society of Medicine‘s Interventional Cosmetics Group‘s 6th International Multidisciplinary Annual Meeting в петък (28 февруари) и събота (1 март). Участие можете да заявите на адрес:  This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
...и...
- 3rd EADV/ESCAD hands-on Interventional Cosmetics Weekend Workshop – Advanced Practical workshop for Experienced Cosmetic Dermatologists on botulinum & fillers на 2 и 3 март, което всъщност е фостеринг курс към EADV и съответно кандидатстването си е оттам. За този курс е необходимо да имате по сериозни познания за поставяне на филъри и Ботокс.

Програмата можете да намерите тук.

 

Курсове по естетична медицина и хирургия

Събития в чужбина
Курсове по естетична медицина и хирургия
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви представим още една възможност за продължаващо обучение този път от Европейския колеж за естетична медицина и хирургия. Тази година колегите от ECAMS предлагат богат набор от курсове в различни красиви европейски градове, които ще Ви позволят, по думите на организаторите: "Да се отличите от тълпата". Ние проверихме и "тълпата" не е сред регистрираните членове на Prodermaclub, така че ето и предложенията:
 
 

повече информация »
 

Първи конгрес на Кипърското дерматологично дружество

Събития в чужбина
Първи конгрес на Кипърското дерматологично дружество
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието от името на Кипърското дерматологично дружество да ви съобщим, че на 15 и 16 март 2014 в Лимасол ще се проведе Първият конгрес на Кипърското дерматологично дружество с международно участие. В събитието ще участват изтъкнати специалисти и професори от Гърция, Германия, Обединеното кралство, Полша, Русия, Израел и Кипър.
Повече информация можете да намерите тук:
http://cubix.com.cy/csdv2014/
 

Намалени такси за членове на БДД във Ванкувър

Събития в чужбина
vancouver.jpg
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че като членове на Българското дерматологично дружество имате право на намалени такси за участие в 23-ия Международен конгрес по дерматология (23rd World Congress of Dermatology), който ще се проведе във Ванкувър, Канада от 8 до 13 юни 2015 година. Намалението в цената се дължи на членството на БДД в Международната лига на дерматологичните дружества (ILDS), която организира конгреса.
Таксите за участие са както следва:

Ранна регистрация - до 31 януари 2014 - US$490 (за нечленове на ILDS US$590)

Напреднала регистрация - до 15 януари 2015 - US$540 (за нечленове на ILDS US$670)

Удължена регистрация - до май 2015 - US$640 (за нечленове на ILDS US$770)

Късна регистрация - от първи юни 2015 - US$720 (за нечленове на ILDS US$850)
 
Повече информация можете да намерите тук:  http://derm2015.org/
 

Нов краен срок за резюметата за Белград

Събития в чужбина
Нов краен срок за резюметата за Белград

Уважаеми колеги,

Наближава пролетният симпозиум на EADV в една от най-красивите балкански столици - Белград (22-25 май 2014). Само на 500 км от София ще се събере елитът на европейската дерматология, а организационният комитет обещава една изключително богата и интересна програма. 

За тези, които все още не са изпратили резюмета за участие с постер или съобщение имаме удоволствието да съобщим, че срокът за подаване е удължен до 17 януари. Участието в пролетните симпозиуми на EADV е една изключителна възможност, която не бива да се пропуска, също както не бива да се пропуска възможността да бъде посетен прекрасният Белград през пролетта. Желаем Ви успех!

Резюметата можете да подадете тук:

http://www.eadvbelgrade2014.org/scientific-information/call-for-abstracts/

 

Първи регионален конгрес по реконструктивна дерматология в Будва

Събития в чужбина
Първи регионален конгрес по реконструктивна дерматология в Будва
Скъпи приятели,

За мен е удоволствие да ви поканим на първия регионален конгрес по корективна дерматология на 21 век , който ще се проведе в хотел Сплендид в Будва , 19-22 юни 2014 . година.

Будва , град с хилядолетна история , столицата на черногорския туризъм , градът на прогрес и развитие, ще бъде нашият град -домакин. Splendid , Черна гора най-престижния хотел и хотел с международно признание ще бъде нашият конгресен хотел. Надяваме се, че ще прекарате чудесно време на бройните лекции , в  този чудесен хотел.

Както очаквахме , нашия Научнен комитет е работил неуморно, за да предостави цялата научна и образователна програма на най-високо качество . Чрез научната програма ще се опита да се доближи до най-новите разработки в областта на реконструктивната дерматология . Разнообразие от семинари , симпозиуми , лекции и кръгли маси са гаранция , че ще успеем . За нас конгреса не са само лекциите, но и безброй възможности за обсъждане и задаване въпроси за това което ще чуете , създаване на нови контакти и нови знания .

Целта на конгреса е да ви вдъхнови и да ви помогне да вдъхновите колегите си, заедно за подобряване на познанията ни в полза на нашите пациенти . Надявам се, че ще се възползвате от тази уникална възможност да получите знания от най-добрите експерти и да поглънете по-малко от средиземноморското слънце и свежест.

Др Предраг Штилет

Президент на конгреса
 
 
Първи регионален конгрес по реконструктивна дерматология в Будва
 
 

Курс по педиатрична дерматология

Събития в чужбина
arcachon.gif
Уважаеми колеги,
 
Европейската академия по дерматология и венерология (EADV) ви кани на ежегодния курс по детска дерматология в крайбрежния курорт Аркашон, Франция. Традицията датира от преди повече от 35 години, започната от Profs Marc Larrègue и Jean Malevilleю. В основата на целевата аудитория са специализанти и специалисти по дерматология и педиатрия, които имат интерес към следдипломно обучение в областта на педиатричната дерматология.
повече информация »
 

Последно повикване - курс по дерматохирургия на EADV

Събития в чужбина
Последно повикване - курс по дерматохирургия на EADV
Уважаеми колеги,

  Предлагаме на вашето внимание информация за свободни места в организирания от EADV фостеринг курс по дерматохирургия - основно и средно ниво, който ще се проведе в Брюксел на 22 и 23 ноември 2013. Курсът ще бъде председателстван от Dr. George Reuter и Dr. Monika Gniadecka.   
Срокът за кандидатстване е 15 октомври 2013.
Таксата за участие в курса е 250 евро за членове на EADV и 400 евро за всички останали. В цената, освен лекционния курс, са включени сертификат за присъствие, безплатни материали за курса, кетъринг и вечеря. Предоставят се и CME кредити. 
Необходимите за кандидатстване документи са: Попълнена форма за кандидатстване (виж тук) и кратко описание на опита на кандидата в областта на дерматохирургията. 
 

Краен срок за записване на организирано посещение на конгреса в Истанбул

Събития в чужбина
istanbul.jpg

Уважаеми колеги,

Записвания за организираното посещение на 22-рия Конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV) в Истанбул в първата седмица на октомври могат да бъдат направени най-късно до 16 септември. Информация за организацията и контакти на организаторите можете да намерите в допълнителната информация.

повече информация »
 

Организирано посещение на 22-ри конгрес на EADV в Истанбул

Събития в чужбина
istanbul.jpg

Уважаеми колеги,

Представяме на Вашето внимание оферта за организирано посещение на 22-рия Конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV) в Истанбул в първата седмица на октомври. Организираното посещение е във вариант самолетна и автобусна екскурзия с възможност за посещение на различни исторически и архитектурни забележителности на Цариград. 

 

 

повече информация »
 

Организирано посещение на 9-ти Световен конгрес по козметична дерматология

Събития в чужбина
Организирано посещение на 9-ти Световен конгрес по козметична дерматология

Уважаеми колеги,

Представяме на вашето внимание оферта за организирано посещение на 9-ти Международен Конгрес по козметична дерматология в Атина от 26 до 29 юни 2013 г. Пътуването е с Автобус и предлага възможност за разнообразна културна програма, както на участниците в конференцията, така и на техните придружители.  

 

повече информация »
 

Първи международен конгрес по проблемите на кожа с различен цвят

Събития в чужбина
i2c-logo-web.png

Уважаеми колеги,

Първо издание на един нов конгрес: International Congress Interethnic Skin (I2C), ще се проведе от 7 до 9 февруари 2014 в Париж (Palais des Congres).

I2C е първият конгрес по дерматология и козметология във Франция ориентиран към сепецификата на кожата и косата при различните етноси и е ориентиран основно към терапия и козметични процедури. Конгресът се провежда под патронажа на Международна комисия от експерти, начело с Prof. Fatimata LY (Senegal) и Prof. Jean-Luc SCHMUTZ (France).

Целите на конгреса са:

- Да направи конгреса ежегоден

- Да информира и образова дерматолозите за спецификите на кожата при различните етноси, както и за лечението ѝ и грижата за нея

- да подпомогне размяната на опит между специалисти от различни континенти и етноси с различен цвят на кожата.


 

 

Насърчителни курсове на EADV

Събития в чужбина
Насърчителни курсове на EADV
Насърчителните курсове на EADV предлагат на частно-практикуващи лекари и дерматолози, теоритични и практически курсове на изключително високо ниво от изтъкнати експерти от цяла Европа.

Комисията за насърчителни курсове си е поставила следните цели:
- Да предостави продължаващо медицинско образование (CME) (с 3 CME кредита) за частно-практикуващи лекари и дерматолози в малки групи
- Да посочи най-добрите практики  
- Да покаже многообразните на европейски култури
- Да насърчи приятелставата в рамките на Европа.

За да осъществи тези цели EADV предлага няколко вълнуващи образователни инициативи. Показаните курсове не са ограничени само за членове на членове на EADV.
 
повече информация »
 

V-ти конгрес на македонските дерматолози

Събития в чужбина

V-ти конгрес на македонските дерматолозиУважаеми колеги,

На 04-07 септември 2013 г. в Охрид ще се проведе V-ти конгрес на македонските дерматовенеролози. Повече информация за мястото на провеждане, програмата на конференцията и начините на настаняване може да намерите на официалния сайт на конгреса:

http://www.unet.com.mk/dermatology/

 

Покана за курс на EADV в Букурещ

Събития в чужбина
Покана за курс на EADV в БукурещУважаеми колеги,

Предлагаме на вашето внимание пълната програма на EADV курс на тема "Естетична дерматология и лазери", който ще се проведе на 8-9 юни 2013 г. в Букурещ, Румъния. Крайният срок за записване е 31-ви март.

Вижте пълна програма на курса pdf тук 20.55 Kb.

Форма за записване ще откриете на официалния сайт на Европейската академия по дерматология и венерология тук.
 

ESLD в Прага

Събития в чужбина
ESLD в Прага
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че срещата на Европейското дружество по лазерна дерматология (ESLD) в рамките на 21 конгрес на EADV ще се проведе на 26 септември (сряда) от 09:00 до 17:00 часа.
Програмата на събитието можете да намерите pdf ТУК 166.63 Kb.
Използваме случая да ви напомним, че ESLD предлага 2-годишно безплатно членство в дружеството на специализанти от България, като единственото условие за това е, желаещите да предоставят писмо, удостоверяващо специализантския им статус от името на ръководителя на звеното, в което специализират.
 

4-ти Световен конгрес по теледерматология

Събития в чужбина

4-ти Световен конгрес по теледерматологияУважаеми колеги,

Между 4-ти и 6-ти октомври тази година ще се проведе 4-ти Световен конгрес по теледерматология. Домакин на събитието е столицата на Грузия, Тбилиси. Телемедицината използва модерните телекомуникационни технологии за обмен на експертна медицинска информация. По-долу може да прочете обръщение от оргизационния комитет на конгреса (на английски).

повече информация »
 

Трета Международната лятна академия - Мюнхен, 21-26 юли 2013

Събития в чужбина
Третата Международната лятна академия - Мюнхен, 21-26 юли 2013Уважаеми колеги,
 
След огромния успех на 2-рата Международна лятна академия през юли 2011 г. в Мюнхен, на която присъстваха повече от 900 делегати от 70 различни страни, екипът на ISA вече се подготвя за следващата среща през 2013 г. Третата Международната лятна академия в Мюнхен ще се проведе в периода от 21 до 26 юли 2013 г. в хотел Holiday Inn Munich City Centre и отново ще ви осигури една седмица с програма с висококачествено медицинско образование.
 
Щастливи сме да Ви информираме, че Първото съобщение е вече на разположение за изтегляне .
повече информация »
 

3-та редовнa среща на Европейската академия по алергология и клинична имунология

Събития в чужбина
paamlogo.gif
Уважаеми колеги,
От името на EAACI и на Организационния комитет бихме искали да ви информираме за EAACI среща на тема „Педиатрия, Алергология и Астма”, PAAM 2013 - Атина, Гърция, 17-19 октомври 2013.
На тази 3-та среща на PAAM ще бъде представена програма, включваща най-съвременните познания относно детските алергии и астмата. На нея ще бъдат предложени разнообразни лекции и широк набор от интерактивни клинични и практически курсове. Отново, ще се постараем да включим съвместни сесии с ERS Pediatric Assembly и ESPGHAN. Световно известни лектори от Европа и целия свят ще засегнат най-съвременните теми в областта на астмата, ринита, хранителната алергия, кожната алергия, анафилаксията и други.
повече информация »
 
Резултати 41 - 60 от 88
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени