Big Picture Copenhagen
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2009-09-24
Асоциация на тютюнопушене, но не и алкохолна консумация с кожен lupus erythematosusЦелта на авторите в това проучване е да се установи дали тютюнопушенето     или алкохолната консумация са свързани с lupus erythematosus (LE), тъй като тази тема е все още обект на дебати,а отчасти дебатът може да бъде свързан с факта, че тютюнопушенето и алкохолната консумация са специфични рискови фактори за кожен lupus erythematosus.

коментари: (0)
 Дата: 2009-09-24
Неутрофилни дерматози: Преглед на съвременните възможности за терапияСиндромът на Sweet, pyoderma gangrenosum и субкорнеалната пустулозна дерматоза са неутрофилни дерматози, т. е . заболявания , които имат възпалителен инфилтрат състоящ се от зрели полиморфонуклеарни  левкоцити. Неутрофилите обикновено се намират в дермата при синдрома на Sweet и pyoderma gangrenosum, докато при субкорнеалната пустулозна дерматоза, те се намират в горните слоеве на епидермиса.
коментари: (0)
 Дата: 2009-09-23

pleven.jpgУважаеми колеги,

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН и СДРУЖЕНИЕ ДЕРМАТОЛОГИЯ И ВЕНЕРОЛОГИЯ - ПЛЕВЕН ви канят да участвате в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 27 – 29 Ноември 2009 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната ни ХIІ-та Научно – практическа конференция по дерматология „Форум на докторантите”.

коментари: (0)
 Дата: 2009-09-17
Лихен планус и дислипидемия: case-control проучване В литературата съществуват множество предходни съобщения за асоциацията на псориазис с дислипидемия.
Тъй като лихен планус също е хронично възпалително заболяване, авторите изследват асоциацията между лихен планус и дислипидемия в Израел.
Те провеждат проучване тип случай-контрол, използвайки базата данни на Clalit Health Services - голяма здравеопазна структура в Израел.

коментари: (0)
 Дата: 2009-09-17

Контактен дерматит и други кожни състояния при музиканти част 2Прополис

Съществуват малко докладвани случаи на контактен дерматит към прополис при музиканти и производители на инструменти, като например случай на виолонист развил алергичен контактен дерматит към прополис , който е компонент на Италианския лак. Прополисът се използва като компонент на лака за цигулки от векове. Смята се , че Страдивари го е използвал при направата на неговите инструменти. Прополисът е познат още като пчелно лепило се произвежда от пчелите по време на строежа на кошера, за да се запълват празнините.

коментари: (0)
първа предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 следваща последна
 
Анкета
Защо избрахте специалността Кожни и венерически болести? (можете да посочите повече от един отговор)
   

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени