Big Picture Paris
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в чужбина

Начало » Важни събития » Събития в чужбина

Голямата българска снимка на Продермаклуб - Милано 2022

Събития в чужбина

Голямата българска снимка на Продермаклуб - Милано 2022

Уважаеми колеги и приятели,

За наша голяма радост, в рамките на 31 конгрес на ЕАДВ в Милано успяхме да възстановим една от най-хубавите традиции на българските дерматолози - да се съберем и да се снимаме заедно с българското знаме на най-големия европейски дерматологичен форум. Това, че бяхте толкова многобройни, усмихнати и ентусиазирани ни направи много щастливи, но и ни даде възможност за лека равносметка. 

  

повече информация »
 

30 конгрес на ЕАДВ

Събития в чужбина
30 конгрес на ЕАДВ

Уважаеми колеги,

Тази година Европейската академия по дерматология и венерология ще проведе своя юбилеен 30 конгрес отново във виртуален формат. Ограничението отново се налага, заради усложнената епидемиологична обстановка в цял свят свързана с поредната вълна на нарастнали случаи на COVID-19 инфекция. Въпреки това, организаторите са подготвили изключително интересна програма, в която ще имаме възможност да проследим последните научни постижения в областта на актулани за дерматологията и венерологията теми като дерматоскопията (виж тук), кожната бариера и микробиома (виж тук), изкуствения интелект и теледерматологията (виж тук), COVID-19, трихология, атопичен дерматит и др. Програмата на събитието можете да намерите тук.
Все още има възможност за кандидатстване за стипендия за участие в събитието като повече информация за условията можете да намерите тук.
В събитието ще вземат участие 550 лектори от цял свят в общо 160 виртуални сесии, до които след регистрация ще имате достъп в рамките на 3 месеца (или до 31.12.2021).

 

Стипендии за участие в Световния Конгрес по Дерматоскопия - 10-12 юни 2021

Събития в чужбина
Стипендии за участие в Световния Конгрес по Дерматоскопия - 10-12 юни 2021
Уважаеми колеги,
На свое заседние от 18.05.21 г. УС на БДД реши да отпусне 10 стипендии за участие в Световния Конгрес по Дерматоскопия 2021,  който ще се проведе он-лайн между 10 и 12 юни 2021 г. 
Желанието на УС на БДД е даде възможност за достъп до обучения от най-високо ниво, които да отговорят на очакванията на дерматолози и специализанти с начални или напреднали умения в дерматоскопията. Повишаването на квалификацията на българските дерматолози продължава да бъде една от приоритетните задачи на БДД.
Виртуалният формат на събитието ще даде възможност за участие на рекорден брой дерматолози от целия свят.
Стипендиите ще бъдат отпуснати на принципа на “Първи по ред – първи по право”. Задължителни критерии за участие са:
  • членство в IDS (International Dermoscopy Society). Членството е безплатно и се заявява чрез он-лайн форма на сайта на дружеството (https://dermoscopy-ids.org/ > members > become member).
  • членство в БДД (платен членски внос за 2021 г.).
Регистрацията за конгреса се извършва през сайта https://wcd2021.com/ . Регистрацията следва да бъде направена като член на IDS (70USD).
БДД ще възстанови разходите по регистрацията на първите 10 кандидати, отговарящи и на двата критерия (за членство в IDS и БДД). За целта е необходимо да изпратите документ за платена регистрационна такса и впоследствие - сертификат за участие в симпозиума.
Молбите с приложените документи трябва да бъдат подадени на e-mail на БДД – This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
УС на БДД
 

Конкурс за номиниране на 2 свои члена за стипендия на Американската Академия по Дерматология

Събития в чужбина
  • Конкурс за номиниране на 2 свои члена за стипендия на Американската Академия по Дерматология

    БДД обявява конкурс за номиниране на 2 свои члена за стипендия на Американската Академия по Дерматология за участие на конгреса в Бостън, САЩ, 24-29 март 2022 г.

    Изискване-специализанти ИЛИ завържили специализацията си след 2019 г.

    Нужни документи:
    1. CV
    2. Списък на публикации и активни презентации/постери на конгреси, научни форуми
    3. Резюме за участие в конгреса

    Краен срок:
    01.07.2021 г.

    Подавайте документите на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

    Повече информация за събитието и стипендията можете да намерите тук:

     

повече информация »
 

Стипендии на БДД за участие на EADVirtual

Събития в чужбина
Стипендии на БДД за участие на EADVirtual
 Уважаеми колеги,

На свое заседние от 07.10.2020 г. УС на БДД реши да отпусне 20 стипендии за участие във виртуалния конгрес на ЕАДВ – EADVirtual, който ще се проведе между 29 и 30 октомври 2020 г. Стипендиите ще бъдат разпределни в 2 гатегории:
- специализанти – 10 стипендии
- специалисти – 10 стипендии
Желанието на УС на БДД е даде възможност за достъп до постиженията на световната и европейската дерматология в последната година. Този достъп бе до голяма степен затруднен от продължаващата епидемия от корона вирус. В същото време, повишаването на квалификацията на българските дерматолози продължава да бъде една от приоритетните задачи на БДД.
Стипендиите ще бъдат отпуснати на принципа на “Първи по ред – първи по право”. Задължителни критерии за участие са членство в ЕАДВ и членство в БДД (платен членски внос за 2019 г.).
Необходимата информация, която трябва да бъде включена във Вашата молба са:
- e-mail на участника (трябва да бъде този свързан с Вашия ЕАДВ акаунт)
- пол на участника
- име и фамилия на участника
- дата на раждане
- гражданство на участника
- месторабота
- информация за статуса Ви (специалист/специализант)

- EADV номер
Молбите трябва да бъдат подадени до 20 октомври 2020 г. на e-mail на БДД – This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

УС на БДД
 

EADVirtual

Събития в чужбина
EADVirtual

Уважаеми колеги,

В тази трудна за всички ни година, провеждането на конгреси се оказа изключително трудна задача, изискваща изобретателност и много компромиси. Епидемичната ситуация наложи отмяната и отлагането на множество събития или провеждането им в редуциран вид, онлайн или в различни хибридни форми, съчетаващи присъствена и дистанционна форма. Тазгодишния конгрес на ЕАДВ ще се проведе онлайн, което с всички свои недостатъци, все пак ще ни позволи да получим своя достъп до най-новите постижения на дерматологията и да повишим своята квалификация. В програмата тази година с включени изключително интересни лекции, свързани с новостите в дерматологията и с предизвикателствата, пред които ни изправя епидемията от корона вирус. Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание списък с подбрани за Вас лекции и кратки разяснения, които да Ви помогнат да подредите своите приоритети при избора на сесии, които да проследявате по време на конференцията. Имам също така и удоволствието да представим на Вашето внимание, темите на лекциите на българските лектори, които ще представят страната ни на конгреса на ЕАДВ шпрез тази година:

Skin lesions induced by Covid 19: how to make the diagnosis? - Prof. Nikolai Tsankov

Occupational dermatitis. - Assoc. Prof. Jana Kazandjieva

PRP and mesotherapy: Do they work? - Assoc. Prof. Razvigor Darlenski

Laser-assisted drug delivery in refractory vitiligo - Prof. Miroslava Kadurina

Isotretinoin: The dose matters. - Prof. Snejina Vassileva

повече информация »
 

Webinar on Emotional Intelligence and Healthcare

Събития в чужбина
Webinar on Emotional Intelligence and Healthcare
Extraordinary webinar series on
Emotional Intelligence (EI) and Healthcare
starting at 30 April 2020, 20:00 CEST 
 

повече информация »
 

Отменен е Пролетният симпозиума на ЕАДВ в Порто

Събития в чужбина
Отменен е Пролетния симпозиума на ЕАДВ в Порто
Съобщение от президента и генералния секретар на ЕАДВ

16-ят Пролетен симпозиум на ЕАДВ 20 април - 2 май в Порто е отменен заради пандемията от COVID-19

По време на кризата, причинена от разпространението на COVID-19 по целия свят, ръководството на ЕАДВ внимателно следеше нейното влияние върху световната дерматологична общност. Това се изразяваше в ежедневно проследяване на препоръките на Centers for Disease Control and Prevention (CDC & ECDC) и World Health Organization (WHO), както и на ограниченията и забраните за пътуване в Европа и по света.
Поради тези ограничения, имащи за цел да водят борба с корона-вируса и в светлината на нашата социална отговорност като лидери в дерматологичната общност, ние Ви пишем, за да потвърдим, че сме взели необходимите мерки за отмяна на провеждането на Пролетния симпозиум на ЕАДВ в Порто, Португалия. Вярваме, че това дава достатъчно време на всички пожелали да посетят събитието, да отменят своите планове за пътуване и настаняване. Повече информация, имаща за цел да отговори на Вашите въпроси, можете да намерите на нашата страница www.eadv.org, както и на страницата на събитието, eadvporto2020.org.
Подготовката за конференцията има нужда от време, талант и креативност на множество доброволци, лектори и хора свързани с организацията на събития, както и екипът на ЕАДВ. Ние сме изключително благодарни за огромната работа и за отдадеността на колегите за подготовката на симпозиума в Порто и сме изключително разочаровани от невъзможността да проведем събитието, както беше планирано. 
В следващите седмици, ще пренасочим цялата енергия и иновативност в организацията на конгреса във Виена през есента, както и в това да предоставим нови образователни програми на дерматологичната общност. С помощта на постоянното осъвременяване на нашата официална страница и през различните други канали за комуникация, ние ще Ви държим информирани за нашите планове да Ви предоставим проучванията, знанието и експертното мнение, което Вие цените у нас като организация. 
В заключение, бихме искали да Ви благодарим за Вашето търпение и разбиране, имайки предвид бързо променящите се обстоятелства, както и безопасността и благополучието на всички нас по време на тези трудни времена.

Искрено Ваши,

Карл Пол
Президент на ЕАДВ

Бранка Маринович
Генерален секретар на ЕАДВ 
 

Стипендии на ФДД за специализанти франкофони

Събития в чужбина
Стипендии на ФДД за специализанти франкофони
Cher(e) Collègue, Cher(e) Ami(e),

La Société Française de Dermatologie souhaite financer des stages en France dans un service Hospitalo-Universitaire de Dermatologie pour les internes en Dermatologie issus de pays francophones.
Six bourses sont ainsi spécifiquement attribuées à des internes en Dermatologie issus d’un pays francophone hors Maghreb et UE, six autres sont spécifiquement proposées aux internes du Maghreb (deux pour l’Algérie, deux pour le Maroc, et deux pour la Tunisie). Ces bourses concernent des stages de 3 mois.
Une dernière est attribuée à un interne issu d’un pays européen, pour un stage d’une durée de 6 mois.

Il est indispensable que les candidats soient internes en Dermatologie dans leur pays, et aient un niveau minimal de français de type B2 pour postuler.
Un certificat de stage établi par le Chef du service d’accueil attestant que le boursier a bien effectué son stage sera exigé à la fin du (ou des) stage (s).
Un rapport de stage établi par le boursier sera demandé dans un délai de deux mois après la fin du stage par la Société Française de Dermatologie.

Vous trouverez en attaché le détail de l’appel d’offre qui est également disponible sur le site de la Société Française de Dermatologie https://www.sfdermato.org/bourses-et-appels-d-offres/appels-a-projets-et-bourses-sfd.html

Merci de diffuser l’information auprès de vos collègues Chefs de service de Dermatologie.
La date limite de dépôt du dossier de candidature est le 31 mai 2020.​​
Les dossiers seront examinés en juin 2020 par le Bureau de la SFD et le Président de la Commission des Relations Internationales de la SFD.
Les résultats de l’appel d’offre seront publiés et communiqués aux candidats début juillet 2020.
 
N’hésitez pas à joindre l’un d’entre nous si vous avez des questions
D’ordre administratif :
Anne-Laure Geoffroy, secrétaire – This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Brigitte Roy-Geffroy, Directeur Exécutif de la SFD - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
D’ordre médical :
Frédéric Caux, Président de la Commission des Relations Internationales - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Marie Beylot-Barry, Présidente de la SFD - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Avec toute notre amitié,

Pr Marie Beylot-Barry
Présidente de la SFD

 

XIII International Congress of Dermatology 2021

Събития в чужбина
XIII International Congress of Dermatology 2021
It is with great pleasure that we announce the 13th International Congress of Dermatology. The conference will take place from 10 to 13 November 2021, at the Melbourne Convention and Exhibition Centre in Victoria, Australia. The International Society of Dermatology (ISD) is 60 years old and this will be the first ISD meeting in the Oceania region. The International Congress of Dermatology will attract an expected 3,000 of the brightest minds and experts in dermatology from all over the world to the region.

For ICD 2021, our key themes are Common skin diseases and their treatment, Translational dermatology, Global health and Technology which showcases the opportunities and challenges in the world of dermatology. This prestigious international meeting in the field of dermatology will be an open forum for the discussion and sharing of latest research findings in prevention, diagnosis and treatment of diseases of the skin, hair and nails, along with recent innovations and technological advances in cosmetic dermatology, laser therapy, injectables, skin health and sustainability. Bringing the International Congress of Dermatology to Melbourne has never been more relevant as our Victorian dermatologists perform their research in world class facilities and have an excellent rural outreach strategy.

Melbourne is a thriving and cosmopolitan city with a unique balance of graceful old buildings and stunning new architecture surrounded by parks and gardens. Whilst at ICD 2021, explore the city’s multicultural lifestyle and picturesque surroundings.

Together with Secretary General of the 2021 International Congress of Dermatology, Rodney Sinclair, we warmly welcome you to Melbourne and hope you join us at the International Congress of Dermatology in 2021. 

Professor Dedee Murrell
President,
2021 International Congress of Dermatology

Professor Rod Sinclair
Secretary General,
2021 International Congress of Dermatology
 

34TH IUSTI-EUROPE CONGRESS ON SEXUALLY TRANSMITTED INFECTIONS

Събития в чужбина
34TH IUSTI-EUROPE CONGRESS ON SEXUALLY TRANSMITTED INFECTIONS
DEAR FRIENDS AND COLLEAGUES,

It is our great pleasure and honour to invite you to the 34TH IUSTI-EUROPE CONGRESS ON SEXUALLY TRANSMITTED INFECTIONS, which will be held in Bucharest, Romania in SEPTEMBER 3RD – 5TH, 2020.

The concept behind the local organisation of the Congress is to bring together the competences and experience of different fields of medicine that deals in the day to day practice with venereal diseases. The Romanian Medical Association (founded in 1866) will represent the back-bone of the local team together with the affiliated national associations of different specialties. Dermato-venereologists, infectionists, microbiologists, epidemiologists, oral pathologists, and other specialties will find a special place of interest in the IUSTI Congress as the multidisciplinary sessions will deal with the hot problems of venereology.

The scientific programme will deal with current challenging issues with updates topics in sections that will benefit from the interventions of international key opinion leaders. Sessions will facilitate knowledge-exchange and multidisciplinary interactions to try to find solutions together for TAMING THE TIDE OF THE STI’S AND HIV (our modern… vampires).

The Congress will take place in The Palace of Parliament, one of the world’s largest buildings, where large and sumptuous decorates rooms will welcome colleagues from different specialties in a unique multidisciplinary event.

Bucharest will become our reference educational home for a few days and will provide countless opportunities to explore special places. With an elegant and cosmopolitan centre, with large boulevards, Bucharest has got what it takes to surprise and entertain the curious traveller.

We are looking forward to meeting you!

PROF. DR. GEORGE-SORIN ȚIPLICĂ
Congress President

DR. MARTÍ VALL-MAYANS
Scientific Chair
 

Dermatology days in Sarajevo

Събития в чужбина
bgtop.jpg
Dear Colleagues and Friends, Dear Dermatologists from Bulgaria,


It is my great pleasure to cordially invite you to participate to Symposium ''Dermatology days in Sarajevo'' that will be held in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, September 25-27, 2020.

The Symposium is organized by the International Society of Dematology (ISD).

Scientific program will include lectures by prominent international lecturers, with the aim of presenting contemporary achievements and latest development in many fields of dermatovenerology, as well as exchanging experiences of colleagues from the region and beyond.

Here is our website: https://www.sarajevodermadays2020.org/eng-index.php

Abstract submission is already open and you can submitt your abstracts for oral or poster presentation by the end of June 2020.

Rich cultural and social program is planned in addition to the scientific and working part of the Symposium and unique multicultural spirit and historical heritage of Sarajevo city will contribute to your visit and experience.

We are looking forward for your participation!



Simposium President

Asja Prohić

 

Голямата българска снимка - Мадрид 2019

Събития в чужбина
Голямата българска снимка - Мадрид 2019
Уважаеми колеги,
Наближава 28ия конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология в Мадрид. Имаме желанието отново да поканим всички, които ще присъстват на събитието, да се съберем пред входа на конгреса за традиционната "Голяма българска снимка".
Предлагаме, както обикновено това да се случи след пленарната лекция в 13:00 ч. на 12.10.2019 (събота).
Очакваме Ви!
 

Голямата българска снимка - Париж 2018

Събития в чужбина
Голямата българска снимка - Париж 2018

Уважаеми колеги,

След прекрасния български празник 6 септември Ви каним да се обединим още веднъж, при това на чужда територия и да си направим поредната Голяма българска снимка. По традиция снимката ще се състои в петък (14.09.2018) от 13:00 на входа на конгресната палата. Мястото е широко, така че ще се търсим близо до входа и естествено близо до пепелниците. Колеги с хубави фотоапарати ще бъдат посрещнати особено радушно. Колежки с хубави...... усмивки - още по-.

До скоро!

От екипа на Продермаклуб 

 

Голямата българска снимка - Будва 2018

Събития в чужбина
Голямата българска снимка - Будва 2018
Уважаеми колеги,

Дойде време за пролетния симпозиум на EADV в Будва. Ще се радваме да Ви видим на 04.05.18 от 13:00, след края на първата пленарна лекция, на входа на конгресния център (както винаги) за станалата вече традиционна "Голяма снимка". Ние ще носим знамето, но ще се радваме на колеги с хубави фотоапарати, с достатъчно големи обективи, които да могат да обхванат множеството. 

От екипа на Prodermaclub
 

Пролетен курс на ESCAD на пролетния симпозиум в Будва

Събития в чужбина
Пролетен курс на ESCAD на пролетния симпозиум в Будва
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да предложим на Вашето внимание програмата на 3-ия пролетен курс на ESCAD, който ще се проведе на 5 май (събота) 2018 година, като част от програмата на пролетния симпозиум на EADV в хотел Монтенегро, Будва от 13:00 до 18:00. Можете да се регистрирате за курса на интернет адрес: www.escad.org/escad-2018-spring-course
 
 
повече информация »
 

Настаняване в Будва

Събития в чужбина
Настаняване в БудваУважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание списък с хотели за настаняване в Будва по време на пролетния симпозиум на EADV от 3 до 6 май.
http://www.brandea-bulgaria.com/eadvss2018/eadv2018hotels/
При интерес от Ваша страна можете да направите заявка за резервация към Нашите партньори от Брандеа:
https://goo.gl/5YyEES

Желаем Ви приятен престой и ползотворна конференция!
 

Организирано пътуване до Будва

Събития в чужбина
Организирано пътуване до Будва
Уважаеми колеги,

Със съжаление искаме да Ви съобщим, че поради твърде малък брой на заявилите желание за чартърен полет до Будва (около 50). Същият е нерентабилен, поради което няма да се състои. Българското дерматологично дружество и партньорите им от Брандеа, организират комбинирано пътуване с автобус до летището в Белград и полет с нискотарифна авиокомпания до Тиват, откъдето ще бъдем извозени със специална автобусна линия, любезно предоставена от организаторите на събитието.
Започваме записването за всеки, който ще се включи в EADV Spring Symposium 2018 на 3-6 май в Будва и има желание да пътува по този начин започват.
Моля Ви да имате предвид, че този списък не е индикативен, а списък на реално заминаващите.

Графикът на пътуването е следният:
Отпътуване от София - стадион "В. Левски" на 3 май 2018. С автобус до Белград.
От там се прехвърляме на самолет до Тиват и след това - трансфер до Будва (20 км).
Връщане на 6 май 2018. (7 май е неработен ден)

Цените на пътуването за автобус и самолетен билет в две посоки - 400 лв.
Местата са ограничени!


Поради спецификата на резервациите с нискотарифни авиокомпании искаме да Ви информираме, че специалните цени за групов билет важат до края на работния ден на 26.01.2018. В тази връзка Ви молим за Вашата бърза реакция.
Моля да имате предвид, че БДД не покрива пътните разходи и регистрационната такса на никой участник.

Плащането на пътните разходи става на банковата сметка на Брандеа ЕООД:

Брандеа ЕООД
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG94FINV91501016131052

Плащането на регистрационните такси е към EADV (https://eadvbudva2018.org/registration/).

За настаняване в Будва и повече информация не се колебайте да се свържете с Нашите партньори:

Брандеа ЕООД

www.brandea-bulgaria.com

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

+358 899 19 64 05

 

С чартър до Будва?

Събития в чужбина
С чартър до Будва?
Уважаеми колеги,

Наближава EADV Spring Symposium 2018, който ще се проведе в Будва. Българските дерматолози бяха поканени лично от президента на симпозиума Проф. Щилет на Ноемврийските дни и на конференцията в Трявна. Неговите уверения са, че българските дерматолози ще бъдат повече от добре дошли на събитието. Симпозиумът тази пролет гостува на един от най-красивите адриатически курорти, поради което се очаква интересът към събитието да е голям. За съжаление от логистична гледна точка пътуването до Будва е доста сложен процес, като при ползване на автомобил и автобус се минава през ждрелото на печално известната река Лин, а пътуването със самолет, въпреки краткото разстояние е свързано с прекачване и престой. 
Именно затова активно проучваме въпросът за наемане на чартърен полет, който да закара и върне колоритна дерматологична група до Будва. За наемането на чартър обаче е необходима група от поне 100 души. Не сме се съмнявали, че това е възможно, въпреки това трябва да знаем приблизителната бройка на желаещите (за да знаем колко самолета да наемем). С тази цел сме създали индикативен списък с кратък въпросник, който да попълните. 
 
 
Ако бройката на желаещите достигне 100 (или приблизително) до края на годината (31 декември) ще дадем зелена светлина на проекта. Разбира се, ако такова решение бъде взето ще бъдете своевременно информирани. Цената на билета, на този етап, няма как да бъде ясна преди да се уточни бройката на пътниците. С други думи - колкото повече желаещи, толкова по-евтин билет. По много предварителна сметка не трябва да надхвърли 250 евро. 
Да се заявите като желаещ в този списък по никакъв начин не Ви ангажира впоследствие със закупуване на билет. Целта на списъка е да ни създаде представа дали има смисъл от подобна организация.
Благодарим за съдействието!
УС на БДД
 

Най-голямата снимка - Женева 2017

Събития в чужбина
Най-голямата снимка - Женева 2017
Уважаеми колеги,
 
Отмина 26-ият Конгрес на EADV. Екипът ни иска да изкаже благодарност на всички, които за пореден път уважиха инициативата ни „Голямата българска снимка“, която тази година се получи особено „Голяма“. Ако продължаваме в този дух следващата снимка ще трябва да я снимаме от съседния град, за да можем да поберем всички в кадър. Тази снимка остава и едно от неоспоримите доказателства, че делегатите все пак са стигнали до конгресния център, поради което очакваме популярността на това събитие да продължава да расте.
повече информация »
 
първа предишна 1 2 3 4 5 следваща последна
Резултати 1 - 20 от 88
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени