Big Picture Paris
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2018-04-05
_dsc4077_web.jpg
Уважаеми колеги и приятели,

 
Екипът на клиниката по дерматология и венерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - София Ви кани да присъствате на традиционната научна среща на 18.04.2018 г. от 19.00 ч. в аулата на 9-и етаж в Aджибадем Сити Клиник Болница Токуда. 

 
ПРГОРАМА
I. ОТКРИВАНЕ - З. Демерджиева
II. ДЕМОНСТРАЦИЯ НА СЛУЧАИ:
1. PITYRIASIS RUBRA PILARIS – ЛЕЧЕНИЕ С PENICILLIN - Д. Черкезов, З. Демерджиева, Н. Цанков
2. ИМПЕТИГИНИЗИРАН КОНТАКТЕН ДЕРМАТИТ Д.Д. ПАТОМИМИЯ - С. Шокър, С. Лавчев,
З. Демерджиева, Н. Цанков
3. ТЕРАПЕВТИЧЕН ЕФЕКТ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ С HEMANGIOL ® SYR. НА ХЕМАНГИОМИ В ДЕТСКА ВЪРАСТ -
М. Къчева, З. Демерджиева
4. ERYTHEMA EXUDATIVUM MULTIFORME Д.Д. ВИРУСЕН ЕКЗАНТЕМ – В. Бельова, И. Богданов,
З. Демерджиева, Н. Цанков
5. РЕДКИ КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ ОТ ДЕРМАТОЛОГИЧНИ КОНСУЛТАЦИИ - И. Богданов
6. DERMALIBUR+BARRIER® CR. КЛИНИЧНО ПРИЛОЖЕНИЕ В ДЕРМАТОЛОГИЯТА – З. Демерджиева
7. ЕДИН ДЕРМАТОЛОГ В АНТАРКТИКА - Н. Цанков
 
След научната сесия е предвидена неформална дискусия с чаша вино. 
коментари: (0)
 Дата: 2018-04-01
Самофинансиращ се специализант се самоизпита на държавен изпит и се самоскъса
Специализант, обучаващ се в т.нар. индивидуална форма на обучение сподели, че е бил самоскъсан на последния държавен изпит за придобиване на специалност по дерматология. "Виждате ли, тази нова форма на обучение е уникална за българската образователна система. Най-общо казано съм се самоназначил в клиниката на татко, която плаща на базата за обучение, за да може тя да ми плаща заплата. В замяна на това аз се самообучавам и самоизпитвам на колоквиумите. Досега съм се самопредставил отлично на всички колоквиуми и съм си самописал само 6-ици. Чувам гласове, които ми самонамекнаха, че няма да самовзема изпита за специалност без да се самостимулирам със съответна сума. Тарифата е твърда - 5000 евро, но в деня преди изпита ми се видяха много и реших да си дам само 3000 евро, а с останалите да се самопочерпя след изпита. На следващия ден, обаче, останах видимо недоволен от предложената си сума и се самоскъсах демонстративно. Сега седя, чудя се и не мога да разбера... стиснат ли съм или съм алчен. Утре възнамерявам да се самосезирам и да се самопроверя, но съм убеден, че ще се самопокрия и отново няма да има наказани."
Самопризанието идва след редица скандали и саморазкрития в същия университет, в който по-рано беше извадена на бял свят друга подобна самокорупционна схема.
коментари: (1)
 Дата: 2018-04-01
Българските дерматолози излизат на протест
В знак на солидарост с канадските си колеги, български дерматолози днес ще протестират пред сградата на НЗОК с искания за намаляване на безобразно високите цени на клиничните пътеки за дерматологични заболявания. След като миналата седмица канадски лекари протестираха срещу повишаването на заплатите, българските им колеги са решили също да се включат в този моден тренд.
 
"При тези цени на пътеките понякога правя ботокс и филъри pro bono на пациентите, които лежат в отделението. Това поне частично успокоява съвестта ми. Коригирахме и менюто - сутрин ягоди с шампанско "Моет", с което поливаме пациентите, защото не е полезно да се пие сутрин алкохол, на обяд телешки стек "Блек ангъс" със сос от бял трюфел, за вечеря нещо по-леко - най-често суши. Сестрите ги взимаме на работа директно от бар Велвет и пак ни остават много пари. Разберете ме... не се чувствам удобно" това сподели дерматолог пожелал да остане анонимен от скромност. Има вероятност Касата все пак да отстъпи пред огромния натиск на преговарящите експерти дерматолози и обществения интерес и да намали пътеките с по 2,50 лв. всяка.
коментари: (0)
 Дата: 2018-04-01
Пациент е в увредено състояние само след споменаване на метотрексатПациент с псориазис е получил остра криза с гадене, повръщане, замайване и фулминантен хепатит след като случайно чул думата метотрексат, докато чакал на опашка в аптека в Ловеч, за да си купи дъвки. На място е пристигнал екип от бърза помощ, който се е опитал да окаже първа помощ на тротоара пред аптеката. През това време лицето на болния се зачервило на силното слънце, което е документирано в досието му като неуспех на фототерапията.

Пациентът е трябвало да бъде спешно транспортиран в МБАЛ Ловеч, но при пристигане екипът на линейката установил, че болницата е закупена от Гриша Ганчев и се е преместила в столицата под името ВМА-София. За щастие наблизо случайно е преминавал университетски преподавател по клинична вербална хомеопатия, който съобразително извикал "метотрексат 200Ц" в съседна локва, с което създал мощен антидот и спасил живота на пациента.
коментари: (1)
 Дата: 2018-03-03
Large pratique dermatologique cherche dermatologue. Proche La Roche Posay  (Paris 1heure 30 en TGV)

PLEIN CENTRE VILLE, a côté du parc, AVEC PARKING pour les PATIENTS et les MÉDECINS, ACCEUIL, SECRÉTARIAT.

Cabinet spacieux et agréable, énorme clientèle.

Travail rythmé à votre goût

Conditions très intéressantes.

Région agréable à deux heures de la Rochelle et l’ocean en voiture, a une heure trente de Paris en tgv

Si ce projet est susceptible de vous intéresser, et si vous êtes inscrit ou inscriptible ( pays de L’EU) au tableau de l’ordre des médecins, n'hésitez pas à me contacter:

soit par mail: dermatologie.vienne@gmail.com,

soit par téléphone: +33 7 87 55 28 85 (laisser un message)

коментари: (0)
първа предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 следваща последна
 
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени