Banner Madrid
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

XIX-та национална конференция по дерматология и венерология - Бургас 11-13 октомври

Начало » Важни събития » Събития в България » XIX-та национална конференция по дерматология и венерология - Бургас 11-13 октомври
XIX-та национална конференция по дерматология и венерология - Бургас 11-13 октомври
Уважаеми колеги,

Обръщам се към Вас в навечерието на XIX-та национална конференция по дерматология и венерология.
От първата национална конференция проведена през 1936 година под ръководството на Професор Богомил Берон са изминали 76 години. През тях БДД, първото научно-медицинско дружество по отделна тясна специалност, се стреми да запази традициите, завещани от нашите учители.
Икономическата криза се отрази във всички области на нашата действителност, като и здравеопазването не остана пощадено. Бе разрушена една от устоите на нашата дерматологична мрежа - Центровете по КВ болести, които ще запомним под дългогодишното им наименование "диспансери".
Това е загуба за нашата специалност, която в бъдещите години несъмнено ще се отчете като грешка. За съжаление се оказахме безсилни пред административните наредби, базирани на моментни сметки за икономии, които в близко бъдеще ще потвърдят световната максима, че "евтиното е винаги по-скъпо".
Изработен бе и се прие консенсус за лечението на контактния дерматит. В ход е окончателното завършване на консенсуса за псориазис. Предстои изграждане и на национален регистър на болните от псориазис. 
Всичко това ще бъде доведено до вниманието на нашите членове и обсъдено на конференцията в Бургас (11-13 октомври, 2012).
Както винаги,ще имаме за лектори едни от най-известните европейски дерматолози – Prof. Jana Hercogova - председател на Европейската Академия по Дерматология и Венерология, Prof. Тhomas Ruzicka, Prof. Torello Lotti. В рамките на конференцията ще се състои сесия на българо-немското дружество по дерматология с лектори Prof. Peter Elsner, Prof. Uwe Wollina, Prof. Joachim Fluhr, Prof. Tobias Fisher и нашата възпитаница д-р Ирена Ангелова-Fischer. За младите дерматолози от страните членуващи в СЕЕDVA ще бъде организирано училище, на което лекции ще изнесат най-добрите български и европейски лектори.
Предстоят ни вълнуващи срещи с елита на дерматологията. Красивият Бургас и есенното Черно море ще бъдат предпоставка за доброто ни настроение.
Желая здрава и щастлива Нова 2012 година на всички Вас!
До нашата  среща в Бургас!

Ваш
Чл.кор.Професор Николай Цанков
Председател на Българското Дерматологично Дружество
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени