Banner Milan
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2009-09-09

Пимекролимус 1% крем за лечение на аногенитален lichen sclerosus в детствотоLichen sclerosus е хронично възпалително заболяване с предилекция в аногениталната област. Поради страничните ефекти от продължителната апликация на кортикостероиди, са необходими по-безопасни терапевтични опции, особено при лечението на деца.

коментари: (0)
 Дата: 2009-09-02
Канабис и псориазисКанабиноидите инхибират кератиноцитната прoлиферация и имат потенциална терапевтична стойност в лечението на псориазис

Канабиноидите от канабис (Cannabis sativa) са с противовъзпалително действие и имат инхибиторни ефекти върху пролиферацията на туморогенни клетъчни линии, някои от които сa медиирани от канабинодните рецептори - CB1 и CB2. Канабиноидните рецептори срещащи се в човешката кожа и анандамида, който е ендогенния лиганд на канабиноидни рецептори, инхибират епидермалната кератиноцитна диференциация.
коментари: (1)
 Дата: 2009-09-02
UVB и КофеинЧестотата на индуцирания от слънчева светлина рак се повишава. Проучвания с мишки показват, че кофеинът приложен орално или локално, допринася за апоптозата на UVB-облъчените кератиноцити.
коментари: (0)
 Дата: 2009-09-02

Контактен дерматит и други кожни състояния при музиканти част 1   Кожата играе важна роля в позиционирането и свиренето на музикален инструмент. По време на свирене има непрекъснат повече или по малко интензивен контакт между инструмента и кожата на музиканта. Освен обострянето на вече съществуваща кожна болест поради свирене, могат да се развият и специфични дерматологични състояния причинени директно от използването на инструмента.

За да направят обзор на причиняваните от музикални инструменти дерматози, авторите търсят различни публикации в pubmed и в on line базата данни "Професионални заболявания на работещия творец".

коментари: (0)
 Дата: 2009-07-30

Трети международен конгрес - Дерматологична грижа за всеки - ЕтипияУважаеми колеги,

Имам удоволствието да ви информирам, че в периода 24-27 ноември 2009, National Institute for Health Migration and Poverty (NIHMP), в партньорство с International Institute of Social, Medical and Anthropological Sciences (IISMAS), International Society of Dermatology (ISD) и Tigray Health Bureau (THB) организират в Етиопия третия международен конгрес: “Дерматологична грижа за всеки: често срещани заболявания при пренебрегнати пациенти”.

коментари: (0)
първа предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 следваща последна
 
Анкета
Защо избрахте специалността Кожни и венерически болести? (можете да посочите повече от един отговор)
   

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени