Big Picture Valencia 2015
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в България

Начало » Важни събития » Събития в България

Световен ден на витилиго

Събития в България

Световен ден на витилигоНа 25-ти Юни за първи път в България ще се отбележи Световен ден на витилиго. Този ден ще бъде отбелязан в Стара Загора като Доц. Евгения Христакиева и д-р Виолина Тодева предоставят възможност да бъдат осъществени безплатни прегледи, осигуряване на информация за заболяването, насочване за провеждане на изследвания, стартиране на лечение и профилактика. Консултациите ще се осъществяват в Клиниката по Кожни и Венерически Заболявания в град Стара Загора на 25 юни 2012 от 8 до 16 ч. Дерматологични лаборатории Avene  ще предложат обучение за поставяне на коригиращ медицински грим Couvrance, като възможност за прикриване на несъвършенствата и оптимална фотозащита за профилактика. 
повече информация »
 

Лятна академия 2012 - нови срокове за регистрация

Събития в България
Лятна академия 2012 - нови срокове за регидтрацияУважаеми колеги,
 
Бихме искали да Ви информираме за удължаването на крайния срок за предварителна регистрация, за участие в научната програма и практическите курсове на четвъртото издание на Лятна Академия по Практична Дерматология и Естетична Медицина, което ще се проведе от 30.05.2012 до 02.06.2012 г. в хотел Шератон и Клиника по Дерматология към ВМА, София.

Новият срок за регистрация за участие е до 30.05.2012 година.

Вие можете да направите своята регистрация онлайн, на сайта на Лятната Академия: http://www.summerdermatology.com/bg/registration , както и на регистрационното бюро в хотел „Шератон”, което ще бъде отворено на 30.05.2012 от 16:00 часа.

повече информация »
 

Велинград - променена банкова сметка

Събития в България

Велинград - променена банкова сметкаУважаеми представители на фирми,

Съобщаваме за променена банкова сметка за превеждане на суми за участие в Конференцията на Пловдивския Клон на Дерматологичното Дружество, гр.Велинград 29.06.2012г.-01.07.2012г.

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN -  BG83 UNCR 7527 1056 6176 15
BIC - UNCR BGSF

                                    За контакти:  д-р Гаров, Касиер: GSM: 0888 770 260
                                    e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

 

Евромеланома 2012

Събития в България
tsankov2.jpgУважаеми колеги,

За седми пореден път Българското Дерматологично дружество под егидата на Европейската Академия по Дерматология и Венерология и Европейския парламент ще проведе кампанията Евромеланома 2012.
В кампанията, както винаги,  ще вземат участие на доброволен принцип всички желаещи дерматолози – от университетски клиники, болнични заведения, центрове за кожни и венерически заболявания и частни дерматологични практики. Прегледът е безплатен, което включва клинична оценка и поставяне на диагноза. Последващите диагностични и терапевтични процедури – биопсии, консервативно лечение, криотерапия, оперативно лечение или рентген-терапия се извършват срещу направления от НЗОК, заплащане по ценоразписа на болничните заведения или регламентираните такси на частно практикуващите лекари.
повече информация »
 

Научна среща в болница Токуда

Събития в България
Научна среща в болница Токуда

Уважаеми колеги,

Клиниката по дерматология и венерология на МБАЛ “Токуда Болница” и лаборатории Avene Ви канят на научна среща в навечерието на лекарския празник на 5 април 2012 от 18.30 часа.

Програмата на събитието можете да намерите ТУК .

След научната програма Ви каним на дискусия с чаша шампанско. 

повече информация »
 

Предварителна програма на VII Регионална дерматологична конференция - Велинград

Събития в България

VII РЕГИОНАЛНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ 29 юни - 01 юли 2012 год., Гранд-хотел Велинград,

Уважаеми колеги,

Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в поредната VII-та Регионална дерматологична конференция, организирана от Българското дерматологично дружество – клон Пловдив и сдружение "Дерматология и венерология", която ще се състои от 29 юни до 1 юли 2012 г. в гр. Велинград.

Конференцията има за цел да представи на Вашето внимание последните новости в дерматологичната диагностика и терапия. Ще бъдат организирани тематични заседания, включващи лекции от водещи дерматолози и фирмени презентации. На изложбените щандове известни фармацевтични и козметични фирми ще имат възможност да Ви представят своите най-нови продукти.

Убедена съм, че създадената по време на конференцията ползотворна научна и приятна колегиална атмосфера ще обогати участниците с разнообразни впечатления от красивия Велинград и неговите забележителни околности.
Очакваме Ви във Велинград!

Доц. д-р Румяна Янкова, дм
Председател на Организационния Комитет

повече информация »
 

19-та Национална конференция по дерматология - Бургас 2012

Събития в България
19-та Национална конференция по дерматология - Бургас 2012

Уважаеми колеги,

Организационният комитет на 19-тата Национална конференция по дерматология и венерология, 11-13 октомври, 2012 в Бургас, има удоволствието да Ви съобщи, че започва приемът на резюмета на редки клинични случаи за 21-вите Ноемврийски дерматологични дни, които ще се проведът в рамките на конференцията.

САМО резюмета, следващи указанията по-долу и изпратени по електронна поща на адрес This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it , ще бъдат разгледани от научния комитет.

- Резюметата трябва да бъдат написани на български език.
- Шрифт: Times New Roman, размер 12.
- Резюмето да бъде до 300 думи, заедно със заглавието и име(на) на автор(и).
- Името на представящия автор да бъде подчертано.
- Да бъдат посочени до 5 ключови думи, във връзка с представения случай.
- Крайният срок за подаване на резюмета е 15 юни 2012 година.

 

Климатолечение на псориазис в СБР Тузлата

Събития в България
Климатолечение на псориазис в СБР Тузлата
Уважаеми колеги, 

Фондация „Псориазис“ и СБР Тузлата имат удоволствието да Ви съобщят, че тази година болницата отново отваря врати за желаещите да провеждат климатолечение на псориазис. СБР Тузлата има подписан договор с НОИ и всички пациенти с платени социални осигуровки ще могат да се лекуват на преференциални цени от 150 лв. за 10 дневен престой с включени нощувки, храна и лечебни процедури в реновираните стаи на лечебното заведение. Местата са ограничени.

От тази година псориатичният артрит е включен в списъка на заболяванията, които могат да се лекуват по пътека № 244 - Лечение и рехабилитация на болестите на опорно-двигателния апарат. Клиничната пътека е 7 дневна и позволява лечение на пациенти с псориатичен артрит и платени задравни осигуровки в болничните стаи на лечебното заведение.

За информация и резервации: 
Ивелина Йорданова
e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  
GSM: 0882 528320
тел: 0579 7 23 48 
www.sbrtuzlata.com

повече информация »
 

Пролетни варненски дерматологични дни

Събития в България

Пролетни варненски дерматологични дни Уважаеми колеги,

В очакване на пролетта подготвяме VI–то издание на Националната научно-практическа конференция “Пролетни Варненски Дерматологични дни”.
В условията на продължаващата икономическа криза всички ние преживяваме нелеки моменти.
На всички ни е известно, че липсата на стратегия за развитието на нашата специалност доведе и до закриване на кожно-венерологичните диспансери!
Вярвам, че с упорита работа, колегиалност и ясна стратегия можем да преодолеем и кризата в българската дерматология.
За пет години Пролетните Варненски дерматологични дни се превърна във важна научна среда, която е изключително полезна за всички български дерматолози и специалисти. Това е национална конференция, която дава възможност на всички колеги да участват активно в развитието на дерматологията, венерологията и естетичната медицина в България.

Обръщам се към вас, колеги и приятели от цялата страна, за да ви поканя за участие в Пролетните Варненски Дерматологични дни в хотелски комплекс „Мелиа Гранд Ермитаж”, к.к. „Златни пясъци” от 19 до 22 април 2012 г.
Желая ви много здраве, оптимизъм и професионални успехи в настъпващата пролет!

Доц. д-р Г. Пехливанов, дм
Председател на Организационния  комитет

 

Пролетни Варненски Дерматологични дни

Събития в България

Пролетни Варненски Дерматологични дниУважаеми колеги,
Имаме удоволствието да ви съобщим, че за поредна 6-та година ще се проведе националната научно практическа конференция "Пролетни Варненски Дерматологични дни".
 
Датите на провеждане са 19-22 април, 2012 г., в хотелски комплекс „Мелия Гранд Ермитаж”, кк „Златни пясъци”. Крайният срок за подаване на теми и резюмета е 10 март, 2012 г. В програмата на конференцията са включени тематични лекции, демонстрации на клинични случаи, workshop и медицинска апаратура. На изложението се представят водещи фармацевтични фирми.

С голям интерес се очакват провеждането на презентация и workshop представящи нови подходи и модерни техники в областта на поставяне на филъри с хиалуронова киселина от известния италиански специалист в областта на естетичната медицина д-р Андреа Алессандрини (Andrea Alessandrini). В рамките на конференцията се предвижда той да проведе и обучение свързано със съвременните техники за корекции на лицеви обеми с игла и канюла.

Повече информация за събитието тук.

 

Училище за родители на деца с атопичен дерматит

Събития в България
tokuda.jpg
Уважаеми колеги, 
 
Отделението по дерматология и венерология на Токуда Болница - София организира училище за родители на деца с Атопичен дерматит. Събитието ще се проведе в рапортната зала на болница Токуда (ет. 9) на 9 февруари от 18:30 ч. 
 
Училището има за цел да даде подробна информация за специфичните грижи нужни за отглеждането на деца с Атопичен дерматит. Ще бъдат засегнати теми като хранене, лична хигиена, облекло, медикаментозно лечение и козметични средства. Ще бъде представено и организираното високопланинско климатолечение и неговите предимства при лечението на пациенти с това заболяване.
 
Вход свободен без предварително записване! 
 

XIX-та национална конференция по дерматология и венерология - Бургас 11-13 октомври

Събития в България
XIX-та национална конференция по дерматология и венерология - Бургас 11-13 октомври
Уважаеми колеги,

Обръщам се към Вас в навечерието на XIX-та национална конференция по дерматология и венерология.
От първата национална конференция проведена през 1936 година под ръководството на Професор Богомил Берон са изминали 76 години. През тях БДД, първото научно-медицинско дружество по отделна тясна специалност, се стреми да запази традициите, завещани от нашите учители.
повече информация »
 

Годишна среща на Плевенския клон на БДД - Трявна 2011

Събития в България
Годишна среща на Плевенския клон на БДД - Трявна 2011

Уважаеми колеги,

Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 25 – 27 Ноември 2011 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната ни ХIV-та Научно – практическа конференция по дерматология.

Програмата на събитието можете да намерите ТУК

 

повече информация »
 

Кои са шампионите на BIODERMA?

Събития в България
Кои са шампионите на BIODERMA?
Приключи първият национален турнир по боулинг за дерматолози за Купата на BIODERMA, който се проведе в рамките на „Ноевмрийски дни” 2011 в София.
 
Благодарим на всички участници, които със своя ентусиазъм, емоция и желание за победа допринесоха за положителния заряд и олимпийския дух на спортния празник. Благодарим също и на публиката, която подкрепяше до край своите фаворити и сподели радостта от победата с шампионите. 

Най-добрите в първия турнир по боулинг за дерматолози за Купата на BIODERMA са:
повече информация »
 

ШЕСТА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ на БДД – Клон ПЛОВДИВ

Събития в България

ШЕСТА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ     на БДД – Клон ПЛОВДИВ

Уважаеми колеги, Клон Пловдив на БДД има удоволствието да ви покани на шеста регионална конференция (и да посрещнем джулая), която ще се проведе на 29 юни - 1 юли 2012 г. (July Morning) гр. ВЕЛИНГРАД.

 

За подробности следете сайта. 

 

Кой ще вземе Купата на Биодерма?

Събития в България
Кой ще вземе Купата на Биодерма

Уважаеми колеги,

Prodermaclub успя да разкрие пазените в строга тайна стартови състави на отборите по боулинг за Купата на Биодерма. Както знаете турнирът ще се проведе на 4 ноември от 20 ч., като част от Ноемврийски дни 2011 и ще бъде съпроводен с коктейл. В турнира ще вземат участие около 65 дерматолози, поради което от съображения за сигурност се налага ограничение в броя на наздравиците до 64 на човек. ;)

Призоваваме всички към феърплей и пожелаваме успех на 11-те отбора!

повече информация »
 

Ноемврийски дни 2011 - молба от организаторите

Събития в България
Ноемврийски дни 2011 - молба от организаторите

Уважаеми колеги,

Организационното бюро на Ноемврийските софийски дерматологични дни 2011 умолява всички колеги, които имат презентации по време на събититето, да ги представят на отговорниците в залата (Д-р Богданов и Д-р Мануелян) поне 15 минути преди започването на сесията, в която участват. Нашата цел е да се избегнат технически проблеми свързани с презентациите и закъснения в началото на сесиите. Силно препоръчително е, Вашите презентации да са запомнени във формат ".ppt", а не ".pptx", който не се отваря от всички версии на Microsoft Office.

Благодарим предварително!

NB! Напомняме отново на всички участници, че времето за презентиране на случаите е 6 минути. 

 

Шампионите на BIODERMA

Събития в България
Шампионите на BIODERMAШампионите на BIODERMA
 
Лидерство и стремеж към съвършенство, постоянство и дисциплина, хармония между тялото и духа са част от ценностите, които възпитава спортът. 

За да разберете по какво си приличат спортът и дерматологията и кои са шампионите на BIODERMA ви каним да се включите в първия национален турнир по боулинг за дерматолози, който ще се проведе на 4 ноември от 20 ч. в Galaxy Bowling Club на пл. „България” 1 в административната сграда на НДК.
Остава по-малко от седмица до началото на турнира, в който има място още само за 3 отбора.

Записванията стават по e-mail ( This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it ) или чрез вашия медицински представител на BIODERMA.

Напомняме ви, че крайният срок за изпращане на списък с участниците от всеки отбор е 1 ноември 2011 г.
Екипа на BIODERMA
 

Работни часове на регистрационното бюро за Ноемврийските дни

Събития в България

Работни часове на регистрационното бюро за Ноемврийските дниУважаеми колеги,

Регистрационното бюро за Ноемврийските дни ще бъде отворено както следва:

03.11.2011, четвъртък
13:00 - 16:30

Клиника по кожни и венерически болести (фоайе)

04.11.2011, петък
08:00 - 18:30

Кемпински Хотел Зографски

05.11.2011, събота
08:00 - 10:30
Кемпински Хотел Зографски

 

Банкова сметка за плащане на такса участие за Ноемврийските дни

Събития в България

Банкова сметка за плащане на такса участие за Ноемврийските дниУважаеми колеги,

Припомняме ви, че официален финансов документ за платена такса участие на Ноемврийски дни 2011 г., ще се издава след края на мероприятието само след представяне на ксерокопие от платежното нареждане за внесената сума в банковата сметка на Българското дерматологично дружество:

Членове на БДД - 50 лв.
Специализанти / докторанти - 20 лв. 
Пенсионери - освободени от такса

Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160

 
Резултати 161 - 180 от 333
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени