Big Picture Vienna
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Prodermaclub представя www.psoriasis-international.org

pin.gifУважаеми колеги,

В разрастващата се вселена на интернет става все по трудно да се отсее огромното количество информация, което ни залива при всяко едно търсене. За да се опита да помогне в тази нелека задача, екипът на Prodermaclub започва нова рубрика в раздел новини, в която ще ви запознава с интернет страници, които биха направили по-лек пътят между вас и необходимата ви информация от света на дерматологията.

Днес ще ви предложим резюме на страницата на Международната псориатична мрежа - www.psoriasis-international.org

Приятно четене!

 

Международната псориатична мрежа е основана през 2005 година между страни изявили желание да създадат национални групи по псориазис, които да могат да комуникират помежду си и да споделят опит и информация. За да вдъхнат живот на тази международна мрежа, участниците се договарят да създадат интернет страница, да организират Международен конгрес по псориазис в Париж на всеки 3 години и да публикуват редовно newsletter. В prodermaclub вече имахте възможност да прочетете брой 10 на този newsletter, който дава изключително полезна информация за дерматолози, които имат интереси в областта на псориазиса. В него е публикуван линк към по-интересните статии за псориазис от последните 30 дни, последни тенденции и проучвания в тази област, предстоящи събития, новини от националните групи по псориаизис, новини от пациентските организации. (За този newsletter можете да се абонирате тук )
Интернет страницата - www.psoriasis-international.org предлага достъп до страниците на членовете на Psoriasis International Network (01 Country sites), както и линкове към страници на международни организации (02 International links ).
В главата „03.Psoriasis - consensus & controversies”, можете да намерите текстът на Проф. Луи Дюбертре, който носи същото име, да видите коментарите на експерти от различни страни или да оставите своя принос като сами направите коментар на някой от текстовете. На много места в текста има подчертани ключови думи и термини, които директно ви препращат към статии на тази тема в Pubmed. Шрифта на текста може да бъде увеличен и се предлага опция за разпечатване.
В глава "04.Keywords " в отделни раздели са дадени ключови думи , при натискането на които попадате на страницата на Pubmed, където излиза резултат от търсенето за тази дума.
В менюто на страницата накратко са повторени функциите на Newsletter-a, като там можете да намерите новини от офиса на Международната псориатична мрежа,  информация за предстоящи събития свързани с темата псориазис, новини от лекарските и пациентските организации, последни публикации на тема псориазис, както и всичките 10 броя на newsletter-a.
Надяваме се с това резюме да сме ви били полезни.
Вашето мнение е безценно за нас – направете своя коментар!

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени