Big Picture Geneva
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Полезни интернет страници

doctormouse2.jpgУважаеми колеги,
Тази седмица ще ви обърнем внимание на 2 интернет страници, връзки към които Prodermaclub ви предостави още от самото си създаване. Надяваме се това представяне да ви бъде от полза във вашата всекидневна работа. Резюмирани днес а:
Skin Therapy Letter
European Society for Laser Dermatology

За десерт ще ви предложим страница със забавни медицински истории.
Желаем ви приятно четене!

www.skintherapyletter.com е страница собственост на www.skincareguide.com  (сайт заслужаващ особено внимание и на който със сигурност ще се спрем в някое от следващите резюмета). Издава се от 1995 г. като негов основател и главен редактор е Др. Стюърт Мадин (Dr. Stuart Maddin) – професор в университета на Британска Колумбия – Канада. Индексиран е от Американската национална библиотека, MEDLINE и Index Medicus, а също така е включен и в базата данни на Medscape. Skin Therapy Letter може да бъде изключително полезно помагало за консултация в ежедневната работа на дерматолога.
В страницата можете да намерите:
- Последните публикувани статии, както и архивът на списанието от създаването му досега.
- Презентации на някои от най-употребяваните лекарствени продукри в дерматологията като: Aldara™ Cream, 5% (Imiquimod),   Soriatane© (Acitretin), Amevive® (Alefacept),  Accutane® (Isotretinoin), Bactroban® (Mupirocin 2% Ointment and Cream), Elidel® (Pimecrolimus)
- Раздел с лекции, които дават възможност за т. нар. CME (Continuing Medical Education), за различни дерматологични заболявания – нещо което може да бъде много полезно при търсене на информация за доклади и презентации.
- Тук можете да намерите и архивите на Dermatology News за 2006 и 2007 година.
- Както и кратка информация за различните видове лечение на някои от по-често срещаните заболявания.
- Сайтът предлага също дерматологичен речник и раздел с адаптирана информация – достъпна и разбираема за пациенти.

European Society for Laser Dermatology  е страницата на Европейското дружество по лазерна дерматология, чиито председател (Др. Клаус Фриц) беше лектор на последното издание на Ноемврийските дни в София. Малък и спретнат сайт, на който можете да намерите информация за „целите и задачите” на дружеството, да проверите кои са следващите събития свързани с лазерната дерматология, да станете член на дружеството и да получите достъп до специалната част на сайта запазена за членове (и обгърната в мистерия...) или да проследите някоя от връзките до страниците на големите производители на лазерна техника. Разбира се има и раздел с информация за пациентите, където можете да изпращате за справка, когато ви засипват с „досадни въпроси”.


http://vicove.bansko.net/Докторски е сайт с огромна колекция вицове за доктори. Не успях да намеря такъв за дерматолози, но и останалите си ги бива. Ето ви няколко примера:

Болен вика лекар в 3 часа през нощта. След прегледа лекарят се замисля и казва:
-Оставили ли сте завещание?
-Не, докторе.
- Тогава повикайте нотариус и двама свидетели.
- Боже мой, толкова ли е сериозно?
- Не, но не искам да съм единственият глупак, когото сте вдигнали от леглото посред нощ.

*** 

Психиатър прави забележка на пациента:
- Закъснявате! Тъкмо щях да започна без вас!

*** 

Докторе, да не ме считате за идиот?
- Не, но може и да греша!

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени