Big Picture Copenhagen
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в България

Начало » Важни събития » Събития в България

IX-та РЕГИОНАЛНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПЛОВДИВ

Събития в България
IX-та РЕГИОНАЛНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ПЛОВДИВ
Уважаеми колеги и приятели, 
 
Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в поредната IX-та Регионална дерматологична конференция, организирана от Българското дерматологично дружество – клон Пловдив и Сдружение "Дерматология и венерология", която ще се състои от 27 до 29 юни 2014 год. в Пловдив.  
Конференцията има за цел да представи на Вашето внимание последните новости в дерматологичната диагностика и терапия. Ще бъдат организирани тематични заседания, включващи лекции от водещи дерматолози и фирмени презентации. На изложбените щандове известни фармацевтични и козметични фирми ще имат възможност да Ви представят своите най-нови продукти. 
Убедена съм, че създадената по време на конференцията ползотворна научна и приятна колегиална атмосфера ще обогати участниците с разнообразни впечатления от този традиционен дерматологичен форум и от неповторимия Пловдив.
Очакваме Ви!
 
Доц. д-р Румяна Янкова, дм
Председател на Организационния Комитет
 

Участие в 9-ти Национален конгрес по дерматология и венерология

Събития в България
bdd2.jpg
Уважаеми колеги,

Във връзка с провеждането на 9-ия Национален конгрес по дерматология и венерология, 4-6 април 2014 г., Управителният съвет на БДД има удоволствието да Ви покани за участие в научната програма на конгреса.
Заявките за участие стават по следния ред:
- Хабилитирани лица, членове на БДД, могат да участват с 20 минутна лекция в пленарните сесии на една от следните теми:
  - Автоимунни и булозни дерматози
  - Инфекциозни дерматози и инфекции предавани по полов път
  - Кожни тумори
  - Дерматоалергология
  - Възпалителни дерматози
Заявка за участие, включваща заглавието на доклада трябва да бъде изпратена най-късно до 27.01.2014 г. на електронен адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Резюметата на докладите , които ще бъдат отпечатани, трябва да бъдат изпратени най-късно до 24.02.2014 г. на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
- Всички членове на БДД, желаещи да представят постери, следва да заявят своето желание на електронен адрес This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it до 27.01.2014 г. Заявката трябва да включва заглавие, авторски колектив и институцията, от която е авторският колектив (катедра, клиника, кожно-венерологичен център, отделение, частна практика). Резюметата,които ще бъдат отпечатани,трябва да бъдат изпратени най-късно до 24.02.2014 г. на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Желая Ви една здрава и успешна Нова година!

Чл. кор. проф. Николай Цанков, дмн
 

9-ти Национален конгрес на БДД

Събития в България
bdd.1923_slide.jpg
Уважаеми колеги,

На свое заседание от 01.12.2013 г., Управителният съвет на Българското дерматологично дружество реши единодушно: 
- Следващият 9-ти Национален конгрес на БДД да се състои от 4 до 6 април 2014 г. в гр. София.
- Участието в конгреса ще става с членски карти, които БДД ще осигури на своите членове след предоставяне на документ за платен членски внос за 2014 г., както следва: 
- специалистти по дерматология - 50 лв.
- специализанти и докторанти - 30 лв.
Членският внос следва да бъде платен индивидуално и поименно по банков път на сметката на дружеството: 
Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160 
Като причина за плащането трябва да бъде упомената "членски внос 2014 г."
- Приканват се всички колеги, желаещи да участват в научната програма, да заявят своето участие в постер сесията на електронен адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Заявката трябва да включва заглавие и авторски колектив на постера. 
- По време на конгреса ще се проведе отчетно изборно събрание на БДД с избор на нова Управителен съвет. Право на глас ще имат колегите, заплатили членски внос и притежаващи членски карти.

С пожелание за Весели коледни и новогодишни празници,

Чл. кор. проф. Николай Цанков, дмн
Председател на БДД
 

XXI Европейски конгрес по проблемите на затлъстяването

Събития в България
eco2014.jpg
Уважаеми колеги,
 
Искам да Ви информирам, че от 28-ми до 31-ви май 2014 г. в София (НДК) ще се състои XXI Европейски конгрес по проблемите на затлъстяването (ECO 2014). Подробности може да намерите в сайта на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването (EASO) http://eco2014.easo.org/. 

Крайните срокове са, както следва:
За изпращане на резюмета – 10 януари 2014 г.;
Ранна регистрация – до 28 февруари 2014 г.;
Стандартна регистрация – след 28 февруари 2014 до 15 май 2014 г.
 
повече информация »
 

Програма на конференцията в Трявна

Събития в България
Програма на конференцията в Трявна
Уважаеми колеги,
 
Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание програмата на 16-та Научно-практическа конференция на БДД – клон Плевен на тема „ДЕРМАТОЛОГИЯ 2013 – АКЦЕНТИ И АНАЛИЗИ”, която ще се проведе в Трявна между 29 ноември – 1 декември, 2013 година.
Програмата можете да намерите тук: pdf Програма 455.84 Kb
 

Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания

Събития в България
Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания
Уважаеми колеги, 
 
От 18 до 22 ноември тази година ще се проведе станалата традиционна, пета национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тази година кампанията е на тема "Козметична безопасност" и е насочена основно към кожни алергични реакции към козметика. На 11.07.2013 в Европейската комисия влезе в сила електронен портал, който определи новите регулаторни актове, касаещи безопасността на козметичните средства. Регламентирани са всички елементи - производство, етикетиране, разпространение, проследяване на евентуални нежелани събития и реакции при употребата на козметика. Въвежда се терминът “козметовижиланс'', който определя всички механизми, позволяващи наблюдение на пост-маркетингови нежелани събития.
повече информация »
 

Покана за симпозиума на BIODERMA по време на Ноемврийски дни

Събития в България
Покана за симпозиума на BIODERMA по време на Ноемврийски дни
 

Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина

Събития в България
Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина
Скъпи колеги и приятели,
 
Очаквайте новото шесто издание на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина, което за пореден път ще обедини водещи български, европейски и световноизвестни учени от света на дерматологията и естетичната медицина, които ще представят последните постижения в областта на дерматологичната наука и най-новите тенденции в широкото поле на естетичната медицина.

За шеста поредна година Лятната Академия ще се проведе в хотел Шератон и Клиниката по дерматология към Военномедицинска академия, където гостите ще имат възможността да посетят множество интересни практични курсове, демонстрации и интерактивни сесии.
Събитието ще се състои от 4 до 7 Юни 2014 година. 
Програмата ще бъде качена допълнителното на сайта ни:
С нетърпение очакваме да Ви видим отново! 
 
ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ 

Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина.


 

Дерматология и джаз

Събития в България
g.jpg
Уважаеми колеги,
 
Представяме ви Old Gold Band - музикантите, на които се пада честта да доставят музикално удоволствие на участниците в гала вечерта на Ноемврийските дни. Джазмените са в състав: 
Генчо Въртовски - бенд лидер, тромпет и флигелхорн, Атанас (Наско) Хаджиев - кларинет, саксофони, вокал, Цветан Троянски - тромбон, Митко Гидишки - бас и вокал, Димитър Горчаков - пиано, Васил Василев - удaрни, вокал и гост солист, Анна-Мария Въртовска – вокал.
повече информация »
 

Програмата на Ноемврийските дни

Събития в България
Програмата на Ноемврийските дни
Уважаеми колеги,

Представяме ви програмата на XXII научна конференция Годишни софийски дерматологични дни "Проф. д-р Асен Дурмишев", която ще се проведе на 31-октомври - 03 ноември 2013 г. в София:


По време на конференцията Българското дерматологично дружество ще чества 90 години от създаването си.
 

Календар на дерматологичните събития за 2013

Събития в България

Календар на дерматологичните събития за 2013Уважаеми колеги,

Представяме ви списък с по интересните събития в областта на дерматологията и козметологията за 2013 година. Можете да намерите официалните страници на събитията в предоставените линкове. Списъкът ще бъде актуализиран при анонсиране на нови събития.

повече информация »
 

Информацията за Ноемврийските дни на едно място

Събития в България

Информацията за Ноемврийските дни на едно мястоУважаеми колеги,

Припомняме ви, че на адрес dermadays.bg функционира официалният сайт на ежегодните Софийски ноемврийски дерматологични дни. В него можете да намерите информация относно регистрация, настаняване, изисквания към презентиращи, фирмена изложба и други.

Очаквайте скоро на Prodermaclub и Dermadays.bg предварителна подробна програма на конференцията. Към този момент може да разгледате предварителна обща програма на симпозиумите и научните сесии по дни. Организаторите запазват право за промени в програмата.

 

Настаняване за Ноемврийските дни

Събития в България
Настаняване за Ноемврийските дни

Уважаеми колеги,

Желаещите да запазят стаи на преференциални цени в х-л Кемпински-Зографски за периода 31-ви октомври - 3-ти ноември, могат да го направят на тел. 02/9692425 или през номератора на 02/9692222.

Обръщайте се към отговорника за конференцията от страна на хотела, г-н Ненко Чендов. Участниците в конференцията могат да използват услугите на хотела на следните цени:

Стандартна единична стая - 68 евро
Стандартна двойна стая - 78 евро

Делукс единична стая - 78 евро
Делукс двойна стая - 88 евро.
 

Пролетни Варненски Дерматологични дни

Събития в България
pehlivanov.jpg
Уважаеми колеги,
 
В началото на следващата пролет ще се открие за осми път Националната научно-практическа конференция “Пролетни Варненски Дерматологични дни”.

През последните години научно практическата конференция "Пролетни Варненски дерматологични дни" се превърна в конференция с международно участие и важна научна среда, която е изключително полезна за всички нас българските дерматолози и специалисти. Надяваме и в следващото издание на форума заедно с вашето активно участие да спомогнем за развитието на дерматологията, венерологията и естетичната медицина в България като обменяме активно своя опит и знание.

Обръщам се към вас, уважаеми колеги и приятели от цялата страна, за да ви поканя за участие в Пролетните Варненски Дерматологични дни, който ще се състоят във Ваканционен клуб РИВИЕРА от 24 до 27 април 2014 г.
За повече информация ползвайте www.varnaderma.com.

Очакваме ви!

Доц. д-р Г. Пехливанов, дм
Председател на Организационния комитет 
 

Важно! за Софийските дерматологични дни

Събития в България
Важно! за Софийските дерматологични дни
Уважаеми колеги,

Програмата на тазгодишните 22-ри традиционни Софийски дерматологични дни, 31 октомври - 3 ноември, ще бъде една от най-наситените с интересни лекции и клинични случаи. Като гост-лектори ще участвуват световно известни дерматолози - професорите Яна Херцегова - Прага - председател на EADV, Константин Орфанос - Берлин, Гюнтер Бург - Цюрих, Петер Елснер - Йена, Торело Лоти - Флоренция, Джо Паче - Ла Валета, проф. Андреас Катцамбас - Атина, Анна Гуркиевич - Варшава, Лилиана Меденица - Белград - председател на следващия конгрес на ЕАДВ, Радос Жечевич - Белград, Ялчин Тюзун - Истанбул. За безпроблемното протичане на конференцията и за да бъдат спазени началните и крайните часове на сесиите и симпозиумите, организационния комитет би желал да ви запознае със следните изисквания за представяне на клинични случаи:

- Участниците ще имат 6 минути за представяне на случаи.
- Представящите ще бъдат прекъсвани от председателите на сесията, ако надвишат времевия лимит (мултимедията и микрофона на презентиращия ще бъдат изключвани след изтичане на определеното време).
– Презентиращите трябва да осигурят презентацията на USB-stick или CD/DVD поне 1 час преди началото на съответната научна сесия.
- Приемат се файлове MS Powerpoint 1997-2003 (.PPT).
повече информация »
 

Научно – практическа конференция по дерматология - Трявна 2013

Събития в България
tryavna_bridge_tower.jpg
Уважаеми колеги,
 
Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 29, 30 Ноември и 1 Декември 2013 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната ни ХVI-та Научно – практическа конференция по дерматология. 
 
Молим, в срок до 01. 11. 2013 г. да потвърдите Вашето участие на тел./факс – 064 88 66 22; GSM – 0884 876 109; 0876 875 691 – Даниела Захариева, e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
повече информация »
 

Програма на конференцията в Стара Загора

Събития в България
Програма на конференцията в Стара Загора

Уважаеми колеги,

Представяме ви предварителна програма на V-та регионална конференция по дерматология и венерология на Югоизточния клон на Българското дерматологично дружество. До началото на събитието остават по малко от 10 дни, датите на провеждане са 20-22 септември, 2013 г., а мястото - конферентната зала на Регионална библиотека, Стара Загора. В програмата са включени лекции на водещи български и чуждестранни учени, дискусии по актуални за българската дерматология теми и разнообразна социална програма.  

pdf Предварителна програма на конференцията. 115.59 Kb

 

Крайният срок за подаване на резюмета за СДД се удължава

Събития в България
Крайният срок за подаване на резюмета за СДД се удължава
Уважаеми колеги,

Срокът за подаване на резюмета за тазгодишните 22-ри традиционни Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев” се удължава до 10-ти септември. Можете да изпращате своите резюмета на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Напомняме ви, че:
САМО резюмета, отговарящи указанията по-долу ще бъдат разгледани от научния комитет.
1. Резюметата трябва да бъдат написани на български език.
2. Шрифт: Times New Roman, размер 12.
3. Резюмето да бъде до 300 думи, заедно със заглавието и име(на) на автор(и). 
4. Името на представящия автор да бъде подчертано.
5. Да бъдат посочени до 5 ключови думи, във връзка с представения случай.
Времето за представяне на случаите е 6 минути, след изтичане на това време представящия ще бъде прекъсван.
 

22-ри СДД - краен срок за резюмета

Събития в България

СДД - краен срок за резюмета

Уважаеми колеги,

Организационният комитет на 22-те ежегодни ноемврийски Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев”, които ще се проведат от 31 октомври до 3 ноември в х-л Кемпински-Зографски, ви уведомява, че крайният срок за предаване на резюметата на клиничните случаи за конгреса е 1 септември 2013 г. Получени по-късно от тази дата резюмета няма да бъдат разглеждани от научния комитет. Изпращайте своите резюмета на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
повече информация »
 

Дати на провеждане на Ноемврийски дни 2013 г.

Събития в България

Дати на провеждане на Ноемврийски дни 2013 г.Уважаеми колеги,

Тази година Софийски дерматологични дни "Проф. Асен Дурмишев" ще се проведат между 31-ви октомври и 3-ти ноември, една седмица по-рано от първоначално планираното. По този начин организаторите се надяват да дадат възможност на всички български дерматолози да участват в конференцията, без това да им попречи да посетят и първия международен конгрес, посветен на полемиките в дерматологията, който ще се проведе в Берлин между 7-ми и 10-ти ноември, 2013 г. (виж повече).

 
Резултати 121 - 140 от 344
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени