Big Picture Paris
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Последни тенденции в разходите за системно лечение на псориазис

Начало » Дерматология » Научни статии » Последни тенденции в разходите за системно лечение на псориазис
Последни тенденции в разходите за системно лечение на псориазисПроучването анализира днешните общи разходи за системна терапия при псориазис. Сравнява годишните тенденции в цената на генеричните и брендови терапии с тенденциите от 2000 г.
аправен е модел за разходите включващ предписването на рецепта, посещението на лекар, назначените лабораторни разходи и мониториращите процедури.  Анализирани са годишните тенденции в разходите за системни лекарства за псориазис от 2000 до 2008 година. Изчислявано е процентното изменение на средната цена от предходната година. Тези стойности са сравнени с индекса Consumer Price Index–Urban values, който е еквивалент на инфлацията.

Проучването е проведено в САЩ.

Понастоящем годишните разходи за системна терапия варират от $1197 (метотрексат) до $27 577 (алефасепт, два 12-седмични курса). Тенденциите в средната цена на брендовите системни терапии на псориазис показва средно увеличение от 66%, като по този начин разходите за системно лечение значително надвишават нивата на инфлация за всички други компоненти на лечението и предписани лекарства.

Въпреки по-високите разходи за мониторинг, свързани с традиционните системни терапии, годишните разходи за биологични средства надвишават тези за други налични терапии. Съвременните тенденции показват , че разходите за системна терапия на пориазис са се повишили значително в сравнение с общата инфлация.


References:
Recent Trends in Systemic Psoriasis Treatment Costs
Vivianne Beyer, MD; Stephen E. Wolverton, MD
Arch Dermatol. 2010;146(1):46-54.


 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени