Big Picture Milan 2
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Дерматологичен компас 2024, Бургас

Начало » Важни събития » Събития в България » Дерматологичен компас 2024, Бургас
Дерматологичен компас 2024, Бургас
Уважаеми Колеги и приятели,
След по-малко от месец стартира VIII-та Регионална научно-практическа конференция "ДЕРМАТОЛОГИЧЕН КОМПАС“, организирана от Югоизточен клон Стара Загора. Събитието ще се проведе в Международен Конгресен Център, Бургас на 13-16 юни 2024 г. под патронажа на Ректора на Тракийски университет Стара Загора и Кмета на град Бургас.
Научната ни програма е завършена и можете да се запознаете с нея на страницата на Българското дерматологично дружество и Организатора на събитието - Асоциация Дерматология Стара Загора: https://dermasz.org/
Ще имаме удоволствието да чуем 15 чуждестранни лектори, световноизвестни експерти в дерматологията, дерматохирургията, флебологията и онкодерматологията от Германия, Обединено Кралство Великобритания, Австрия, Полша, Македония и Сърбия, както и наши водещи дерматолози. В духа на мултидисциплинарния подход и екипната работа сме поканили и български хирурзи, които ще ни представят техния опит в хирургичното лечение на гноен хидраденит и пилонидална болест.

Традиционно тази конференция ще даде възможност за практическо обучение по дерматоскопия и дерматохирургия със сертифициране. Интензивният курс по дерматохирургия ще се води за трети път от екипа на проф. Петер Кол от Берлин с още двама дерматохирурзи от Берлин, заедно с експерт съдов дерматолог от Виена и български екип от Дерматологичната клиника на Аджибадем Токуда Болница и Клиниката в Стара Загора. Теоретичната част на курса ще е достъпна за всички участници в конференцията. В практическата част на курса ще се осигури обучение за хирургични техники върху кожа на прасета за начинаещи и за напреднали, като в тази част ще се включат само колеги, заплатили допълнителната такса за практически курс. Курсът ще бъде сертифициран от Тракийски университет по изискванията на СДО като допълнителна квалификация, както и от БДД. Поради големия интерес записването ще бъде прекратено при постигане на определената бройка участници.
Надяваме се да възстановим традициите на Немско-българското дерматологично дружество в духа на срещи с водещи учени, обмен на знания и обучения на млади дерматолози.
  
Нашите партньори от фармацевтичната индустрията са ни подготвили интересни симпозиуми, презентации и среща с колегите в удобни зали за научни дискусии и информация.
 
Сигурни сме, че ще надминем големия успех на нашата предишна конференция, като сме планирали богата Network програма. Присъстващите на конференцията ще усетят най-топлото гостоприемство, музика и морски залези в атмосфера на хармония и разбирателство.

Клиниката по кожни и венерически болести в Университеската болница в Стара Загора навършва 30 години от създаването си. Екипът организатор на конференцията Ви очаква с нетърпение, за да отпразнуваме заедно с Вас рождения ден на клиниката! Очакваме да Ви посрещнем в слънчев Бургас!
Проф. д-р Евгения Христакиева, дм
Председател на Организационния комитет
 
Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени