Big Picture Valencia 2015
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Dysport по-ефикасен от Botox при третиране на "пачи крак"

Начало » Естетична медицина » Новости » Dysport по-ефикасен от Botox при третиране на "пачи крак"
Dysport по-ефикасен от Botox при третиране на пачи крак
Проучване, публикувано в Archives of Facial Plastic Surgery, проведено върху 90 пациенти в Лос Анджелис и Сан Франциско, сравнява ефикасността на OnabotulinumtoxinA (Botox) и AbobotulinumtoxinA (Dysport) при третирането на бръчки тип пачи крак. 

Botox е одобрен в САЩ за третиране на глабеларни бръчки през 2002 г., докато Dysport получава лиценз за същите индикации през 2009 г. И двата подобни вида ботулинов токсин се използват за третиране на бръчките тип "пачи крак" без да са специално одобрени за тази зона (off-label приложение). 
 
90 пациенти са третирани с Dysport (30 U) и Botox (10 U) и се проследява ефекта на 30-ти ден от приложението. Резултатите показват, че Dysport показва значително предимство, в сравнение с Botox при третиране на латералните орбитални бразди ("пачи крак"), в момент на максимална контракция на мускулите. Оценката е направена от изследващия лекар (P = .01) и от пациента (P = .03) независимо един от друг. От друга страна, разликата в постигнатия ефект в покой не е статистически значима.

Авторите заключават, че AbotulinumtoxinA (Dysport) предлага по-висока ефикасност при третирането на бръчки тип "пачи крак" от OnabotulinumtoxinA (Botox). Необходими са допълнителни изследавния за сравнение на двата продукта при различни мускулни групи и за други индикации.
 
Източник:
Коментари
Търсене
Само регистрираните могат да коментират!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Предишна   Следваща »
Вход
Потребител:
Парола:
Загубена парола? | Регистрация
   

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени