Big Picture Milan 2
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

„Кръгла маса” на Сдружението на частнопрактикуващите дерматолози

Начало » Важни събития » Събития в България » „Кръгла маса” на Сдружението на частнопрактикуващите дерматолози

„Кръгла маса” на Сдружението на частнопрактикуващите дерматолозиУважаеми колеги,

Сдружението на частнопрактикуващите дерматолози беше създадено през 2007 година, под юридическата форма на сдружение с нестопанска цел и като част от UEMS (Union of European Medical Specialists).
Целите, които си поставя тази независима и свободна организация, съгласно нейния устав са:

1.    Да спомага за професионалната реализация на лекарите-дерматолози и за издигане и поддържане на   професионалния им статус в обществото;
2.    Да работи за повишаване на професионалната им квалификация и реализация;
3.    Да спомага за взаимодействието им с други подобни професионални организации;
4.    Да спомага за утвърждаване на хуманни ценности;
5.    Да защитава интересите на членовете си;
6.    Да подобрява качеството на здравните услуги, предоставяни от членовете на сдружението;
7.    Да създава условия за дълготрайни национални и международни социални и професионални контакти между специалисти в същата област, за подобряване на квалификацията, трудовата заетост и обмяна на опит;
Разбира се, постигането на тези цели е дълъг процес, който се реализира чрез взаимодействие с други съсловни и несъсловни организации, контакти с официалните власти, инициативи за промени в регламентите за упражняване на дерматологичната практика, както и разнообразни по форма и съдържание работни събирания.

Една от последните инициативи на сдружението е организирането нa тематични събирания, насочени изцяло към ежедневното практикуване на дерматологията във всичките ú разновидности. Целта на тази инициатива е да създадем свободна, необременена от скрупули и ангажименти към фирми форма на дерматологично общуване, по време на която всеки, без притеснение да може да изкаже своето мнение, да зададе въпроси, да сподели своя негативен и позитивен опит по обсъжданата тема.
Според решението на УС на сдружението, съдържанието на тези сбирки ще бъде разделено на три основни части:
1.    Дерматологична тема, която ще третира практическите аспекти в етиопатогенезата, клиничната изява и терапията на определена дерматоза или група от дерматози.
2.    Естетична дерматология – в тази част ще обсъждаме приложението на определени терапевтични техники, страничните действия, с които се сблъскваме, както и начините за тяхното преодоляване, приложението на нови продукти и свързаните с тях рискове и т.н.
3.    Организационни и медико-легални аспекти. В тази част УС ще се отчита за извършеното до момента, ще обсъждаме новопоявили се казуси в практикуването на дейността ни и в комуникацията с държавните структури, които ни контролират, ще предлагаме решения на тези казуси на основа на опита ни или след консултация с юристи.


Първата сбирка от тази нова инициатива се проведе от 26.03 до 28.03 във Велинград. Обсъжданите теми бяха: „Терапия на Acne vulgaris. Аспекти на приложението на филъри в дерматологичната практика. Фотодокументация на пациенти в дерматологичната практика.” Непринудената атмосфера на размяна на мнения и опит, съчетана с възможност за релаксация допадна на всички участници, като общата оценка на мероприятието беше „...много релаксиращо и изключително ползотворно.”.


Съгласно взетото решение по време на преминалата сбирка, следващата „Кръгла маса” ще се проведе от 25.06.2010 до 27.06.2010 в хотелски комплекс „Армира” (www.armirahotel.com) в Старозагорски минерални бани. Хотела е разположен в гора, с хубав басейн и отличен СПА-център.

Отново, всички членове на сдружението, както и техните семейства, са добре дошли!
Такса участие за членове на сдружението – 0 лв.
Дерматолозите, които желаят да станат членове на сдружението, трябва да носят ксерокопие на дипломата за медицинско образование и специалност. Членския внос е 3 лв/месечно.
Лекари, които не са дерматолози, представители на фармацевтични, козметични и други компании, свързани с дерматологията заплащат 150 лв такса за участие, за което получават фактура.

Ето и примерния дневен ред:

25.06.2010

18.00 – 19.30 Общо събрание на сдружението с финансов и отчет на дейността на сдружението за 2009 година, както и обсъждане на текущи организационни проблеми (приемане и уточняване на списък с минималните цени за дерматологичните услуги).

26.06.2010

09.30 – 11.00
1. Невуси в зрялата възраст – клинична находка, прогноза и терапевтичен подход.        Д-р Ив. Петров, София
2. Невуси в детската възраст – клинична находка, прогноза и терапевтичен подход.    Д-р Евгени Христозов, Стара Загора
3. Диспластични невуси – клинична находка, диагностични критерии, прогноза и терапевтичен подход. Д-р Людмила Попова, София

11.30 – 12.30
Практически курс по фотодокументация на пациенти втора част – работа с цифров фотоапарат. Моля, носете си фотоапаратите, с които работите, за да запазим практическата насоченост на курса.    Д-р Евгени Христозов, Стара Загора

12.30 – 14.30
Обедна почивка

14.30 – 16.00
1. Странични ефекти при приложението на ботулинов токсин: в зависимост от дозата, начина на приложение, използваните точки и продукта. Разлики в дозирането на различните продукти.    Д-р Катя Паскова, София
2. Какво ново в рамките на 3 минути. Това е новата инициатива на сдружението, която стартира в рамките на тази кръгла маса. По време на тази сесия всеки присъстващ, без изключение, ще има възможност да сподели с останалите акценти от най-интересните дерматологични статии, лекции, симпозиуми, конгреси или клинични случаи, с които се е сблъскал през изминалите 3 месеца. Изложението трябва да е кратко, в рамките на 3-5 минути, под формата на устно изложение и/или Power Point презентация.


Организационни: Уважаеми колеги, за да се избегнат недоразумения при резервациите, моля имайте предвид, че комбинирането ви в двойни стаи, вили или апартаменти е изцяло ваш ангажимент. Резервацията трябва да бъде направена не по-късно от 30.05.2010 на тел.:0899144177 г-жа Марияна Попова.

Цените за настаняване, които договорихме, включват нощувка, всички такси, закуска и вечеря на блок-маса,  паркинг, басейн, сауна, римска баня с аромати, инфрачервена кабина, зона релакс, както и късно освобождаване на стаите (до 17.00) в неделя и са както следва:
Единична стая – 76 лв/вечер
Двойна стая – 117 лв/вечер за стая (58,5 за човек)
Апартамент – 152 лв/вечер двойно настаняване
Вила „Армира” 180 лв/вечер двойно настаняване
Всички въпроси по отношение на резервацията може да отправите към г-жа Марияна Попова, която е мениджър на комплекса.


pdf Писмо от Сдружение на частнопракикуващите дерматолози до Prodermaclub 49.43 Kb

 

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени