Big Picture Paris
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Мезотерапията - опасна и забранена

Начало » Естетична медицина » Мезотерапията - опасна и забранена
Мезотерапията забранена със закон Родината на мезотерапията забрани прилагането й с цел премахване на мастни депа. Франция въведе забрана за използването на популярната терапия и на още други методи за естетична липолиза.
Френската Национална агенция по здравеопазване (HAS) издаде забрана за прилагането на мезотерапията за премахване на мастни депа. Петдесет години след изобретяването на мезотерапията от френския лекар Мишел Пистор, френското правителство я обяви за „извън закона”, тъй като „застрашава човешкото здраве”.

Националната агенция по здравеопазване на Франция е независим орган, оправомощен да издава оценки, препоръки и забрани по отношение на лекарства, медицинска апаратура и процедури. Тя издаде забраната за прилагане на мезотерапията и голяма част от другите процедури, прилагащи липолиза на 12.04.2011. Тъй като агенцията е неправителствена организация, нужно бе да се изчака ратифицирането на текста от френското Министерство на заетостта и здравеопазването. На 13. 06.2011, министерството на здравеопазването на Франция издава Наредба №2011-382, с която утвърждава забраната на агенцията по здравеопазване. Наредбата изрично забранява прилагане на адипоцитлиза чрез инжектиране на препарати за мезотерапия, инжектиране на хипоосмотични препарати, липолитични продукти (фосфотидилхолин или натриев деоксихолат), въглероден двуокис и транскутанни лазери без аспирация, тъй като те сериозно застрашават човешкото здраве.
Забраната включва прилагането на неинвазивна липолиза (премахване на мастни натрупвания), използваща физични агенти без да се нарушава целостта на кожата (насочен ултразвук, лазер, инфрачервена светлина, радиочестота и др.) поради подозрения, че застрашават човешкото здраве. Незасегнати от забраната остават другите медицински и естетически приложения на лазерите, инфрачервената светлина, ултразвуковата и радиочестотна апаратура.

 

Повече инфромация тук

 

 

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени