Big Picture Vienna
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Безопасност на общата анестезия при деца

Начало » Дерматология » Научни статии » Безопасност на общата анестезия при деца

Безопасност на общата анестезия при децаПроучването е за период от три години и обхваща 226 деца, на възраст между 3 месеца и 18 години, претърпели 681 дерматологични хирургични интервенции под обща анестезия (ОС) в американска педиатрична болница. Тези интервенции включват главно ексцизии на кожни тумори и лазерно лечение на хемангиоми.

(снимка: интернет)

Не са наблюдавани усложнения свързани с общата анестезия. Авторите заключават, че ОС е безопасна за децата. Те описват предимствата на тази анестезия, която трябва да се извършва от анестезиолози със специална подготовка по педиатрия. Подчертават се също така предимствата на ранните кожни хирургични интервенции. При малки деца, ексцизиите са по-лесни за изпълнение, кожата е по-еластична и лечението е с по-добро качество. Ранната хирургията помага за предотвратяването на психологическите последици от обезобразяването от тумора, дори и когато става дума за доброкачествено образувание.

Juern AM, Cassidy LD, Lyon VB. More evidence confirming the safety of general anesthesia in pediatric dermatologic surgery. Pediatr Dermatol 2010;27:355-360.

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени