Big Picture Milan 2
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в чужбина

Начало » Важни събития » Събития в чужбина

Голямата снимка - Брюксел 2017

Събития в чужбина
prodermaclubkopenhagen2015.jpg
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че "Голяма снимка" ще има и този път. Каним Ви най-учтиво да заповядате пред входа на конгреса 17:45 или 15 минути преди започване на церемонията по откриването му. 
 

ERN-SKIN курс

Събития в чужбина
siteon0-e5814.png

Уважаеми колеги, Скъпи приятели,

Каним Ви на първия ERN-SKIN (European Reference Network for Rare and Undiagnosed Skin Diseases) курс на 15 май 2017 г., Хелзинки, Финландия. Регистрацията е безплатна и ще се радваме на Вашето присъствие. За да се регистрирате, моля свържете се с г-жа Virve Vahterkoski-Sjöblom: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Благодарение на подкрепата на Европейската комисия, стипендии са на разположение на медицински екипи от страните от ЕС, които не са представени в ERN-SKIN. Кандидатите от следните държави могат да кандидатстват: България, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Люксембург, Малта, Португалия, Словакия, Словения. Крайният срок за подаване на документи за стипендиите е 5 април 2017.

За да научите повече, моля посетете нашата страница:

http://www.genodermatoses-network.org/spip.php?rubrique319.

Очакваме да ви посрещнем във Финландия,

С Най-добри Пожелания,

 

Annamari Ranki

Professor and Chairperson, Department of Skin and allergic diseases, HUCH Inflammation Center

Skin and allergy hospital, Helsinki University Central Hospital,

President of the 2017 ERN-SKIN Course

 

Стипендии на БДД за участие на лятната академия в Мюнхен 2017

Събития в чужбина
Стипендии на БДД за участие на лятната академия в Мюнхен 2017
Уважаеми колеги,

Имам удоволствието да Ви съобщим, че Българското дерматологично дружество ще отпусне 5 стипендии от 500 евро на млади дерматолози или специализанти/докторанти по дерматология за участие на 5-та Международна лятна академия по практическа дерматология в Мюнхен в периода 25-29 юли 2017 г. Кандидатите трябва да:
- са на възраст под 35 години
- не са получавали същата стипендия преди
- представят автобиография (CV)
- представят резюме на рядък клиничен случай на английски език
Пълният набор от документи за кандидатстване трябва да бъде изпратено най-късно до 1 април 2017 г. на електронен адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Желаем успех!
 

Проф. Цанков - почетен член на Френското дерматологично дружество

Събития в чужбина
Проф. Цанков - почетен член на Френското дерматологично дружество
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Чл. кор. проф. Николай Цанков бе удостоен с диплома за почетен член на Френското дерматологично дружество. Отличието се дава за постижения в областта на дерматологията и венерологията. Френското дерматологично дружество е основано през 1889 г. и в много отношения е първообраз на Българското дерматологично дружество. Като почетен член на ФДД е бил удостоен и Проф. Л. Попов. 
Почетно членство Проф. Цанков има още в Немското, Швейцарското, Испанското, Унгарското, Чешкото, Румънското, Сръбското и Северо-американското дерматологични дружества, както и в много други от Европа и света. 
 

Най-голямата българска снимка - Виена 2016... и малко за конгреса

Събития в чужбина
Най-голямата българска снимка - Виена 2016... и малко за конгреса.

Уважаеми колеги,

С огромно задоволство искам да ви съобщя, че на 25-ия Конгрес на EADV събрахме „Най-голямата българска снимка“. Най-голямата засега, разбира се, ние винаги се надяваме, че може да стане и по-голяма. За нас беше изключително приятно да видим толкова много усмихнати български дерматолози на едно място – имаме го запечатано на снимка. Малко липсваше Проф. Зубулис, който да подреди редиците, но и така нещата се получиха чудесно. Крайната равносметка е 60 ентусиазирани дерматолози. Всъщност ентусиазмът беше толкова голям, че за втората снимка бях почти прегазен от една препускаща, закъсняла дерматоложка, която явно особено държеше на по-централна позиция. Всичко това все пак е чудесно и ние искаме специално да благодарим на всички, които се отзоваха на нашата покана. И като сме почнали с благодарностите, най-голямата е за Живко Генчев, който за втори път се пожертва за общото благо и направи тези чудесни снимки, без самият той да успее да попадне в кадър. На него дължим и прекрасните снимки от Валенсия, така че още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ!

 


повече информация »
 

Не-най-голямата българска снимка - Атина 2016

Събития в чужбина
Не-най-голямата българска снимка - Атина 2016
Калимера, Калиспера,
И така и не разбрахме кога минаха 4-те дни на пролетния симпозиум на EADV. Искам да благодаря на всички, които се отзоваха на нашата настойчива до нахалност покана да участват в „Голямата българска снимка“ на Продермаклуб. Очаквахме да сме малко повече, предвид това, че Гърция е съседна държава и макар че българската делегация не беше никак малка, силно оредя докато стигне до конгресната сграда. Мълвата, че изложбата е постна бързо се разнася… Може би следващия път трябва да я насрочим по време на лекциите, а не в торбинг паузите.
 
повече информация »
 

Най-голямата българска снимка - Атина 2016

Събития в чужбина
Най-голямата българска снимка - Атина 2016
Уважаеми колеги,

В навечерието сме на пролетния симпозиум на EADV в Атина. Тази година се очертава събитието да бъде посетено от рекорден брой български дерматолози. Това е добра възможност да се съберем за "Най-голямата българска снимка". Тази инициатива на Продермаклуб, която вече се превърна в традиция, няма аналог сред другите националности и предизвика сериозен интерес от страна на ръководството на EADV и колегите от редакцията на EADV News. Тази година събирането за снимката ще бъде отново на входа на конгресния център, на 20 май (петък) в 13:00 точно след първата пленарна лекция и преди започването на сесията в 13:15. Имаме 15 мин., за да се организираме и да се снимаме. 
Колеги, които разполагат с хубава фотографска техника (най-малко DSLR) ще бъдат посрещнати с "Ура!".
Събитието е добавено в Google календара на Продермаклуб, който можете да намерите тук и да добавите към вашият собствен Google календар. 

 

Пролетен курс на ESCAD

Събития в чужбина
Пролетен курс на ESCAD
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че на 18 май 2016 г. в рамките на пролетния симпозиум на EADV в Атина ще се проведе пролетният курс на Европейското дружество за козметична и естетична дерматология (ESCAD). Курсът ще се проведе в хотел Амалия, Атина, а програмата можете да намерите тук: pdf Програма ESCAD 1.25 Mb. Регистрация за събитието можете да направите онлайн тук, а крайният срок за този тип регистрация е 13 май 2016 (петък). Регистрация може да бъде направена и на място, като се приемат единствено кешови плащания. Регистрационната такса включва и членски внос за ESCAD за една година.
 

Конгрес на EADV във Виена - краен срок за ранна регистрация

Събития в чужбина

Конгрес на EADV във Виена - краен срок за ранна регистрацияУважаеми колеги,

На 6-ти април изтича крайният срок за ранна регистрация за 25-тия Конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV), който ще се проведе във Виена между 28-ми септември и 2-ри октомври 2016 г. Таксата за ранна регистрация е със 100 евро по-ниска от тази след 6-ти април.

Повече можете да видите на официалния сайт на конференцията.

 

V Конгрес на международната псориатична мрежа

Събития в чужбина
V Конгрес на международната псориатична мрежа
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви представим информация относно 5-ия Конгрес на международната псориатична мрежа, който ще се проведе от 7 до 9 юли 2016 в Palais des Congrès, Париж, Франция. Конгресът се организира веднъж на 3 години от фондация "René Touraine" и традиционно събира над 2000 делегати. Повече информация можете да получите  на интернет адрес: www.pso2016.com или да пишете на електронен адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
 

Голямата българска снимка в страната на елфите

Събития в чужбина
Голямата българска снимка в страната на елфите
Бързам да добавя няколко впечатления към второто издание на „Голямата българска снимка“ преди съвсем да се е заличил споменът. И на второто голямо събитие на EADV за годината, за снимката се събраха около 40 души българи или хора свързани с българската дерматология. Инициативата на „Продермаклуб“, която още с първото си издание привлече интереса не само на присъстващите на мястото хора, но също и на колегите от “EADV News” има всички шансове да се превърне в традиция. 
повече информация »
 

Стипендии на Американската академия по дерматология

Събития в чужбина
Стипендии на Американската академия по дерматология
Скъпи колеги,
 
От името на World Congress Fund Review Task Force на Американската академия по дерматология (AAD), за нас е удоволствие да ви поканим да участвате в 2016 Strauss & Katz World Congress Fund Scholarship или бившата постер стипендия на AAD (AAD Poster Exhibit Scholarship).
 
Тази стипендия се предлага на дерматолози от развиващите се страни (Да! България е в този списък!!!), които получават $2,000 USD, които да помогнат в разноските по пътуване и настаняване, регистрационна такса за Американската академия, един безплатен курс по избор, и покана за официална вечеря с водещи фигури в AAD. Избраните абстракти за постери също ще бъдат показани на постер сесията и ще бъдат публикувани в World Congress Fund Poster Abstract Book. Близо 400 такива стипендии са раздадени от 2006 досега на дерматолози от 48 страни.
 
Кандидатите ще бъдат селектирани на основата на качеството на абстрактите и трябва да имат поне 3 години до свършване на специализацията си по време на провеждане на академията (март 2016). Предимство ще бъде дадено на кандидати, които никога не са посещавали Американската академия през 4-8 март, 2016, Washington, D.C.
 
Своите кандидатури можете да подадете на: 

Крайният срок за подаване на кандидатури е 31 юли 2015.
 
Най-много 2 кандидатури от всяка държава ще бъдат разгледани. Всеки кандидат мове да подаде само един абстракт. За кандидатстване е необходимо кандидатите да представят официални и лично подписани препоръчителни писма, за предпочитане в PDF формат единствено на предоставения линк на страницата на AAD. Имейли няма да бъдат приемани. Писмата трябва да бъдат от името и подписани от председателя на Българското дерматологично дружество. Дружеството има право на най-много 2 препоръки, които не гарантират получаването на стипендията. 
Кандидатите ще бъдат потърсени през август, за да им бъде съобщен резултата. За контакт и информация можете да се свържете с Jaime Campbell-Kraus на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  

 

Голямата снимка на Prodermaclub, Валенсия 2015

Събития в чужбина
Уважаеми колеги,

Българската група беше една от най-многобройните по време на пролетния симпозиум на EADV. Въпреки че част от колегите в часа на снимката предпочетоха разходка из слънчева Валенсия, успяхме да дадем начало на една, надяваме се, здрава традиция.

Ето и голямата българска снимка от Валенсия, версия 1 и версия 2 (със закъснелите):
 
Голямата снимка на Prodermaclub, Валенсия 2015
 Голямата снимка на Prodermaclub, Валенсия 2015
 
повече информация »
 

Голямата българска снимка, Валенсия 2015

Събития в чужбина
Голямата българска снимка, Валенсия 2015Скъпи колеги,

Задава се поредният силно посетен от български дерматолози международен научен форум, пролетният симпозиум на EADV във Валенсия.
 
За да се покажем като една от най-многобройните, весели и сплотени групи на конференцията, предлагаме ви да се съберем пред главния вход на конгресния център, в 12:45 на 6-ти март (петък) за обща българска снимка!
 
Надяваме се заедно да превърнем тази идея в традиция!Голямата българска снимка, Валенсия 2015
 

4-ти Световен конгрес по дерматоскопия, Виена 2015

Събития в чужбина
4-ти Световен конгрес по дерматоскопия, Виена 2015Уважаеми колеги,

Тази година между 16 и 18 април във Виена ще се проведе 4-ти Световен конгрес по дерматоскопия. Повече информация за събитието, програмата и регистрацията може да откриете на официалната интернет страница на конгреса:
http://www.dermoscopy-congress2015.com/
 

Стипендии на БДД за ISA 2015

Събития в чужбина
Стипендии на БДД за ISA 2015
Българското Дерматологично Дружество обявява конкурс за стипендии в размер на 500 евро за участие в 4-та Международната Лятна академия по Практическа Дерматология , 28 юли - 1 август 2015, Mюнхен, Германия.

Участниците трябва да:
- са специализанти, докторанти или дерматолози на възраст под 35 г.;
- владеят английски език; 
- представят  рядък клиничен случай в сесията на Българо-немското дерматологично дружество в рамките на Академията в Мюнхен. 
- не са получавали стипендия за предишно или настоящото издание на Международната Лятна академия по Практическа Дерматология

Кандидатите трябва да изпратят на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it до 15.02.2015 г.
- Кратка автобиография 
- Резюме на клиничния случай на английски език до 200 думи

 

Ранна регистрация за пролетния симпозиум на EADV във Валенсия

Събития в чужбина

Ранна регистрация за пролетния симпозиум на EADV във ВаленсияУважаеми колеги,

Напомняме ви, че на 3-ти декември изтича срокът за ранна регистрация за 12-тия Пролетен симпозиум на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV). До тази дата се заплаща регистрационна такса от 300 евро (за членове на EADV), а след нея сумата нараства на 450 евро.

Повече информация на официалната страница на конференцията:
http://www.eadvvalencia2015.org/registration/registration-fees-deadlines/

 

IV международна лятна академия по практическа дерматология в Мюнхен

Събития в чужбина
IV международна лятна академия по практическа дерматология в Мюнхен
Уважаеми колеги,

От името на организационния комитет на IV международна лятна академия по практическа дерматология, имаме удоволствието да ви поканим в Мюнхен, Германия от 28 юли до 1 август 2015 на поредното издание на академията с официален език - английски. В рамките на Академията на 29 юли 2015 ще се проведе и заседание на Българо-немското Дерматологично Дружество под ръководството на председателя на дружеството - Проф. Евгения Христакиева. Програмата на лятната академия можете да намерите ТУК
 

Специална покана за официалното откриване на 23 Конгрес на EADV в Амстердам

Събития в чужбина
Специална покана за официалното откриване на 23 Конгрес на EADV в Амстердам
Скъпи колеги,
 
EADV Ви отправя специална покана да посетите официалното откриване на конгреса на 8-ми октомври в Амстердам. Този път церемонията по откриването ще бъде много различна. В програмата ще има две специални изненади:
Андре Кейперст – холандски лекар и астронавт. 
Не изпускайте уникалната възможност да чуете лекцията на д-р Кейперст за престоя му в космоса и гледката към земята! Той е първият холандец с две мисии в космоса, като общо е прекарал 204 дни в космическото пространство.  По време на своите 6 месеца извън нашата планета, той е не само лекар, учен и инженер, но също и посланик и защитник на редица каузи. 
Building Bridges: 
Следвайки темата “building bridges” ние представяме няколко участници от Амстердам. Те ще организират посещения на музеи, мостове, канали… Така може да станете част от холандската култура и културно наследство. Сред забележителностите ще откриете музея на Ван Гог, мулажите, бирата Хайнекен, разходки с лодка по каналите, пътешествия с велосипеди, специалните сирена като рейпенаер, семейната компания за диаманти „Гасан”, играчките „Лего” и много други изненади.
Кога и къде?
Програмата започва в 18ч в аудиторията на Amsterdam RAI.
Очакваме Ви!
Bibi van Montfrans & Martino Neumann - EADV представители за Холандия

 

Една седмица до края на ранната регистрация за конгреса в Амстердам

Събития в чужбина

Една седмица до края на ранната регистрация за конгреса в АмстердамУважаеми колеги,

Напомняме ви, че до 15-ти септември можете да се запишете за участие в 23-ти конгрес на EADV с такса за ранна регистрация. След тази дата влизат в сила по-високи цени за регистрация "на място".

Повече информация на сайта на конгреса:
http://www.eadvamsterdam2014.org/registration/

 
Резултати 21 - 40 от 88
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени