Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

NORMOFLOR - ОРИГИНАЛЪТ

Начало
normoflor1.jpgNORMOFLOR® е първият български пробиотик и един от най-активните в света, благодарение на изследователския опит и ноу-хау за производството му, натрупани в последните 40 години. NORMOFLOR® съдържа монокултура в особено висок титър от специалния суперщам Lactobacillus bulgaricus - "I. Bogdanov patent strain tumoronecroticance B-51" - ATCC 21815, накратко наричан  "LB51®".
Изолиран от българско кисело мляко през 1951 год. от Д-р Иван Богданов вече  60 години, суперщамът "LB51®" се култивира върху специална течна хранителна среда, което повлиява както морфологията (много по-дългите пръчици на бацила), така и биологичните му свойства. През 1956 год. Д-р Иван Богданов открива, че щамът "LB51®" проявява силна противоракова активност, доста различна от тази на цитостатиците и химиотерапевтиците, използвани по това време. През 1959 год. е създаден Научно-изследователски институт за противоракови антибиотици, чийто наследник е фирма ДеоДан ЕООД. В началото изследванията са насочени към търсене на оптимални условия за култивиране и поддържане на изолирания щам, разработване на тумор-некротизиращите и имуномодулиращите му качества, както и пречистване на антибиотичното вещество, синтезирано от него, което по-късно е приложено в създаването на препарата NORMOFLOR®. Препаратът съдържа гарантиран минимум от 2.5x109 живи лиофилизирани бактериални тела от специално селекционирания суперщам  LB51®. Добиването на висок титър (Колонии Формиращи Единици – CFU) от само един щам е огромно предимство, тъй като показва истинския титър, а не осреднени стойности на няколко по-непретенциозни щама. 
NORMOFLOR® нормализира микробната флора на чревния тракт, като по този начин помага в лечението и профилактиката на диарии и чревни инфекции, дизбактериози в резултат на лечение с антибиотици, колити, проктити, за намаляване на страничните ефекти на химио и лъчетерапия, при болест на Крон и улцерозен колит. При вътрешното му приложение, в гастроинтестиналния тракт бактериалните тела възвръщат своята жизненост и се размножават, като действат антагонистично на патогенните и условно-патогенните ентеробактерии. Благотворното влияние на препарата се дължи на ликвидирането на чревните инфекции и прекратяването на диаричния синдром, както и на бързото регенериране на чревната мукоза, благодарение на биологично активните вещества, синтезирани от LB51®. Освен за лечение на гастроинтестинални оплаквания, пробиотиците мощно навлизат и като част от терапевтичните алгоритми за лечение на заболявания от други области на медицината, включително дерматологията. Редица проучвания са проведени за доказване на лечебното им действие при атопичен дерматит, а отскоро се прилагат и за лечение на акне, метаболен синдром и като фотопротектори. 
 
За повече информация: www.deodan.com  

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени