Big Picture Geneva
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Нов учебник по приложна дерматотерапия

Начало » Дерматология » Нов учебник по приложна дерматотерапия

Нов учебник по приложна дерматотерапия

Уважаеми колеги,

Излезе нов учебник на български по приложна дерматотерапия с автори Асен Дурмишев и Любомир Дурмишев. Учебника може да закупите от страницата на издателството на БАН.

__________________

За едно десетилетие, както във всички области на знанието, така и в терапията на кожните болести, са настъпили осезаеми промени. Препоръките за лечение на някои заболявания са се променили значително. Някои лечебни препарати вече не могат да се открият в аптечната мрежа, но са се появили много нови медикаменти. В дерматологията навлиза нова група лечебни продукти, производни на антитела и протеини, участващи в патогенезата на псориазиса, автоимунните болести и туморите, наречени биологични средства. Част от тези препарати са достъпни и се прилагат в България и допълването им в разделите на съответните заболявания е една от важните промени в настоящото второ издание.


Днес дерматолозите разполагат с повече средства за лечение на хроничните болести на кожата, обособени като препарати, отпускани в аптеките без рецепта, и медицинска козметика, като част от тези препарати също са допълнени в съответните раздели.


Настоящият справочник, второ преработено и допълнено издание, може да бъде в помощ на специалистите и специализиращите дерматология и венерология лекари, на общопрактикуващите лекари, на медицинските специалисти, както и на студентите по медицина и дентална медицина в тяхната трудна и отговорна работа.

 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени