Big Picture Singapore
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Цигани биха Изкуствен интелект в Спешното отделение на Пирдоп

Начало » Дерматология » Цигани биха Изкуствен интелект в Спешното отделение на Пирдоп
Цигани биха Изкуствен интелект в Спешното отделение на Пирдоп
Неприятен инцидент се случи през тази нощ в спешното отделение на Пирдоп. Към 2:30 сутринта силнопочерпеният Б.Ц. от ромската махала на Пирдоп губи съзнание и е докаран в спешното на града от останалата част на празнуващата компанията, също в силно нетрезво състояние. Компанията празнувала поредните предсрочни избори и завръщането на хартиената бюлетина, когато Б.Ц. внезапно загубил съзнание, вероятно вследствие на консумацията на около литър и половина домашно произведен алккохол. В чакалнята на болницата те са посрещнати от чисто новата придобивка на Пирдопската болница - триажна система от ново поколение с Изкуствен интелект на компанията "Пайки индъстрийз" - МИКИ (Медицинско Изделие с Компютърен Интелект) , закупена по европейски проект. С помощта на новата система, община Пирдоп се надявала да се справи с острата липса на медицински кадри, заради която преди около месец болницата бе пред закриване.
Мики посрещнал любезно разтревожените близки на Б.Ц. и вежливо попитал за естеството на проблема. Близо 15 минути всички 10 души в триажната зона обяснявали едновременно на МИКИ, колко свестно момче е Б.Ц. и че нямат представа какво му има, но че сигурно е хранително отравяне от традиционните кебачета, с които компанията е била почерпена по повод на изборите. Може би заради прекалено многото източници на информация или заради колоритно подправения български език, МИКИ изпитвал сериозни трудности да формулира ясно заданието, което трябвало да обработи и изпълни. Изчислителната мощ на ИИ се оказала недостатъчна и машината влязла в авариен режим, като започнала да повтаря: "Няма достатъчно RAM". Точно в този момент нещата ескалирали.
За минути пред Пирдопската болница се събрали около 200 разгневени роми, които изляли гнева си върху хардуера на МИКИ. Ето какво коментира съпругата на Б.Ц.: "Значи, бехме се почерпили и на мъжа му причерня от кибапчетата и го закарахме с колата на болницата. Пред нас излезе Закс и говори май български, ма хич не му разбрахме. И нещо се ядоса ли, разсърди ли се, не знам, ама почна да бучи, да пуши и ми вика "няма достатъчно ром". Как така нема достатъчно ром? Начи що ще ме плаши той мене? Бехме само 10 и се бехме почерпиле, ама се го бяхме овършеле. Ама еяз съм гледала Терминаторите и ги знам тия гадини, че са жилаве. И звъннах на братчеда да дойдат, да го видим тогава колко ще е ербап. Изтръгнахме му жици, копчета, сичкото вътрешност му извадихме. Немало достатъчно ром..." Междувременно пострадалият Б.Ц. се посвестил и по свидетелски показания се върнал на празненството да си допие. 
Инжинери от община Пирдоп успели да възстановят основните функции на МИКИ още по обяд. Всички опити да рестартират системата обаче се оказват безуспешни. "След като зареди и установи локацията си МИКИ сам се изключва. Да Ви кажа честно мисля, че се оглежда и се скрива." Това сподели с екипа на Продермаклуб, член на ИТ отдела на болницата, пожелал анонимност.  
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени