Big Picture Paris
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2010-01-20
Кожни заболявания при пациенти с β-thalassemia majorβ-thalassemia major засяга множество органи и е свързана със значителна болесност и смъртност. Целта на този анализ е да се документира честотата на кожните заболявания между пациентите с β-thalassemia major.
коментари: (0)
 Дата: 2010-01-20
Фактори довели до биопсия на 1547 пигментни лезии в клиника Майо, АризонаВърху решението за взимане на биопсия влияят както фактори от пациента, така и фактори от лекаря.  Авторите в публикацията се опитват да определят съотношението доброкачествени/злокачествени находки в биопсиите от меланоцитни лезии, както и да охарактеризират причините за биопсия.
коментари: (0)
 Дата: 2010-01-20
jdp.gifУважаеми колеги,

За ваше улеснение подбрахме, преведохме и резюмирахме по интересни случаи и проучвения, представени на последните Парижки дерматологични дни на традиционните сесии „Quoi de neuf?” (Какво ново?).

коментари: (3)
 Дата: 2010-01-14
Ефикасност и безопасност на продължителната терапия с микофенолат натрий при пемфигус вулгарисПемфигусът е хронична имунобулозна дерматоза, характеризираща се с образуването на мехури и ерозии по кожата и/или мукозните мембрани. Това тежко заболяване изисква системна имуносупресивна терапия.
Някои от пациентите са рефрактерни и продължителната терапия на имуносупресивни средства може да причини сериозни странични ефекти.Микофеноловата киселина все повече се използва като кортикостероид щадящо средство или като монотерапия при имуносупресивните схеми.
коментари: (0)
 Дата: 2010-01-14
Лечение на псориазис при пациенти с хепатит СЛечението на псориазис при пациенти със съпътстващ хепатит С вирусна инфекция (HCV) представлява предизвикателство. От една страна интерферонът обостря кожното заболяване, от друга много от терапиите са потенциално хепатотоксични, имуносупресивни или и двете, което като цяло е противопоказание при хронични инфекции, каквато e инфекцията с HCV.
коментари: (0)
първа предишна 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 следваща последна
 
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени