Big Picture Vienna
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Интервю с д-р Илко Бакърджиев относно „Пролетни Варненски Дерматологични дни"

Начало » Важни събития » Събития в България » Интервю с д-р Илко Бакърджиев относно „Пролетни Варненски Дерматологични дни"

 

Интервю с д-р Илко Бакърджиев относно „Пролетни Варненски Дерматологични дниД-р Илко Бакърджиев, дм., специалист по кожни и венерически бoлести разкрива интересни подробности  около четвъртото издание на научно-практическата дерматовенерологична конференция във Варна.

* Интервюто е взето от г-н Бисер Николов.

В седмицата след Великден (8-10 април) ще се проведе четвъртото традиционно издание на научно-практическата дерматовенерологична конференция „Пролетни Варненски Дерматологични дни”. Срещата този път ще се проведе в красивия кк „Слънчев ден”.
Форумът е първият за годината и е мястото, на което се споделят последните новости в дерматологичната терапия от тяхната научна и практическа страна.


- Д-р Бакърджиев, в първата седмица след Великден за четвърти път ще се проведат Пролетните варненски дерматологични дни. Темата на конференцията е „Терапия в дерматовенерологията и естетичната медицина”. С какво се отличава вашата конференция?
Четвъртите Пролетни варненски дерматологични дни е една уникална конференция. Това е най-голямото мероприятие във Варна в областта на дерматологията. Първоначално то имаше регионален характер, но бързо придоби национална значимост. През тази година очакаме над 250-300 дерматолози, специалисти в областа на естетичната медицина, мениджъри на аптеки и разбира се много посетители, а в изложението, което се провежда успоредно с конференцията се очакват над 35 фирми представители на фармацевтични продукти, медицинска апаратура и козметика. Това е изключително постижение за региона като Варна, защото на форума на практика ще присъстват всички по-големи вносители, дистрибутори и производители в страната. Едно от най-важните достойнства на конференцията е, че се дава възможност за непрекъснато медицинско обучение на дерматолозите не само във Варна, но и в цялата страна. Това е особено важно за младите специалисти, които сега трупат опит.

- Какви са новостите във форума тази година?

- Радостното е, че през годината на кризата за първи път ще участват и български фирми, които ще представят лазерна апаратура, собствено производство. На следващо място е чуждестранното участие. На форума ще присъстват изтъкнати специалисти от Румъния, Полша, ОАЕ, Унгария и др. За удобство на Дерматологичните дни е информационния сайт - www.varnaderma.com. В него са представени програмата и материалите от конференцията, докладите и лекциите. В сайта ще има и материали на фирмите спонсори. Новост тази година ще бъде и включването на видеоматериали от лекциите на конференцията. Това е изключително важно за всички специалисти, които няма да могат да присътват. Достъпът ще бъде безплатен след регистрация в сайта.

- Тази година темата на коференцията е „Терапия в дерматовенерологията и естетичната медицина”.

- Да, темата е изключително актуална към настоящия момент. В момента се наблюдава в България и в световен мащаб бум в областта на естетичната медицина, което се отразява и в нашата работа. Не случайно през тази година ще се презентират последните новости в техниките на прилагане на филъри, ботокс и др. препарати, коригиращи естетично проблеми по лицето и тялото. На конференцията за първи път в България ще се представят средства базирани на нанотехнлогиите. Ще бъдат обсъдени новости при решаването на проблемите с детските дерматози, влиянието на диетичните режими при различни дерматологични заболявания, новости в областта на слънчевите защити посредством различни иновационни препарати, както и нови диагностични  и терапевтични методи при кожни тумори.

- Какви задачи имат да разрешават дерматолозите в България и в каква посока да развиват своята работа?
- Дейността на дерматолозите в цяла България е свързана с това, което става в реалния ни живот. В наши дни реално съществуват рискове, свързани със затоплянето на климата, с озоновите дупки. На практика дерматолозите решават не само проблеми, но и имат своята мисия и в областта на превенцията. Важно е и самите пациенти да имат чувство за отговорност към собственото си здраве. Или когато знаят, че имат такива проблеми, да не ги пропускат като несъществени. Все пак не бива да забравяме, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Това на практика означава, че трябва да осъществяваме постоянна всекидневна грижа за себе си. Дерматолозите лекуват над 3000 кожни заболявания с различни симптоми и прояви. Точно затова подобни форуми като Пролетните варненски дерматологични дни са изключително ценни и важни.

Линк към официалния сайт на конференцията:
http://www.varnaderma.com/
 
« Предишна
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени