Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Prodermaclub представя TED

Начало » Дерматология » Любопитно » Prodermaclub представя TED

ted.jpgУважаеми колеги,

Prodermaclub ви представя TED (Technology, Entertainment, Design), американска фондация с нестопанска цел, която придобива все по-голяма популярност с конференциите, които провежда в Европа, САЩ и Азия. Позволяваме си да ви разходим в интернет пространство извън дерматологията, осланяйки се на вроденото чувство за любопитство на кожния лекар, стремежът му към знание и оригинална мисъл.
В интернет страницата на TED ще откриете изключително любопитни лекции на известни учени от цял свят, които споделят свои открития, наблюдения и впечатления от различни области на науката, технологиите, бизнеса и други.
Предлагаме на вашето внимание две почти произволно подбрани от огромния избор лекции, снабдени със субтитри на български език (изборът на субтитри става от менюто под видеото):

 

Алан Ръсел, професор по хирургия и химично инженерство в Университета в Питсбърг говори за регенерирането на човешките тела. Ръсел кара аудиторията да се запита дали е възможно да се възстановят до началното им състояние изгубени крайници и органи. Възможно ли е медицината да се справи със заболявания като диабета и миокардния инфаркт чрез съвременните биотехнологии? Какво е бъдещето при третирането на дълбоки кожни язви и различни изгаряния?

http://www.ted.com/talks/lang/eng/alan_russell_on_regenerating_our_bodies.html

Ханс Розлинг е професор по Международно здраве в Каролинска институт в Стокхолм. Неговата лекция показва по интересен начин нови факти за разпространението на HIV/СПИН в света.

http://www.ted.com/talks/lang/eng/hans_rosling_the_truth_about_hiv.html

Препоръчваме ви да разгледате всички секции на страницата и сме сигурни, че всеки от вас ще открие по нещо, което приятно да го смае.
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени