Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Забраняват приложения за телефон, които "лекуват" акне

Забраняват приложения за телефон, които лекуват акне
Според съобщение на Los Angeles Times, Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) е издала забрана на две фирми да рекламират своите смартфон приложения като лекуващи акне.

За първи път в историята, действие на агенцията е насочено срещу приложения за телефон, които са обвинени в неправомерни здравни претенции.

Според изявление на Федералната търговска комисия, в описанието на приложенията AcneApp и Acne Pwner се твърди, че лекуват акне чрез излъчване на цветни светлини. Потребителите са били инструктирани да активират приложенията и да държат телефона си до засегнатата област на кожата за няколко минути на ден.
 
Acne Pwner, който струва 99 цента в пазара за приложения на Android (Android market) се рекламира чрез текст, призоваващ читателите да "убият акнето с този обикновен, но мощен инструмент". В описанието на AcneApp (на цена от $ 1,99 в iTunes) се твърди, че е разработено от дерматолог, използвайки терапия с червена и синя светлина,  като технологията е подкрепена от British Journal of Dermatology.

Според Федералната търговска комисия, претенциите за медицински ползи на приложенията са неоснователни. До момента на реакция от страна на агенцията, двете приложения са били свалени близо 15 000 пъти.
 
___ 
Източник: http://www.modernmedicine.com
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени