Big Picture Geneva
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2010-01-14
Пациентите с псориазис произвеждат повишени серумни нива на антитела към TNF-α и интерферон-αПри експериментални животински модели е показано, че по време на автоимунни състояния имунната система генерира полезни автоантитела (авто Ат) отговор към ограничен брой медиатори на възпалението участващи в патогенезата за заболяването.

коментари: (0)
 Дата: 2010-01-14
Прогнозата на 100 японски пациента с микозис фунгоидес и синдром на СезариВ Япония не е правен анализ на преживяемостта на големи серии от пациенти с микозис фунгоидес (МФ) и синдром на Сезари (СС). Наскоро е публикувана ревизия на системата за стадиране на МФ и СС.
коментари: (0)
 Дата: 2010-01-14
Лихен планопиларис и псевдопелада на Брока са свързани с експресията на различни болестни гениЛихен планопиларис (ЛПП) и псевдопелада на Брок (ППБ) са две диагнози на цикатрициална алопеция, които имат подобни клинични характеристики. Според някои ЛПП и ППБ не са различни заболявания, а по-скоро различни клинични картини  на един спектър произхождащ от един и същ патогенетичен механизъм.

коментари: (0)
 Дата: 2010-01-06
Честотата на алергия към хром в Дания се увеличава Честотата на алергия към хром в Дания се увеличава в последно време поради експозицията на кожени изделия

Обикновенно, алергията към хром се свързва с контакта с цимент при работници. През 1983 Датското правителство прави задължително добавянето на железен сулфат като това намалява хромното съдържание до не повече от 2 части на милион.
коментари: (0)
 Дата: 2010-01-06
Влиянието на изотретиноин върху  мукоцилиарния клирънс и белодробната функция при пациенти с акне Ретиноидите са широко разпространени за лечение на акне. В това проучване авторите наблюдават ефекта на изотретиноин върху назалния мукоцилиарен клирънс и белодробните фунционални тестове при пациенти с тежко акне. Всеки страничен ефект се определя по 4 точкова система.
коментари: (0)
първа предишна 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 следваща последна
 
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени